Typiskt!

Förkyld

Behöver jag säga mer?

Skynda att älskaRekommenderas! En vacker skriven bok om kärleken till sin pappa.


Livet är en härlig upplevelse

Varje dag är jag tacksam för att jag fortfarande är här på jorden. Nu låter jag väl som att jag är hundra år, men icket. Man kan egentligen inte veta om man vaknar nästa morgon, oavsett om man är ung eller gammal. Hursomhelst, så har jag ett stort leende på läpparna idag. För att jag har så mycket roligt att se fram emot här i livet!

Först och främst fick jag ett mycket trevlig mail imorse. Nina och Miku kommer till Umeå i antingen februari eller mars. Det gillar jag starkt! Snart ett halvår sedan vi träffades, så nu är det på tiden att vi träffas igen. Och för det andra så är det snart helg och jag flyger hem ikväll. Till min lilla familj. Och det kan låta märkligt men den senaste tiden känns det som Fredrik och jag har kommit varandra närmare, trots att vi är långt ifrån varandra. Vi har diskuterat djupa saker som inställningar till saker och ting, hur vi vill att livet ska vara och om våra drömmar och mål i livet. Det känns toppen!

Oftast är jag den som är drivande när det gäller att hitta på saker och ting. Jag kan sitta på Ticnet en hel kväll, bara för att hitta nya roliga och spännande upplevelser.  Eller varför inte leta i SvDs kultursidor? Och jag gillar det verkligen! Känslan att hitta något roligt att gå på, något att se fram emot. Den känslan är riktigt härlig. Så jag blev lite extra glad när Fredrik föreslog att vi skulle gå på
detta. På lördag sitter vi där och bara myser i en timme innan vi ska gå på 30-årsfest. Super! Den här helgen kommer att bli riktigt bra. Det känner jag i lilltån och visst håller ni med mig när jag säger att livet är en härlig upplevelse?!Glädjeskutt


In Flames - "Metaphor"


Vacker vit vinter

Jag tog en kortare promenad i kvällens mörker igår. Allt var så stilla och tyst. En kompakt tystnad som endast bröts av vindens vinande då och då. Och jag tycker det var så facinerande. Naturens krafter är helt otroliga. Vi människor kan inte alltid råda över naturens krafter. Vi kan bara acceptera att det då och då kommer stormar, snöväder och skyfall. Förödelsen kan ibland vara enorm och personliga tragedier som följd av det. Men som en nära vän sa när vi pratade om snövädret; Vi är gästerna. Och jag tyckte det var så himla vackert sagt. För det är sanningen. Och kanske vi ibland får acceptera att vi inte alltid kan köra på i samma takt när vädrets makter sätter in utan får vänta på bussar 10 minuter extra eller kanske ibland stanna hemma på grund av att det helt enkelt inte går att ta sig fram.

Kan vi tolka det som så att naturen tycker att vi ska stanna upp lite? En ganska spännande och intressan tanke, va?Vinter


Konsum Ålidhem

Nu när jag har flyttat från Ålidhem insåg jag idag när jag handlade på ICA Mariehem att jag saknar Konsum på Ålidhem. De har ett stort utbud av ekologiska varor vilket jag har kommit att uppskatta enormt mycket under de senaste veckorna. De prissänker varor som har kort bäst före datum vilket är riktigt bra. Bara för att det står att något går ut 27 januari betyder det inte att det blir dåligt samma dag. Ibland kan man faktiskt fynda bra och billig mat. Basutbudet kan jag heller inte klaga på, mycket att välja mellan. Deras kundkorgar och vagnar är gjorda av gamla petflaskor och deras miljötänk gillar jag starkt. Att personalen är trevlig är också helt klart ett stort plus.

Nä, det blir till att handla på Konsum Ålidhem här framöver också. Kanske inte varje gång men absolut när jag ska handla lite mer. Ryggsäcken på ryggen och en fot före den andra. Då får jag en lagom lång promenad på köpet också och kanske, kanske en fika med vännen Helena på Finas. Nytta ska kombineras med nöje! :D

Matlagningsproblem

Dagens konstaterande; Jag njuter när jag har fullt med mat i köksskåpen. Känslan av rikedom, för rikedom är det absolut. Dock är det mindre roligt att jag har brist på husgeråd förutom glas, tallrikar och bestick. Inga kastruller. Ingen stekpanna. Inga slevar. Ingen stekspade. Inga mått.                       
                     
Kanske får jag laga soppa på en
spik idag... Just ja, det går ju inte, jag har ju inga kastruller. Det blir bara spikar med andra ord. skrattar Jakt på stekpanna och kastruller blir dagens mission!

Seperation

En flytt tar alltid på krafterna och kanske framförallt på känslorna. Jag tycker alltid att det är vemodigt att lämna ett hem för att flytta till ett annat. Den här gången har jag även lite seperationsångest från min lillasyster. Snart blir det inte lika ofta mellan träffarna igen. Och det känns faktiskt ganska så ledsamt! Att jag sedan måste stå emot vissa yttre krafter, personer som inte verkar förstå, hur mycket jag än försöker förklara. Låt mig vara! Var inte så på hela tiden. Jag är en självständig person. Jag behöver inte folk som nästan tvingar sig på mig, jag klarar helt enkelt inte av det. Låt mig bara vara!

Omstart

Januari, ytterligare en omstart. Återigen har jag tagit mitt pick och pack och flyttat. Och jag kan lägga ytterligare en stadsdel till min lista över var jag har bott i Umeå. Efter en liten tung start på året känner jag mig återigen stark och framförallt glad. Livet får förhoppningsvis en positiv vändning i början av februari. Jag ser fram emot detta med en skräckblandad förtjusning. Till dess ska jag skriva som bara den på uppsatsen så att den faktiskt bli klar någon gång. Ett examensbevis tack!

Januari har fått mig att tänka på vissa saker speciellt mycket. En av dessa saker är hinder och möjlighet och hur vi ser på det. Hinder möter man alltid på i livet och hur konstigt det än låter så ser jag hinder som något positivt, i alla fall när jag har kommit underfund hur jag ska komma över de hinder som möter mig på livets väg. Jag blir en erfarenhet rikare och det får mig att växa som person. Ibland kan det ta ett tag att komma över tröskeln, men när jag väl har gjort det så känns allt så lätt och enkelt. Alla har sin egen ryggsäck med livserfarenheter, likaväl bra som mindre bra erfarenheter. Hur man tacklar hindrena tror jag beror på vilken inre drivkraft man har och hur man hanterar saker och ting som händer i ens liv. Men även vad för slags personer man har runtomkring sig. Har man energitjuvar som bara tar och drar energi från en och aldrig ger något tillbaka så dras man lätt ner i en negativ spiral, istället för att umgås med energigivare.

Själv känner jag att personer som hela tiden ska klaga över deras liv såsom sjukdomar, brist på händelser och dylikt drar massor av energi av mig. Personer som man hela tiden ska sparka igång för att det ska hända något, jag kan faktiskt bli lite stressad av den människotypen, samtidigt som jag tror att jag är en person som inspirerar personer att ta tag i saker och ting. Och kanske får personer att se saker och ting ur ett annat perspektiv. Jag är naturligtvis glad om jag kan göra en liten skillnad för en annan person, men vissa av oss, kanske är det speciellt utmärkande för svenskar, verkar ha en grundinställning att allt man tar för sig ska vara jobbigt och tungt och tråkigt fastän vi faktiskt gjort vissa aktiva val. Till exempel; valt att plugga en viss kurs, valt ett visst yrke, valt att skaffa många barn eller något annat avgörande i ens liv.

Likaväl som vi har aktiva val finns det händelser som inte är självvalda. Livet hanterar oss hårt och brutalt under vissa perioder. Händelser som kommer utifrån som vi inte kan påverka hur gärna vi än vill det. Vi kan lära oss av dessa händelser och kanske framförallt lära oss att hantera liknande händelser i framtiden och lägga ytterligare erfarenheter i vår ryggsäck. Och hur länge man tillåter vissa händelser hänga kvar i ens huvud tror jag beror mycket på vad man har för grundinställning till livet. Precis som jag skrev ovan i våra aktiva val. Och har man en negativ inställning till det mesta i livet så går det faktiskt att träna bort. Och jag tror att de flesta är kapabla till detta, bara viljan finns där. För visst är det mycket lättare att kliva upp ur sängen på morgonen om man är glad och positiv än om man är negativ och sur?

Under min studietid har jag för det mesta alltid sett fram emot att börja nya kurser. Jag tror det beror på att jag tycker det är grymt kul med nystarter. Beställa böcker och skaffa det som behövs för att klara av kursen. Det är en fröjd! Däremot har jag märkt att så fort jag har visat min entusiasm så tittar personer i min omgivning lite konstigt på mig. Speciellt när jag uttryckt mig; Jag ser fram emot den här kursen och tycker det ska bli riktigt kul att läsa den. Och då nästan oavsett vad jag har läst. Är det så att vi svenskar ska tycka att saker och ting är tråkiga och jobbiga? Ligger det i vår grundläggande mentalitet? Vad beror det på? Vad tror du?


Detox

Efter decembers intag av mat och sötsaker kände jag att jag behövde undvika allt vad socker och fett heter. Jag gick in på den lokala hälsokostaffären för att köpa en flaska detox och första dagen i Umeå förra veckan bestämde jag mig för att börja dricka detta och rena min kropp. Från den dagen har jag inte heller druckit kaffe, endast te, dock drack jag några glas vin i fredags. Hmm, ja, ni som läser bloggen vet ju vad som hände då. Och jag tror att det inte var så bra kombination och det var förmodligen anledningen till att jag mådde så himla dåligt under lördagen.  -Heheee- Min hud har blivit så mjuk och len, nästan som bäbishud. Alla kvisslor jag har haft på överarmarna har försvunnit och jag tror absolut att det beror på att jag dricker detox.

I måndags tog jag en vända på badhuset för att simma några längder, efteråt satt jag i bubbelpoolen och även en stund i bastun och det var så himla skönt. Speciellt för min rygg. Så nu har jag bestämt mig för att en gång i veckan simma, så fort jag vet hur februari och resten av våren ser ut. Jag glömde nämligen mina badkläder hemma så nästa vecka blir det ingen simning. Och jag ska investera i en baddräkt. Back to basic, so to say. Under högstadiet och gymnasiet simmade jag fler gånger i veckan och det är ju bara så skönt. Men även i vuxen ålder har jag simmat en hel del, oftast i perioder. Stärker jag min rygg och kropp kan jag kanske börja löpa när våren kommer igen. Hoppas det, för det är ju så himla skönt.

Kanske kan man kalla detta för en nystart? På många olika plan…


Fredrik Lindström - Svenskar är också människor!Fredrik Lindström på Cirkus 21 mars. I will be there! :D

Förstå

”Jag förstår” Hur många gånger har man inte hört det uttrycket? Ju mer jag hör det uttrycket, desto mindre gillar jag det. Speciellt från personer som har ”jag-förstår-dig” som någon slags standardfras till allt man berättar. Jag är av den uppfattningen att man inte alltid kan förstå allt, om man inte själv varit med om vissa saker i livet. Beroende på vad man är för slags person, finns det olika nivåer av att sätta sig in i någon annans situation. Och bara för att man kan göra det, betyder det inte att man kan förstå varje given situation som vissa verkar tro att de kan göra. Och jag hoppas och tror att de flesta har sympati och empati för andra personer, men att alltid förstå…? Nja…

För några år sedan fick jag den insikten. Jag träffade nämligen en bekant som just då förlorat sitt barn och under tiden vi pratade om det, upprepade jag flera gånger; Jag förstår! tills personen ifråga sa; Vet du? Det går inte att förstå om man inte har varit med om det. Och det är så sant! Det går inte att förstå känslan över att förlora ett barn. Eller att förlora en förälder eller en make. Om man inte själv varit med om det, och det är inte ens säkert att man förstår det även fast man upplevt det själv.

Eller att ha varit med om en tsunami. Herregud! Jag fattar det knappt själv. Hur ska någon utomstående förstå kaoset? Och jag kan fundera då och då varför just jag hade sån tur. Just den dagen! Och ändå var jag väldigt förskonad från allt kaos som var i Thailand för drygt 5 år sedan. Efteråt har jag helt värderat om saker och ting. Jag tror alla som varit med om en stor händelse eller en avgörande händelse i livet omvärderar själva livet. Bland annat tycker jag att det är helt sjukt med denna enorma överkonsumtion vi har i dagens samhälle. För vad är viktigast egentligen? Det materiella eller något annat?

Värst är december. Jag diskuterade detta med en nära vän förra veckan; vuxna som överöser barn med julklappar, bara för att de tycker det är så kul och ge. Hur många gånger behöver man ge, bara för att man själv tycker det är kul? Och på något sätt är detta ett sätt att uppfylla sitt eget ego, att känna sig uppskattad, enligt mig. Det blir överflödigt och äckligt! Det finns betydligt bättre saker att fylla andras och ens eget liv att fylla sitt liv med än massa med materiella saker. Jag tror också att ju mer saker vi har och ju mer vi överösas med, desto sämre mår vi. Vi är ständigt på jakt efter något annat, något bättre i vår materiella välfärd, istället för att nöja oss med det vi redan har. Om jag går till mig själv så blir jag stressad när det är för mycket saker runtomkring mig. Men bara för att jag tycker och känner så, betyder det inte att alla är så, tvärtemot. Alla väljer sina egna liv och som sagt; det går inte alltid att förstå personer i varje given situation.

Alla hanterar och bearbetar saker och ting på olika sätt, men jag tror i alla fall att man har en större förståelse om man själv varit med om vissa saker i livet. Och i vissa fall kan man till och med på riktigt förstå en annan människa och dess livssituationer. Men att använda ”Jag förstår” som en slaskfras bara för att man inte har annat att säga vid vissa tillfällen, ja, då kan man ibland lika gärna hålla truten.


Köket - ett steg framåt

Bänkbelysningen ovanför diskbänken och köksluckorna på skåpen ovanför kyl och frys är på plats. Riktigt bra blev det! Vi är supernöjda! Nu kan vi börja kakla, det vill säga någon helg jag är hemma. Tänkte lägga upp lite bilder, men de bilder jag tog blev inte så bra. Gahh! Arg över att jag inte har lärt mig vår kamera ännu. Frustrerande! Jag ska be Fredrik ta bilder så ni får hålla ut lite till. För er som är nyfikna alltså. ;)

Nu ska jag bara njuta de sista timmarna jag är hemma. Veckan innehåller en hel del "måsten". Och jag ska skona er från hur jävla less jag är just nu. Jag ler och låtsas att allt är bra istället, kanske det jobbiga blir mindre jobbigt på så sätt. jag lovar, jag ska fokusera på det som är bra istället.

Hejsvejs!

No more alcohol!

Nu för tiden mår jag så otroligt dåligt av alkohol. Ibland bara efter ett glas vin. Efter en kväll ute i goda vänners sällskap med god mat och några glas vin igår, inte alls många vinglas, blev jag för det första åksjuk när vi åkte hem vid ett tiden, vilket jag aldrig någonsin blir. Vi hoppade av några hållplatser tidigare och gick resten av vägen hem. Och för det andra mådde jag verkligen skitdåligt när vi väl kom innanför dörren hemma. Så dåligt att jag fick tillbe Gustavsbergs guden. Fy!

Inte för att det egentligen är något problem, men jag blir lite fundersam över hur min kropp mår och vad som händer i den. Kanske ska jag se det som ett sundhetstecken. Jag vet faktiskt inte... Men bra mår jag absolut inte av alkohol längre.

Och det är märkligt att om jag, som på julfesten i december, beställer in en lättöl och vatten så får jag direkt frågan om jag är gravid. *hahaa* Komiskt va?! Så fort man avstår från alkohol som svensk vid en fest så ska man alltid ha en speciell anledning. I och för sig så har jag ju många bra anledningar, men att jag skulle vara gravid är inte en av dem.

Nåja! Dagen tillbringas förmodligen i fåtöljen, ladda om batterierna för att sedan bege oss till Tyresö ikväll och hälsa på härliga Mary. Och att äntligen få träffa V och Erik igen. Alldeles för länge sedan nu.

Skön lördag till er alla! Och var försiktig med starkare varor. ;)

U me Å

Uppsats. Började veckan med att dra hem ett helt lass med böcker av olika slag. Försöker struktera upp uppsatsen och har beställt efter en del böcker. Förhoppningvis kommer de nästa vecka. Emma mailade mig om uppsatsen. Passande nog.

Fika. Med Helena och Maja. Med Helén och Jenny.

Promenader. Till och från skolan. Till och från Ålidhems centrum. Och till Tomtebo.

Flytt. Planera flytt nästa helg. Bokat släp. Helena och Jimmie donerar sin tidningsinsamling till mig nästa vecka. Hemleverans. Laddar för ytterligare en flytt. Och ett stort tack till Helén. En räddare i nöden. Och till L-L som ska hjälpa mig att flytta nästa helg.

Resor. Hem. Och till Umeå. Bokat om nästa vecka.

Fester. Både fredag och lördag. Vänner som jag inte träffat på länge. Längtar efter att få träffa lite galningar. ;)

Tankar. Undviker dem så långt jag kan. 

Sömn. Helt otroligt! Jag har fått sova hela nätter när jag varit här i Umeå i veckan. Jag börjar tro att det är dåliga energier i vårt sovrum hemma i Gustavsberg. Förslag hur man får bort det?

Imorgon flyger jag hem igen. Precis när jag känner att jag har landat här i Umeå. Jag säger till mig själv att jag mår bra och egentligen gör jag väl det också, det är bara att när jag tänker på allt som ska hända blir det så överväldigande och jag nästan slukas av händelsernas centrum. Därför. Tar. Jag. En. Dag. I. Taget. Och njuter av det lilla som egentligen är det största. En vacker vinterdag. Eller en fika med en vän.

Och i helgen ska jag njuta av goda vänners sällskap. Ända ut i fingertopparna! :D Ha en bra helg allidehopa!

Slagsmål

Det är precis vad jag har just nu. Med mina känslor! Dubbelt av allt. Sen måste snart bli nu. Vi/jag behöver klarhet i vårt gemensamma liv...

Jag är utan internet de kommande veckorna i Umeå så blogginläggen blir glesa. Till dess; stå ut! ;)

Hurra!

Oj, så himla bra Nötknäpparen var igår! Rekommenderas varmt. Mycket bra uppträdande och musik! Fredrik var mest nöjd över det sistnämnda, då han inte riktigt kände att balett var hans grej, medan jag tyckte det var helt, HELT fantasiskt! Oj, det går knappt att beskriva hur bra jag tyckte det var! Det var som att befinna sig i en saga och dans är alltid roligt att se på. Jag facineras av hur de komponerar musiken och dansen, men även hur samspelta dansarna är. Jag kan bara konstatera att det är inte sista gången jag går på en balett. Och alla som vill gå och se en balett, se Nötknäpparen!  Tyvärr är det bara en föreställning kvar i år men det kanske kommer upp kring nästa jul igen då det är en julsaga.

Jag tror på att man inte ska vara fast i föreställningar om saker och ting, utan låta sig kasta sig in i okända världar för att upptäcka och framför hitta nya spännande världar som man då och då kan återkomma till. Jag har hittat en ny värld och den var helt underbar! Jag lovar att komma tillbaka till den. Nu letar jag nya äventyr och händelser, men fram till dess så lever jag på upplevelsen Nötknäpparen. Huuuuuuuuuuuuuuuurra, vilken underbar värld vi lever i! Och jag fortsätter mitt, vad jag tycker, otroligt spännande liv! :D

Nu försvinner jag i böckernas värld innan vi fortsätter Operation Kök! Ha en riktigt bra lördag och glöm framförallt inte bort lördagsgosiset! :D

The end is near

Jaha, så är det sista dagen på jobbet för denna gång. Sista gången på just detta jobb? Ja, kanske och förmodligen. Alltid lika vemodigt att sluta på en arbetsplats, även fast jag bara är extrapersonal.

Nåja, hursomhelst, avslutar jag just den här jobbperioden med (ytterligare) en kulturell upplevelse,
Nötknäpparen på Kunglig Operan. Spännande! Fredrik är tveksam till detta påhitt, men efter ett tips från en arbetskompis om just Nötknäpparen bokade och köpte jag biljetter. Så jag tar honom i örat och tar med honom på balett! skrattar 

 
En annan slags nötknäppareMorgondagen bjuder på inköp av golv, lampor och kakeltillbehör. Med hjälp av Anna och Christian. C är vår privatchafför för dagen det vill säga vi pekar och C kör. I helgen målade vi taket och fönstrena så renoveringen har tagit ytterligare ett steg framåt. Det är skönt!

Nu ska en mycket trött L dricka kaffe och bara ha det skönt innan jag avverkar sista arbetsdagen. Hejsvejs! 

Chip eller chips?

Vissa kunder som betalar med kort frågar ofta om våra terminaler har chips. Och varje gång har jag lust att säga; "Nä, chips har vi inte här, men titta in på ICA eller Willys. Jag tyckte de hade ganska många olika sorter när jag var inne där sist." 

Lite roar små, men desto roligare har ialla fall jag! :D 

Chips
Chips!


Tankens kraft

Lycka
Nisse Simonson


Så klockrent! Tankens kraft är enorm! Alla borde läsa den. Surpuppor likaväl som solstrålar! Men kanske speciellt surpupporna som troligtvis behöver ändra sin inställning. Trevlig läsning!

Nyårslöften

Nytt år, nya förhoppningar och lite av en nystart på resten av mitt liv. Jag gillar nyår, det är så otvunget. Till exempel äter man god mat, inte som på julafton där man äter viss mat bara för att det är tradition. Och enligt min mening är maten på julbordet inte ens god. Nåja, jag ska inte spy mer galla över julhelvetet. Julen är över för denna gång. TACK OCH LOV! Nä, tacka vet jag nyår! Ett litet avstamp till det som komma skall och tid för reflektion över året som har gått. 

Vad hände under 2009? Ja, ganska så mycket. Och vi har haft ett helt underbart år! Mycket roligt och skojigt har hänt under året som har gått. Och ja, jag kan väl erkänna att jag samlar på upplevelser av olika slag och det har tillkommit många under 2009. Jag kan inte riktigt säga vilken som var den bästa, för upplevelserna har varit bra på många olika sätt. 

Idrottsgalan i Globen. En vecka i Jordanien i början av mars. Vilken underbar vecka, ligger absolut i topp av händelser under 2009! Bal på Sofiero Slott i Helsingborg i slutet av mars. Inte illa alls! God mat, bra underhållning och dans till sena natten. Påsken var helt underbar! La golv i Oasen, såg Jeff Dunham i Kista mässan, besökte Vaxholm och grillade på stranden vid Björkviks Brygga.

Maj och juni flöt på utan några större händelser. Midsommar firades ute i skärgården hos Josefa och Sven.

I juli blev vi bostadsrättsinnehavare och projekt kök inleddes. Theresa Andersson på Mose Backe, en av de absoluta höjdpunkterna under 2009! 50 års fest för mamma i slutet av juli. Riktigt trevligt! Augusti inleddes med några dagar tillsammans med Helena och Johan. Vi avverkade Sandhamn, vilken underbar båttur! Björkviks Brygga och Stora Sand för sol och bad. Vi spelade minigolf och åt en lätt lunch på Gålö. Senare under vår semester provade vi på att paddla kajak. Absolut inte sista gången. Tog en långpromenad runt Djurgården och utsikten uppe i Kaknästornet är helt underbar. En tripp över till Åbo avslutades sommaren med och hösten var här.

Och vilken höst! Första veckan i Umeå var omtumlande! Planerna fick snabbt revideras och hösten blev inte alls som jag tänkt mig. Men jag ser positivt på det hursomhelst, livet fick en annan vändning och kanske, kanske leder det till något riktigt bra i slutändan. I september upplevde jag min första älgjakt. Helt underbart! Absolut inte sista gången jag följer med på älgjakt. Firade pappas 60 årsdag i Luleå med bowling och middag på Waldorf. Mycket, mycket trevligt! Firade Fredriks födelsedag i oktober. Och jag klarade resursfördelningsteoritentan. ÄNTLIGEN!

Början av november var inget vidare men jag kom igen. En kortare weekend i Uppsala med god mat och dryck samt Robert Broberg. Pluggandet fortsätter sin gilla gång och bra resultat inkommer. Jag känner mig nöjd mest hela tiden över mina prestationer fastän jag hela tiden får slåss med mina känslor angående resorna till och från Umeå. November avslutas med en kväll på Fasching och julfest på Grand med Jill Johnson. Första helgen i december åker vi upp till Umeå. Tillsammans. Träffa vänner och släkt. Och vi träffade Matte och Maria som vi inte träffat på 2 år. Var tar tiden vägen?! Ja, jag vet inte och resten av december bestod av jobb, jobb och återigen jobb.

Och nu är jag här! 2 januari 2010. Årtiondet som vi lämnat bakom oss, var det första årtiondet i mitt vuxna liv och vilket årtionde! Det har hänt så otroligt mycket. Både i mitt liv, vårt liv och livet runtomkring oss. Händelser som formar oss till dem vi är idag och som ligger tryggt i ryggsäcken, erfarenheter helt enkelt.

Så vad händer under 2010?

Ja, det vet man ju egentligen aldrig i förhand, men jag har redan nu planerat in roliga händelser. Balett, teater, 30-årsfest, för att inte tala om alla 30-årsfester som kommer hagla runtomkring oss då många av våra vänner också är födda 1980.  Och det är skönt att ha vissa hållplatser under året som jag kan luta mig mot, då jag inte har en aning om hur min jobbsituation utvecklar sig. Visst är livet spännande?! Varje ny dag ger en nya möjligheter.

Nyårslöften ger jag sällan, men ett löfte har jag och det är att jag ska fortsätta ha jävligt kul i livet. Varje dag. För hur det än är så ångrar man bara det man inte gjorde under livet. Och jag har även lovat mig att ta bättre vara på mig själv, lyssna på min kropp helt enkelt.

Ha ett riktigt bra 2010! Det ska jag absolut ha! :)