Första advent

Skönt att kliva upp en söndagsmorgon och sätta sig med näsan i böckerna det första man gör. ;) Jag har ett möte med distanskursgruppen klockan nio och måste läsa på lite på den uppgift vi står inför. Jag kan bara inte förstå varför jag är så fruktansvärt trött, jag måste nog klila ner på Apoteket imorgon och köpa lite vitaminer för att orka med. Igår var jag så trött att jag nästan var medvetslös kändes det som, men jag lyckades ändå ta en promenad på drygt en timme och lyssnade klart på min ljudbok. Läs Mari Jungstedts Den mörka ängeln, eller gör som jag lyssna på den. Katarina Ewerlöf läser och hennes röst är så behaglig att lyssna på! :D Bra var boken iaf!

Nu; lite kaffe och lite mer läsande i böckerna innan mötet.

So long!


Ingen jul i år

Japp, ni hörde rätt, det blir ingen jul i år! Inget julpynt, ingen jul! ;)

Nä, jag hade inte varit så förutseende att jag tagit med julkartongen från Umeå och jag tänker istället för att köpa massor med tjafs ge pengarna till UNICEF.

Nä, jag tänker inte bidra till att vi kommer ur lågkonjunkturen ;) , jag ska ge pengarna till barnen i fattiga länder, länder i krig istället.

www.unicef.se

Måndagar och fredagar

Det känns som att veckorna bara består av måndagar och fredagar, tiden går så fort att man knappt hinner med. Tiden bara springer ifrån mig. Jag tycker den här tiden som har varit, november, har varit en jobbig tid, det är mörkt mest hela tiden och man jagar den tiden på dagen då det förhoppningsvis är lite ljus utomhus. Det är då tur att december är lite ljusare med ljusstakar och julstjärnor som ska upp. Jag hoppas att jag var så förutseende i våras att jag tog med mig våra julsaker från Umeå. Jag ska springa ner i källaren och kolla om vi har lådan där. Inte för att vi brukar ha uppe så mycket, det är en ljusstake och en julstjärna som brukar komma upp. Men det är ju det som är det mysigaste med julen, advent, resten kan man ju kasta i den röda soptunnan som Sverker har i Plus. ;)

Nu ska jag läsa lite till innan jag ska jaga solen som kors i himlen är synlig idag.


Vinden har vänt

Efter några veckor i en svacka så känns det som att vinden har vänt och jag har lite medvind. Igår fick jag ett samtal som gjorde mig väldigt positiv till kommande år, allt kommer att lösa sig. :D Ibland ska man ha lite flyt helt enkelt, men inte sagt att jag har fått det utan ansträngning, snarare tvärtom. Jag ser med spänning på framtiden och samtalet igår gjorde att jag fick lite motivation att sätta igång med att läsa till nuvarande kurser även fast det går lite segt.... *hihi*

Återigen; Allt kommer att lösa sig! :DTurbulens

Efter förra veckans turbulens har det nu lugnat ner sig lite (förutom snöstormen som härjar här just nu) och jag har landat på fötterna igen. Jag har en ny plan för framtiden, dock innebär det en termin till utöver vad jag har tänkt mig, men på något sätt känns det ändå bra. Men vem vet den kan hinna ändras innan vårterminen börjar... Allt känns mycket tydligare nu även fast stressen och paniken dyker upp då och då. Och det känns som jag har läst på universitetet i snart hundra år... Pust! Snart kan det väl ändå, snälla, vara över. ;)

Hursomhelst, vi hade en helt underbar helg! I lördags hade Riksdagen öppet hus så vi passade på att åka in och spana lite på var tanterna och gubbarna som bestämmer i detta land sitter och trycker på knapparna och därmed tar stora och viktiga beslut. Efter det begav vi oss till Söder, vi gick upp i Katarinahissen och fotograferade över Slussen och Gamla Stan. Vi gick vidare och spanade in alla gamla och små hus som finns där. Mycket trevligt, men lite väl kyligt var det. Väl hemma blev det en varm kaffedrink med grädde. MUMS! Kvällen fortsatte i mysets tecken och vi såg lite på tv, drack lite vin och bara mådde gott. Så där som livet ska vara mest hela tiden. :D Igår tog vi en promenad i snön och oj, vad slut vi var när vi kom hem igen, men en god frukost på det gjorde susen. Bageriet nere i centrum har bra öppettider alla dagar i veckan så egentligen skulle vi kunna få färskt bröd varje morgon om vi vill det, de öppnar nämligen kl 7 varje dag, även lördagar och söndagar. 

Jag har glömt att berätta att jag såg tre älgar inne i en trädgård när jag var på långpromenad i torsdags. Läckert att se tre älgar ligga inne i en trädgård i centrala Gustavsberg med hus runtom dem, både framför och bakom. Tidigare i höst hade F ett rådjur liggandes bakom kontoret och då kanske jag ska tillägga att det är ett inhängnat område men den bara låg där och vilade sin ögon. Och i lördags när vi var på söder såg F en hare springandes vid en liten, liten gräsplätt mellan två husbyggnader. Jag har sett mer djur här i Gustavsberg än vad jag såg under hela tiden i Umeå, är inte det lite märkligt? Eller är Norrlandsdjuren mer skygga än djuren här? Och kan man applicera denna teori på människorna oxå? Tåls att tänkas på... ;)   

Nu fortsätter jag läsa på min bok...

Solong!


e.s.t.

Jag lyssnar varje dag på e.s.t. och bara njuter av deras helt underbara musik. Ni som inte har lyssnat på dem, gör det! Helt underbart vackert! Jag lyssnar på dem på mina promenader, hemma när jag pluggar och de är mina bästa vänner under mina resor till och från Umeå.

Och jag som älskar att gå på konserter och shower överhuvudtaget blir lite ledsen när jag vet att jag aldrig kommer att få se e.s.t. live. Jag får helt enkelt nöja mig med att lyssna på dem och se deras live uppträdande på dvd men det är inte så illa det heller.

Lyssna, lyssna och lyssna om och om igen.... Och beundra deras musik....Lite boktips

Under hösten har jag inte hunnit läsa så många böcker, men jag har ändå några att rekommendera sedan jag skrev senast och jag fortsätter med Roslund & Hellström.

Roslund & Hellström

Odjuret, Box 21
och Flickan under gatan

Precis som i Edward Finningans upprättelse tar författarna upp samhällsproblem. Det som vi kanske inte alltid ser men som finns där. Odjuret handlar om en pedofil och en pappas hämnd. Mycket, mycket bra och välskrivet. Det är verkligen underbara böcker och jag gillar böcker som har ett djup. Böcker som ger eftertanke och som sitter kvar lite efter att man har läst sista meningen. Box 21 tar upp organiserad prostitution. Även denna är mycket välskriven och huvudpersonerna hamnar i ett personligt dilemma som för oanade konsekvenser vilket visar sig i slutet. Helt oanad vändning. Just nu är jag i slutet på sista boken, Flickan under gatan, som handlar om gatubarn. Man får en annan syn på samhället och vilken slags värld vi lever i, hur personer gör hemska saker mot andra människor bara för att tjäna pengar. 

Läs dessa böcker! Rekommenderas starkt. 

Denise Rudberg

Storlek 37 

Jämfört med Rudbergs andra böcker är denna bok inget vidare. Jag tycker den är lite blaskig och vissa detaljer är lite väl för utstuderade. Jag får inget riktigt grepp om den, men jag tycker ändå att man ska läsa den om man har läst hennes andra böcker. Jag är sådan att helst vill läsa böcker i den ordning som författarna har skrivit dem och helst läsa alla som de har skrivit om jag hittar en författare som jag tycker om. Rudbergs böcker tycker jag om, men denna går inte till någon av de bästa. Jag har inte läst hennes senaste ännu, Åse, jag väntar med den tills jag har lite mer tid att läsa. 

Kanske bra med boktips nu när julen närmar sig. Själv planerar jag att ladda upp med lite böcker inför julen för att njuta så mycket som möjligt av "ledigheten" (Ja, jag vet att jag ska jobba jul och nyår men jag hoppas på att få ha det lite lugnare) medan jag stoppar i mig massor med gosaker. :D


 

För duktig...

Jag är helt enkelt för duktig. Och tror inte att det är ett skrytinlägg, nä, snarare tvärtom, jag är helt enkelt FÖR duktig för mitt eget bästa. Ribban ligger hög, hög, alldeles för högt och jag satsar alldeles för mycket för mitt eget bästa. Jag tycker inte riktigt om mig själv just nu, just för att ribban är för högt (ja, jag vet, jag har skrivit om detta förut) och jag blir inte en trevlig person att vara med när jag inte kan prestera såsom jag tycker att jag ska göra. Kraven är helt enkelt för höga, inte från andra utan helt enkelt från mig själv.  

Min kära mor sa till mig i morse; "Lisa, du är för duktig. Du måste sänka kraven på dig själv och sluta vara så himla duktig jämt och ständigt. Och ta inte livet på för stort allvar, allt ordnar sig ändå."  Och hon har rätt...egentligen... Det gäller "bara" att komma ut ur tankarna som snurrar runt, runt i huvudet... Jag blir alldeles yr, helt enkelt...  haha 

Idag skinner solen och jag ska ta en promenad innan jag ska luncha med J. Och de val man gör här i livet gör man alldeles själv med viss inverkan från omvärlden...

 

EgobildPå väg mot V:s 30-års fest i lördags kom F på att vi skulle ta den här bilden.
Dubbelt Lisa=dubbelt så bra? Ligger i betraktarens ögon att avgöra. ;) haha


Ett besök...

...hos en vän kan göra så mycket... Det kändes lite bättre efter jag varit hos V en sväng igår, för hos henne finns det aldrig några sura miner utan alltid ett leende på läpparna, då kan man inte vara sur och vresig. ;) Jag hjälpte till lite med förberedelserna inför festen ikväll och det var så skönt att göra något annat än att bara sitta hemma, inte veta vad man ska göra med sitt liv och grubbla tills ens hårstrån blir gråa....

Idag känns det bättre men det är inte bra, men försöker göra saker som jag mår bra av... Därför slog jag mig ner i en av fåtöljerna tillsammans med Hellström och Roslund och i bakgrunden spelar grabbarna i e.s.t. så vackert för mig... Precis så en lördagsmorgon ska börja...  Harmoni...

Gråa dagar

Både utomhus och här inne, inom mig... Och jag är nästan i upplösningstillstånd, vet varken ut eller in... Skolan är helt fucked up och det jag hade klart för mig är helt väck... Borta... Jag har helt plötsligt ingen aning om vad som händer, jag tappar kontrollen och alla som känner mig vet att jag är sämst på det, jag ska ha kontroll för då mår jag bäst...


Om det är tillåtet att bryta ihop en dag, så gör jag det nu och återkommer med nya tag imorgon......och visst, det är egentligen bagateller men alla har sig själv närmast och det är oftast min utgångspunkt i livet....Dagens bästa

Idag har vi varit och hälsat på en vän från gymnasiet som numera bor i Sigtuna med man och tre döttrar. När vännens man hade åkt till jobbet passade vi på att ta en promenad. Under promenaden blev både jag och F granskade uppifrån och ner och nerifrån och upp av mellersta dottern som till slut frågade mig, helt allvarligt; "Har han snopp?" och antydde på F. Jag svarade; "Ja, det har han" och vår vän (dvs mamman) sa; "Ja, han är en pojke och pojkar har snopp". Jag kunde inte låta bli att skratta och de andra instämde i kören. Barn är så härligt rakt på!

Det var helt klart; Dagens bästa!