"Bänkproblemet" i Umeå

I centrala Umeå finns en bussgata, Vasaplan. På Vasaplan finns det busskurer med bänkar. Bänkar som förr om åren var varma och goa att sitta på, men som numera inte har den funktionen av många olika orsaker vad det verkar som. En av våra lokala tidningar har tagit upp detta till diskussion igen och folk verkar på allvar tycka detta är ett riktigt STORT problem. Se bara på den här artikeln från 18 november. Här sitter det fyra stackars (?) ungdomar och fryser rumpan av sig på de kalla bänkarna i busskurerna på Vasaplan.

Är det någon som reagerar likadant som mig på bilden i artikeln? Det är fyra ungdomar i centrala Umeå i november, andra delen av november, ser ni vad de har på sig? Det ser ut som ialla fall två av dem har vår/höstjacka på sig. Ingen, förutom en, har mössa på sig, två eventullt tre har inga vantar på sig, en ser ut att ha någon typ av lackstövlar på sig.

Är det någon som har upplyst Umeborna att vi bor i Norrland? (Och är det något man måste bli upplyst om om man bor här?) Här blir det vinter VARJE år! Borde man inte klä sig efter det då, istället för att klä sig som att vi bodde på betydligt sydligare breddgrader. Är det minus 15 grader som det var i morse, skulle inte jag ialla fall gå ut i sommarklänning och sandaler...

NÄ, sluta vara så jävla fåfänga, Umebor! Klä er efter våra fantastiska årstider, för klär man sig rätt och slipper frysa dagar som denna underbara dag, ja, då är även vintern en härlig årstid!                     

                       Härifrån!

Kommentarer
Postat av: Lise-Lotte

Ja det e helt rätt, man måste ju faktiskt klä sig för den årstid som gäller.

2010-11-22 @ 18:19:34
Postat av: Jag

Säger hon som alltid gör det...? ;) P&K

2010-11-22 @ 21:47:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback