En dålig dag

Nu skiter jag i det här och går ut på en promenad. PUNKT.

Luleå Kommun

Idag är det Uniaden och jag var där på förmiddagen. När jag såg Luleå Kommun tänkte jag att jag måste ju i alla fall gå fram och titta vad de promotar för just Luleå. När han vänder sig om, han som står i montern, så ser jag att det är min dagis"fröken". Det roliga var att han kände igen mig oxå fast vi inte har setts sedan... *funderar* ... början på nittiotalet. Så vi pratade en stund och självklart bad jag ju om att få en Luleå Kommun mugg. HAHAHAHA! Så nu är jag en lycklig ägare till en Luleå Kommun mugg som jag i fortsättningen ska dricka mitt kaffe i här hemma.

Jag känner att jag längtar hem något så otroligt, men ibland ställer jag mig frågan; Längtar jag hem till Luleå eller längtar jag till det som varit men inte längre finns där? Men jag vet i alla fall att jag längtar till staden, naturen runt om, för Luleå är så himla vackert. Havet som omger staden och de underbara stråken som går längst vattnet. Jag längtar hem... 

Kanske är det så att man blir mer patriotisk ju äldre man blir... ;)

Stressad

Jag är så otroligt stressad just nu. Jag tror att det är skolan, men börjar jag fundera så är det mer än bara skolan, det är så mycket som ska hinnas med här i vår, det är det i grund och botten som är stressande.

Och det är svårt att göra något när man är fler tiotals mil bort...

90 dagar

90 dagar kvar att jobba. Det är 18 veckor. Sakta men säkert går det framåt. :)

Sommarjobb

Nu har jag klart med sommarjobb. Jag börjar 9 juni och slutar i mitten av augusti. En sak som jag kan bocka av på listan. Det känns konstigt att komma in i Apoteksvärlden igen, men det blir säkert bra. Lönen var inte den bästa, men lyckades få lite mer än vad hon först erbjöd. Det känns bra att få in lite pengar i sommar.

So, Stockholm, here I come! :D

Nedräkning

Hela livet just nu verkar bestå av massor med nedräkningar. Nedräkning till nästa gång jag åker till Stockholm, nedräkning på jobbet, nedräkning till vårterminens slut, nedräkning till nästa tenta. Bara massor med nedräkningar.

Och detta bara för att jag ska orka stå ut just nu...

Tankar

Jag har så många tankar, men jag får inte ner dem i skrift. De finns där, men jag får inte ord på tankarna. Och om de skulle dyka upp, finns de där endast en kort stund, lika fort som en blixt försvinner de från mitt huvud.

Jag vill inte vara otacksam, jag vill inte vara missundsam... Jag försöker höja blicken för att se nya saker i en alltför välkänd stad. Jag skäms över mina känslor. För att jag känner mig missundsam mot andra ibland. Det är för lätt att se vad andra har och glömma bort vad man själv har. Jag höjer åter igen blicken för att se vad jag har i mitt liv och vem jag är. Och det är inte alltför dumt egentligen... Det är bara för lätt att glömma bort de små sakerna i livet som betyder så otroligt mycket och efter lite eftertanke faktiskt är de största.

Kanske fick jag ner tankarna i ord ändå, inte fullt ut men till en viss del...

Vuxen

Vissa dagar känner jag att jag inte alls vill vara vuxen. Vuxen i den bemärkelsen att man måste ta beslut, man måste prestera, man måste ta reda på fakta... Så mycket MÅSTEN hela tiden... Idag är en sådan dag...

Och avsked är alltid jobbiga...

Sockerkänslig

Julen innehöll naturligtvis massor med godis och slisk. Efter nyår går man ju självklart över till vardagen och äter inte godis varje dag. Förra helgen gick jag och Emma till Maxi och jag köpte godis, det var ju faktiskt lördag. Hihi! På kvällen åt jag en del godis, dock inte allt. På natten vaknar jag klarvaken och svettas som bara den. Det var inte att jag ville ha godis, bara tanken på godis fick mig att må illa, men jag har aldrig varit så här känslig förut.

Samma sak i natt (nåja, nästan i alla fall), jag har sovit dåligt, inte svettats, men varit mycket varmare än jag brukar vara. Maja och Håkan var här i går och vi åt cheesecake på kvällen, vilket innehåller en del socker. Jag vet inte om det är att förbränningen går på högvarv, nu när jag har kommit igång med mina promenader varje dag, vilket så klart är bra, men jag blir lite fundersam.

Några minuter senare...

Nu har jag letat lite på internet och hittade följande:

"Genom att motionera regelbundet och kanske ta i lite hårdare efter ett tag kan du på längre sikt öka ämnesomsättningen dygnet runt, även i vila. Kroppen befinner sig då i en uppbyggande (anabol) fas och använder delar av matens protein till ökad muskelmassa. Om du går ner i vikt befinner sig kroppen i nedbrytande (katabol) fas, förhoppningsvis är det då fettresurser som bränns och inte muskelmassa. Båda processerna kräver energi vilket gör att ämnesomsättningen ökar.

Ämnesomsättningen kallas även metabolism och är en process i kroppen som hanterar matens näringsämnen. Antingen kan ämnesomsättningen innebära nedbrytande (katabola) processer,  till exempel då fett förbränns och omsätts till energi och värme. Eller så sker det omvända, (anabola) processer där kroppens vävnader byggs upp, till exempel då protein används som byggstenar till kroppens muskler."

(källa: netdoctor.passagen.se)

Så jag ska nog inte vara så fundersam utan bara glad att min ämnesomsättning verkar fungera bra. :D

Strumpråttor?

Just nu är det så att alla strumpor jag tar på mig, är sönder någonstans eller så går ena strumpan under dagen. Mycket störande! På tisdag blir det att traska ner på stan och införskaffa nya strumpor.


Ett stort grattis till Maja idag!

Min älskade lillasyster fyller 20 år idag! Herregud, så stor hon har blivit! Var det inte jag som nyss var 20? Tydligen inte... hahaha Jag sjunger ända nerifrån tårna så det ska höras upp till Luleå!

 
HURRA, HURRA, HURRA FÖR MIN MAJA IDAG!

(bild från www.wasahof.com)

Äntligen fredag!

Så var det fredag igen och helgen knackar på dörren. Det känns alldeles underbart! :D Jag slipper vakna till klockan imorgon. Hela TVÅ mornar UTAN att klockan ringer 4.45. Det är helglyx det!

Helgen blir väl ganska lugn som vanligt. Det är mycket skidor på tv i helgen och mellan uppehållen ska jag passa på att läsa lite uppsatser. Det brukar fungera superbra när jag har bestämda tider att plugga på. Och förhoppningsvis har jag läst klart alla uppsatser i helgen och jag kan ta det lugnt även nästa vecka, eller det vill säga fram till torsdagen då opponeringen är. Det känns konstigt att jag inte har några tentor hängandes över mig eller något annat som ska göras, för det har varit mer regel än undantag under de två första åren på utbildningen. Hmm, jag har kommit halva detta läsåret och inte en enda omtenta än så länge. Kanske klarar jag mitt mål för detta läsår... ler stort Boken som vi ska ha på nästa kurs är beställd och nästa vecka ska jag införskaffa block och kanske lite nya pennor. Det tycker jag att jag är värd...faktiskt! På fredagen åker jag ju till Stockholmia. Det ska bli riktigt kul att åka ner igen, jag har inte varit nere sedan i början av december.

Och på söndag ska jag hämta mitt alldeles, alldeles egna mumintroll. Äntligen kommer hon tillbaka efter MÅNADER iväg från mig! Okej... Jag kanske överdrev det där med månader, men hon har varit borta från mig i drygt en månad nu, och det är inte för inte att jag har lite abstinens efter henne.

image94
(Bild från
www.kalastips.com)

Jag hoppas att vi hinner ses lite mer under våren än vad vi har gjort under hösten. Jag har inte lång tid kvar här nu och sedan skiljs våra vägar åt, men aldrig ska vi sluta vår vänskap. Hon är den personen jag kan säga precis allt till utan att hon dömer mig. Aldrig har jag haft en sån vän, där jag kan blotta mig totalt. Så en STOR Svea-kram till MIN mumin.

100 dagar kvar

Nu har jag hundra dagar kvar att jobba innan flytten till Gustavsberg. Eventuellt kommer jag väl att ta ut lite ledigt men jag ska försöka att INTE göra det, då vi ska försöka få upp en liten buffert inför sommaren. 

Det är skönt att ha något att se fram emot... Det ger en motivation till att leva här och nu...

Var f*n är solen?

Det känns återigen som att solen inte har synts till på evigheter. Jag har gått in i en slags dvala, jag är konstant trött och sover väldigt mycket. MYCKET mer än normalt. Jag är en person som behöver mycket sömn men detta är grymt! Jag tror jag ska ta mig ner till solariumet nedanför svingen och lägga mig där en stund, bara för att få lite ljus på mig.

Nåja, den kommer väl fram så småningom...

Jag har ialla fall fått iväg två ansökningar till Apoteket och fått svar på båda. På ett apotek håller jag på att boka in ett möte, förhoppningsvis redan nästa vecka. Det känns väldigt bra. Och det skulle vara skönt att ha sommarjobbet klart redan nu, så jag kan koncentrera mig på allt annat som ska göras i vår. :D Det är inte så många månader kvar till sommaren...faktiskt...

...och då kanske solen lyser igen...


2 resor bokade

Så har jag bokat de två första resorna till Stockholm här i vår. :D Jag längtar efter pulsen. Äta gott. Äta ute. Se mycket film. Ta promenader. Och bara M Y S A ! ! !

Vi blev klara med uppsatsen igår, mycket skönt, så nu är den inlämnad. På torsdag får vi ut de andras uppsatser och torsdag nästa vecka är opponeringen.

Så nu blir det att in ta ryggläge och bara ha det skönt tills på torsdag.

Fickalmanacka

Jag har gjort en liten insats för världens barn och köpt en fickalmanacka från UNICEF.

image93
(foto från
www.unicef.se)

Nelly Furtado - "All Good Things"

Honestly what will become of me
Don't like reality
It's way too clear to me
But really life is daily
We are what we don't see
Missed everything daydreaming

Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
Come to an end come to an
Why do all good things come to end?
Come to an end come to an
Why do all good things come to an end?

Traveling I only stop at exits
Wondering if I'll stay
Young and restless
Living this way I stress less
I want to pull away when the dream dies
The pain sets in and I don't cry
I only feel gravity and I wonder why

Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
Come to an end come to an
Why do all good things come to end?
Come to an end come to an
Why do all good things come to an end?

Well the dogs were whistling a new tune
Barking at the new moon
Hoping it would come soon so that they could
Dogs were whistling a new tune
Barking at the new moon
Hoping it would come soon so that they could
Die die die die die

Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end
Come to an end come to an
Why do all good things come to end?
Come to an end come to an
Why do all good things come to an end?

Well the dogs were barking at a new moon
Whistling a new tune
Hoping it would come soon
And the sun was wondering if it should stay away for a day til the feeling went away
And the sky was falling on the clouds were dropping and
The rain forgot how to bring salvation
The dogs were barking at the new moon
Whistling a new tune
Hoping it would come soon so that they could die.

Viktiga personer

Det finns personer i mitt liv som jag blir så där lite extra glad av... bara genom att tänka på dem. Och det är himla tur att de finns i mitt liv, då vissa dagar är lite mindre bra än andra.

Tiden är över

Så var den här tiden över... Jag tyckte nyss att han landade här och nu sitter jag kvar här, lite snopen över att tiden åter igen gick alldeles för fort. Han är åter i Stockholm och jag sitter kvar här... Och det är alltid lika ledsamt varje gång...

Jag kommer nog aldrig att vänja mig vid detta...