Hej då 2010! Välkommen 2011!

Det är med vemod jag säger hejdå till 2010... Ett underbart år går mot sitt slut, ett år som jag inte vill ska ta slut men det är även med STOR gläjde jag ser tillbaka på 2010. Upplevelserna under 2010 är upplevelser jag kommer vårda varmt i mitt hjärta. Mitt 2011 börjar med en resa till varmare breddgrader och när jag väl är hemma igen då börjar 2011 på riktigt för mig. Som jag har skrivit förut; resan är både ett avslut på det som varit och en början på det som komma skall. Jag har en massa planer för året som kommer och det är spänning jag går in i det nya året.

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!

Medveten elakhet

Jag skulle vilja berätta hur mycket all medveten (?) elakhet sårar och skadar. Jag skulle vilja berätta hur mycket det påverkar oss; mig indirekt, andra direkt. Jag skulle vilja säga att det går inte att gömma sig bakom en skärm och sedan tro att det som skrivs i cybervärlden inte gäller i den verkliga världen. Jag skulle vilja säga att vissa saker ska skötas snyggt OCH utan inblandning av oss. Jag skulle vilja säga att det är inte barnen som ska vara föräldrarnas förstånd i vissa saker. Jag skulle vilja säga att det är sandlådenivå på hela situationen. Jag skulle vilja säga; gör saker och ting ordentligt för en gångs skull. Jag skulle vilja säga att det gäller att vara realistisk nu och inse att saker är som de är. Jag skulle vilja säga att det finns personer som kan hjälpa i sitatuationer som denna utan inblandning av oss. Jag skulle vilja säga att vissa gånger måste det kosta för att det ska bli optimalt, vissa saker ska man inte snåla in på. Jag skulle vilja säga att personer som du är inte välkommen i mitt liv, i vårt liv.

Du skadar mer än vad du gör nytta. Du är inte välkommen hit förrän du visar att du förändrat dig. Jag blir så *pip* förbannad när du visar upp din dåliga sida, det går i och för sig över fort, men kvar finns en stor besvikelse som ligger och gnager inom mig. Kanske mest en besvikelse för de jag tycker så mycket om, men som du gör så illa. 

Men helst av allt skulle jag vilja skrika rakt ut; DU FÖRTJÄNAR INTE OSS!

Fuck off!
 
Härifrån


Upprepning

Vissa saker behöver upprepas! En sak är Konsum Ålidhem. Det var jag och max tre andra kunder i butiken när jag var där för en timme sedan, jag kunde handla i lugn och ro utan att distraheras av (stressande) vuxna eller skrikande barn. Att deras ekologiska utbud slår många andra affärers utbud här i Umeå är dessutom ett STORT plus. Att åka till Maxi eller Coop Forum kändes då verkligen inte aktuellt idag, inte med ett huvud som är sprängfärdigt och inte med en ork som står på nivå 1.

Nu är vi laddad för nyår! Bring it on!

Julen är över...

...och jag ser fram emot ett härligt nyårsfirande hos H & J. Trerättersmeny med dryck blir det. Wii-kontrollerna är självklart med. :)

Jag är sjuk för femtielfte gången i år, lite trött blir jag på att jag är sjuk var och varannan månad, men bättre nu än sen. Solen och värmen väntar på oss och vi väntar OCH längtar till sol och värme. OCH till våra mumintroll. Vi åker till andra sidan jorden för att träffa dem trots att Vasa är Umeås närmsta stad. Lite lustigt är väl det ändå? Men trevligt ska vi ha det. Konstigt vore väl annars med dessa fantastiska människor...

Jag ser fram emot 2011, trots att det är med lite vemod jag lämnar år 2010. Ett år som har haft så många underbara stunder; äntligen giftemål, en stor härlig fest, resor, en underbar sommar och ja, listan kan egentligen göras huuur lång som helst.

Ni som följer min blogg följer även mitt liv, mitt liv här och nu. Upp och ner, ner och upp...

Evian augusti/september 2010


God jävla jul!

Imorgon är det julafton. Och för första gången på mååånga år längtar jag efter julen, eller kanske egentligen är det ledighet och miljöombyte jag längtar efter mest, vilket innebär att jag inte längtar efter julen egentligen. Hmmm, dubbelt det där... *skrattar*

Hursomhelst så tycker jag att alla människor som håller på att stressa ihjäl sig för den 24 december ska komma ihåg att det kommer fler dagar efter den 24 december. Det finns ett liv efter 24 december och just julafton behöver inte vara deadline för ALLT som ska göras. Det vill säga; ta ner "kraven" för just julafton. Du behöver inte städa huset från golv till tak, du behöver inte baka ihjäl dig bara för att det ska vara på ett visst sätt, du behöver inte köpa tusen julklappar till folk åt höger och vänster och så vidare och så vidare. För visst är det trevligare om man är pigg och glad på julafton istället för att sitta som en urvriden sur gammal trasa.

Livet går vidare i mitt liv även efter 24 december. Och vilket liv sen! :D

Julafton 2008

Bild från julen 2008 då vi bara var hemma, bara jag och Fredrik. Lovely! :)


Pappor och min pappa

När man hör hur vissa pappor beter sig både mot sina små barn och sina vuxna barn, ja, då är jag glad att min pappa är min. Bara det att vi får ett julkort av honom gör att jag blir lite extra varm kring hjärttrakten.

Idag ska jag säga till min pappa hur mycket jag uppskattar honom och hur mycket han betyder för mig.

Opsykologiskt?

Annandagen 2004. Alla vet väl vad det handlar om.

Jag har fortfarande svårt att förstå. Att jag var där. Att vi klarade oss helt oskadda. Att höra andra personer berätta, personer som tappade hela sin familj, ja, då känns det helt overkligt att vi också var där. Två helt olika världar vid samma tidpunkt och samma plats. Några hundra meter ifrån varandra. Tiden efteråt var inte lätt. Åren som följde var de svåraste i mitt liv hittills. 


Nu ska vi tillbaka. 


Jag ska inte sticka under stol att det är med lite blandade känslor. Det ska bli otroligt skönt att åka tillbaka, samtidigt som jag har upplevelserna kvar i bakhuvudet. Att på något sätt avsluta den resa som vi inte avslutade på det sätt vi ville avsluta Thailandsresan för sex år sedan. Och för att hamna i nuet så känns den här Thailandsresan som ett avslut på 2010 och ett avslut på åren i Gustavsberg men samtidigt en resa för att samla krafter för att påbörja något nytt.


Jag lever. Jag kunde likaväl inte göra det. Var det tur, var det en slump eller var det något annat...? Jag kommer aldrig att få veta men jag vet att JAG LEVER!


Och kanske är det grymt opsykologiskt att lyssna på Flodvågskatastrofen på P3 Dokumentär, när vi snart ska tillbaka till Thailand, men det är helt klart värt att lyssna på. För alla. För att vi inte ska glömma. Och det som är mest intressant är hur UD och regeringen reagerade i en av de värsta katastroferna i modern historia, både i världen och i Sverige.

Tsunami Thailand
Tsunami 2004
Tsunami Thailand


Konferens

Konferens på en ö utanför Tysklands kust? På ett kurhotell? Som ligger precis vid vattnet?

Nädå, jag är inte alls avundsjuk!

Det enda jag undrar är; Får frun följa med?

Sömnlösa nätter

Ytterligare en sömnlös natt. Somnar hur lätt som helst men när jag väl vaknar då kommer alla tankar. Tankar om allt möjligt mellan himmel och jord. Om livet, om vänner, om familjen, om mig, om framtiden, om planer, ja, om allt möjligt som det går att sätta ord på. Om hur vissa saker har blivit, som jag ibland kan känna mig lite sorgsen över. Jag kan inte styra över andra personer eller hur de tänker eller känner eller hur de väljer att agera i vissa skeenden i livet.

Ibland blir jag fruktansvärt trött på att jag alltid ska vara den som kickar igång människor, trots att jag vet att jag gör det bra. Men ibland blir det bara för mycket och jag behöver en paus. Ibland kortare, ibland längre. Jag kan inte alltid vara den som öppnar andras ögon, ibland måste man faktiskt öppna sina egna ögon med hjälp av sig själv.

Vi har bara ett liv, och det är bara du som kan avgöra vad ditt liv ska innehålla.

Taxfree

När taxfreekatalogen dimper ner i brevlådan, ja, då vet man att det är NÄRA! :D

Thailand

Thailand
Thailand 2004  Thailand 2004
Thailand 2004

Jag kan knappt fatta att vi åker till Thailand om knappt en månad. *nyper mig hårt i armen* Det ska bli helt underbart skönt! Bad, sol och Singha! *hahaa* OCH så får jag ju äntligen träffa min underbara, fantastiska och otroliga vän Nina. Med sig har hon sin underbara, fantastiska och otroliga pojkvän Miku. Som vi längtar efter er båda. :D 

Lucia

Lucia består bara en massa ungar som sjunger falskt och förpestar tillvaron både i tvn och i verkligheten. ;) *hahahaaa*

Grubblerier

Grubblerierna har tagit över min hjärna. Det vrids och vänds på saker och ting. Fram och tillbaka, tillbaka och fram. I händelseförlopp känns det som att de tre senaste åren varit dubbelt så långa. Mycket händelsrika år och jag har verkligen njutit av dessa år, så jag klagar inte. Listan kan göras hur lång som helst när det gäller flyttlass, flyg- och bussresor, kurser hit och dit, semestrar utomlands, jobb både här och där. Så det kanske inte är så konstigt när jag tänker efter (och när en nära vän på pekar det) att det har varit händelsrika år för mig och nu när vi stannat upp och landat i Umeå så finns det tid för reflektion och reaktion.

Och kanske är det lättare att stå utanför mig just nu och faktiskt se verkligheten som den faktiskt är?

Årets julklappar

I år blev det lite mer än förra året, men vad gör det egentligen? Det är ju till världens barn. Barn som växer upp där det inte  är självklart med utbildning, mediciner och annat som vi i väst kanske tar för givet för ofta. 

Hur som helst... 

God jul, världens barn! Hoppas ni får nytta av 3 st sagoböcker, skolpaket med 25 skrivböcker och pennor, 1000 st blyertspennor, 20 doser mässlingsvaccin och 40 doser poliovaccin.