Slut som artist

När jag bestämde mig för att ta en paus från allt våren 2006 bestämde jag mig för att aldrig mer bara köra på för att sedan falla platt ner som en pannkaka. Men nu... jag vet inte... det är inte lika hemskt som då, det är det verkligen inte... men det känns som att jag är en bit på vägen för att komma dit... Visst, jag har lärt mig att stanna innan jag hänger utanför stupkantan, men jag skulle behöva stanna lite längre innan jag står på kanten och balanserar...

Jag känner mig så slut och ofta när jag är hemma själv kommer tårarna... Men jag kan som ändå inte peka på vad det är riktigt... Jag SKULLE behöva sluta jobba på mornarna, men hur ska vi då klara oss ekonomiskt...? Jag SKULLE behöva sluta pressa mig så hårt, men rädslan, eller vad det nu är, att anses som lat är för stark...  Det är så mycket jag skulle behöva göra, jag försöker tänka på förra året, det var vid den här tiden då det vände, och det var så skön känsla, men nu känns det som det vänder igen...fast åt andra hållet...

Det var verkligen inte meningen att det skulle bli så här... på alla plan i mitt liv just nu...

Födelsedagsfika

Så var det dags igen... Att fylla år alltså... Och med det följer fika för nära och kära, så snart kommer första lasten med fikasugna personer. Andra omgången kommer indroppandes vid kl sex. Synd bara att Fredrik inte är här...

Det blir bjudning av smörgåstårta och vanlig tårta för de barn som kommer. :D Jag gjorde dem igår och kylskåpet är fullt till bredden nu, precis som det ska vara. Det var länge sedan det var så här hemma... Jag längtar tills jag och Fredrik får en vardag tillsammans igen... För det saknar jag verkligen. På fredag åker jag till stora staden, längtar, längtar, LÄNGTAR efter min bästaste Fredrik.

Jag klarade inte tentan, :( ,så jag håller på att läsa på inför omtentan. Jag har tänkt att köra järnet på veckorna eftersom jag åker till Sthlm i helgen och helgen efter åker jag till mamma. Jag bestämde i helgen att jag skulle åka till mamma och hälsa på, vi har inte träffats sedan jul och när jag flyttar till Sthlm i sommar lär det ju inte bli så många gånger i sommar, vilket det iofs aldrig brukar bli ändå, men det är bara känslan att ha relativt nära till henne.

Nu ska jag lägga mig i soffan och bara slappa till dess att folket kommer. 

2 tuffa veckor är över

När jag kom hem från Fredrik för 2 veckor sedan var det bara att hugga in i tentapluggandet och gud ska veta att jag har mest bara jobbat, pluggat, ätit och sovit dessa veckor. Och man kan ju tycka att jag har fått den sömn jag behövt för att orka, och det kanske jag har fått oxå, men nu verkar det som att det bara har räckt till just jobb och skolan. Oj, vad jag har sovit det senaste dygnet, fortfarande slut men det verkar ändå vara på väg åt rätt håll.

Igår blidde det AW med Lise-Lotte och Helena på Olearys, mycket trevligt! Efter promenaden hem föll jag pladask ner i soffan, fulltständigt utpumpad. Snacka om slut i både kropp och knopp! Hade det inte varit för att systeryster skulle komma så hade jag somnat just där, just då. Lyckades hålla mig uppe till kl 10 för att sedan vara lite otrevlig för att gå till sängs. Hmmm, men det gjorde inget för henne, tur det... :D Sov till kl 8 imorse, underbart skönt! Och dessutom vakna till underbart väder, så jag tog mig ut och gick till Bräntberget för att träffa Lise-Lotte och Lova en stund. När jag kom hem igen dog jag i soffan. HAHA! Skönt med en ledig helg! Återhämtning är så viktig.

Och jag vill ge en eloge till mig själv, som ska tacka nej till några timmar extrajobb på mitt jobb. Det är ett litet nej men ett stort framsteg för mig, och jag tror många runtom mig kan hålla med i det. Alla som känner mig väl vet att jag är lite av en arbetsnarkoman, jag har alltid tyckt och tycker det är roligt att jobba, även fast jobbet jag har nu är det tråkigaste någonsin. ;P

Ikväll blir det News med världens bästaste Nina. Vi ska ta lite fika, prata mycket och bara ha det mysigt! :D Jag förstår inte hur jag ska klara mig utan henne sedan när vi bor i olika städer, för hon är verkligen den bästaste!

Nu är det bara några få dagar kvar tills jag är hos min Fredrik igen, längtar så mycket! 3 veckor är en mycket lång tid, tycker jag, det får nog bli lite oftare sen. Jag har tagit ledigt från den 17-24 mars, då kommer jag vara där i 10 dagar. Förhoppningsvis är tentan i onsdags avklarad och då sitter jag på planet den 14 mars redan. Det ska bli så skönt att få lite vardag tillsammans och sedan är det ju inte mycket kvar på terminen. Underbart! :D

Nu ska jag göra iordning mig för att sedan promenixa ner på staden och som sagt ta en fika med världens bästa Nina. :D

Ha en bra lördagskväll alla ni där ute!

Lata personer

Jag verkligen, verkligen AVSKYR lata personer. Personer som sitter på ändan och låter andra jobba. Som säger att de inte orkar. Samma sak är med personer som är snåla och glider på andra. En annan sak jag inte heller är speciellt förtjust i är folk som inte gör något åt sin egen livssituation och bara går runt och tycker synd om sig själv.

Tid

Sekunder blir minuter

Minuter blir timmar

Timmar blir dagar

Dagar blir veckor

Veckor blir månader

Månader blir år
Och jag har livstress, inte så mycket på grund av mig själv, utan av andra runt om som har så bråttom med allt eller de som påpekar ens ålder många gånger och ibland några gånger för mycket...

Jag lever mitt liv, precis som andra lever sina, och visst jag kunde ha gjort annorlunda, men frågan är om jag fick möjligheten att vrida tillbaka tiden om jag hade gjort annorlunda... Jag tror faktiskt inte det... Och jag försöker intala mig det varje dag för jag, eller var det andra som tycker det, borde vara "klar" nu och börja det "riktiga" livet... Eller är det andra som tycker det? När nu det "riktiga" livet infaller, jag vet inte, vet du?
 
Trivseln med mitt liv går upp och ner nästan varje dag. Jag älskar att vara student, men samtidigt skriker en annan del av mig: BARN och HUS!! och allt det där andra som följer med det. Jag är mindre förtjust i att vara särboende, men samtidigt kan jag vara otroligt tacksam för att vi klarar oss och vi behöver aldrig vara hungrig, vi har tak över huvudet och vi kan träffas regelbundet.

Jag försöker varje dag att leva i nuet, för gör man inte det, när ska man då leva? Om man alltid längtar någon annanstans går ju livet bara förbi en utan att man tagit nuet i beaktning. Med det menar jag naturligtvis inte att man inte ska längta, självklart ska man längta, MEN inte jämt.

Jag försöker bara leva det liv jag tror är rätt för mig och jag behöver ingen som påpekar saker, varken indirekt eller direkt.

TRE veckor

Tre veckor är snart till ända och på fredag åker jag till Fredrik. :D

Dagarna går in i varandra och jag känner mig slut som artist just nu. Det ska bli skönt med miljöbyte även fast jag vet att jag kommer vara slut på måndag efter helgen. Dels på att det är FRUKTANSVÄRT jobbigt att skiljas åt och veta att det är tre veckor till som väntar på mig och dels för att vi ska på fest på lördag, men det är ju bara kul. Okej, jag tar ut det mindre bra i förtid, det ska man inte göra, det ska jag INTE göra. Undrar bara om jag kommer kunna matcha Fredriks tider som han har när han är på fest. Hemma vid fyra, femtiden på morgonen, herregud, det är ju då jag går upp på vardagarna, vid fem alltså. ;)

Nu ska jag snart gå till Nina och Miku för lite middag och sen; SEMLOR! MUMS!

Lars Winnerbäck - "Åt samma håll"

I februari var det bottenfryst i Mälaren
Götgatan var grå och kall av seklets värsta vinter
Det var tungt att gå
Stockholm verkade full av långa svarta labyrinter
Jag var virrig och trött, jag var sliten och nött
Allting runt omkring mig gick i ultrarapid
Jag hade inga veckor, inga dar
Bara en röra av en massa tid
Jag ville hitta en bra paroll
Nånting att tro på, nåt som tog mig upp en bit över noll
Hon mötte mig med sitt leende
Hon sa: Ta min hand, jag följer dig
Vi ska åt samma håll

Båtarna låg inne vid stadsgårdens kaj
Jag var beredd att dra till Åbo, men hon räddade mig precis
Vad ska man göra ända fram till maj
Mörkret är så tungt och alla mänskor är som is
Men hon tyngdes inte ner
Hon sa: Vad spelar det för roll
Här, ta min hand, jag följer dig
Vi ska åt samma håll

Blå Dörren hade öppet och vi slog oss ner i baren
Hon var hemma efter veckor runt på resor och jag lyssnade
När hon sa: Jag kanske stannar här ett tag
Vi kanske hittar nåt att bygga upp en vacker dag
Jag måste bara hitta en roll
Jag sa: Ta min hand, jag följer dig
Vi ska åt samma håll

Vi ramlade runt på alla ställen som var öppna den natten
Vi var konstnärer, och dom bästa i sitt slag
Vi skulle ta oss långt, vi två
Hon sa: En dag står vi över februari, du och jag
Natten var så kall, vi höll hårt om varann
Nu stängde dom i Stockholm och mänskorna försvann
Men vi hade lusten i behåll
Hon sa: Ta min hand, jag följer dig
Vi ska åt samma håll

Jag ger min själ till händerna som ger och inte rycker
Jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker
Hon var allt, hon var sin
Hon var den vackraste person jag hade träffat någonsin
Bli kvar här med mig, bli kvar här med mig
Vi behöver ingenting om vi kan starta på noll
Men jag har ett rum några kvarter härifrån
Hon sa: Ta min hand, jag följer dig
Vi ska åt samma håll, härifrån
Ta min hand, jag följer dig
Vi ska åt samma håll