Upptäcksresa i vardagen

Jag har varit på upptäcksresa, det är konstigt, det har varit så nära mig men ändå så långt borta. Men allt är väl egentligen långt bort när man inte vet om det. Eller vad säger ni?

Jag har hittat Sveriges Radio på webben, eller rättare sagt jag fick vägledning av min Fredrik. Vi lyssnade på Lars Winnerbäcks konsert i lördags på P3 Live. Och när man utforskar deras hemsida så hittar man massor med andra spännade saker, just nu lyssnar jag på Sommarpratarna, man kan gå in och välja bland de som redan har pratat i radion. Det finns en hel del spännande människor att lyssna på.

Så sitter du bara hemma, slå på radion via datorn och välj vad du vill höra på, ett rent sommarnöje!!

Musiken i mitt liv

Livet är hårt...

Musiken får mig att glömma, om bara för en liten stund. 

Musiken i mitt liv får mig att må bra, om bara för en liten stund.

Musiken i mitt liv får mig att glömma, om bara för en liten stund, alla som gör mig besvikna.

Musiken i mitt liv får mig att må bra, om bara för en liten stund, genom den känner jag glädje.

Musiken i mitt liv få mig att glömma, om bara för en liten stund, att man egentligen inte kan lita på någon.

Musiken i mitt liv får mig att må bra, om bara för en liten stund, och att jag är viktig för den jag är.

Musiken lever jag igenom...

Bilder från Cambridge, Silverstone och London

                       
                
          
74433-30
74433-36
74433-31
74433-32
74433-33
74433-34
74433-35
74433-37
74433-38
74433-39

På väg?!

Det kryper i kroppen och jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen, jag är på väg någonstans känns det som, men vart?! Jag letar i mitt inre och funderar en hel del på hur mitt liv är och hur det ser ut.

Jag har en plan över det kommande året och ev även året efter det. Det kommer att bli hårt men jag känner mig ändå rofylld över besluten jag har fattat för min framtid, det är med spänning jag ser framemot den.

Jag önskar bara att jag kunde känna ro i mig själv oxå, jag vill kunna falla tillbaka på mig själv när/om det händer något och jag vill känna mig trygg med MIG själv! Det börjar kännas bättre men det är inte bra.

Nu har jag skrivit om Englandsresan, läsa här nedanför! Och bilder ovanför!

Englandsresan

Onsdag
Vi begav oss hemifrån den 7 juni för att åka bil den långa vägen ner till Stockholm, där vi övernattade hos en av Fredrik många kusiner. Dagen efter blev det att stiga upp tidigt, då vi skulle köra till Västerås och flyga med Ryanair till Luton, London. Och som alltid är jag ju jättespänd för allt nytt som händer, så när vi satt och väntade på flyget var jag full av förväntan. =)

Torsdag
Kl. 11.15 lokal tid landade vi på Luton Airport. Vårt första äventyr var att hämta ut en hyrbil för att sedan köra på FEL sida av vägen och desutom som passagerare sitta på fel sida i bilen. Jag tyckte det var jätteläskigt de första minuterna. Men eftersom gick det bra, om ni tycker att det är mycket rondeller här så bli inte förvånad om ni tycker det är mycket i England, de har  rondeller på motorvägarna.

Med karta i högsta hugg begav vi oss mot Cambridge, där vi först lämnade bilen på en Park & Ride parkering. Park & Ride går till så att man lämnar bilen utanför själva staden för att åka buss in, på så sätt slipper man trängas i trafiken och som turister tyckte vi att det var perfekt. Och ur miljösynvinkel är det oxå bra för själva staden, kanske kan man jämföra det med Stockholms biltullar men skillnaden här är att man får välja. På parkeringen bytte vi om för det var sååå varmt!

Väl inne i Cambridge bestämde vi oss för att åka i en punt genom staden. En punt är som en båt. Den som styrde berättade även om alla gamla byggnader som finns i staden och de är verkligen gamla.
Efter åkturen strossade vi runt lite innan vi bestämde oss för att åka till boendet vi hade bokat. 

Men usch vilka hemska vägar det var där, eller kanske inte själva vägarna utan hur de skyltade. Speciellt vägen mellan Cambridge och Brackley där vi skulle bo. Vi körde säkert en timme i onödan, ja,ja, men till slut kom vi ju fram iaf. Och gissa om vi blev förvånade?! Det var ju som en egen lägenhet vi fick ha under 4 dagar.  Vi fick bestämma när vi ville ha frukost, om vi ville ha lagad eller flingor. Vi beställde lagad och jag kan ju säga att jag ångrade mig inte dagen efter.

Fredag
När vi vaknade på fredagsmorgonen hade vi problem att få igång duschen, det kom nämligen inget vatten. Jag gick och letade efter någon för att fråga hur man skulle få igång den men hittade ingen. Efter ett tag blev jag lite irriterad och började titta i garderoberna som fanns i sovrummet och där var det en elcentral och lite andra intressanta pillersaker. På en kanpp stod det Water on/off så jag provade den och vips så fanns det vatten i duschen. Duktiga jag! :)

Vi åt frukost och begav oss mot Silverstone. :D Vi parkerade och gick in på banområdet. Det var stort! Vi bestämde oss snabbt för att gå runt banan och se var det var bäst att sitta. Runt banan fanns det många tält som sålde tröjor, linne, kepsar, ja, det är bara att nämna något så fanns det. Mattält fanns det oxå gott om, så man behövde inte gå hungrig.

När vi hade hunnit kanske en tredje del av banan började den första fria träningen. Och vilket ljud!! Jag bara rös när de första bilarna kom förbi. Man kan inte föreställa sig hur det låter. Vi fortsatte vår promenad runt banan och innan vi hade kommit runt hela banan hade det gått 2 timmar. Även denna dag var det varmt men det blåste friska vindar och det var skönt att det svalkade lite. När klockan var runt tre började vi dra oss mot bilen för att åka hemåt. Vi stannade på ett köpcentum och köpte lite yoghurt och dricka. Vi köpte varsin pizza och lite öl. Vi hittade en pub som sände fotbollsmatcher, så vi tänkte att på lördagen skulle vi gå och se Sverige matchen där. Efter en lång dag tog vi det bara lugnt och såg på fotboll på tv:n innan vi stöp i säng.

Lördag
Vi steg upp och åt frukost vid åtta. Och precis som på fredagen drog vi direkt iväg till Silverstone. Och värmen höll i sig, men mindre blåst denna dag. Om vi tyckte att det var mycket folk på fredagen så var inte någonting motför på lördagen. Det var ju fullt överallt kändes det som. Tälten vi hade varit in i på fredagen där bla Schumis F1 bil från förra året stod var det proppfullt i.

Den här dagen mötte vi upp Maria, en klasskompis till Fredrik. Hennes pappa är domare i F1, tyvärr kunde hon inte skaffa pass till oss så vi kunde komma in i depån och det verkade som att hon hade dåligt samvete för det men vi var ju inställda på det, och hade det inte varit för henne hade vi nog inte åkt på F1 i år. Så det är väl bara att tacka henne egentligen. :) Tack, tack!

Under dagen var det också Porsche cupen och GP2 plus mycket mer runt om. Vi satte oss och såg på kvalet, först vid banan och de sista minuterna satte vi oss framför storbildsskärmen så vi såg vem som kom i pole och hur de andra la sig därefter. Alonso först så klart, Kimi tvåa och Schumi trea. Därefter var det fotbollsmatch, England mot Paraguay, som de visade på storbildsskärmarna. Vi satt kvar en stund för när loppet var slut så strömmade folk ut mot utgångarna och mot sina bilar, så istället för att sitta i bilkö så satt vi och tittade på matchen med en massa galna engelsmän. :) Det var ju oxå en upplevelse i sig, engelsmännen och fotbollen. När halva första halvlek hade gått så började vi dra oss mot bilen.

Vi hade tänkte att vi skulle se Sverige matchen på puben vi hade hittat men där firades det för fullt eftersom England hade vunnit, så vi köpte lite öl och pizza och åkte hem och så matchen på tv:n istället.
Återigen en lång dag var till sin ända...Nu väntade söndagen på oss efter en natt med sömn.

Söndag
Upp tidigt som attan blev det denna morgon, vi kom till banan strax efter 7 och redan då var det en hel del folk. Vi sattes oss direkt för att få bra platser, vi hade med oss lite mat så vi skulle klara oss ett tag. Och även denna dag var det varmt, nästan ingen blåst dock. Vi såg både Porsche-Cupen och GP2. Mellan loppen hade de interjuver och uppträdande, detta gällde alla dagarna. På söndagen hade de flyguppvisning med nio plan. Det var häftigt att se, man fattar inte riktigt hur de vågar.

Mitt på dagen hade de en F1-parad med alla förare, de åkte i gamla bilar runt banan och hälsade på publiken. Så nu har jag sett alla förare i F1 oxå. Man är väl lite knäpp när det gäller sånt, men jag kan leva med det iaf. :D

Så tillslut började loppet, efter en lång väntan! Och det är helt sjukt vad det låter när cirka tjugo F1-bilar kommer i full fart förbi en. Vilket ljud! Man kan knappt tro att det är sant, man måste bara uppleva det!
Vi satt vid banan de cirka tjugo första varven, sedan gick vi iväg och tog oss något att äta. Vi satte oss på gräsmattan framför en storbildsskärm, och nu kanske många tänker att men var ni inte där för att se loppet?! Jo, självklart men det hade vi ju gjort oxå. Vi ville ju oxå veta hur det gick i loppet. Och faktiskt så var det ganska mäktigt att ligga där på gräsmattan och se på storbildsskärmen och samtidigt höra när de körde förbi.  Själva loppet var inte så himla roligt, det är som vanligt, Alonso etta och sedan följt av Kimi och Schumi. 

Vi väntade ett tag innan vi gick till bilen för som vanligt springer alla till bilen så fort loppet är färdigt och så kul tycker vi inte att det är att stå i bilkö. Vi gick en sväng runt banan, för efter loppet får man komma innanför banan. De har alltid fest på kvällen efter loppet. Vi gick inte på den men vi var inne och kollade lite på festområdet. Och det var ju lastbil efter lastbil uppradade! Det var helt sjukt mycket lastbilar, det var bilar från alla stallen. Och om man tänker efter så är det väl inte så konstigt egentligen, det är ganska mycket människor som jobbar med  stallen. Och så kanske man ska ha i åtanke att det inte bara var F1 som gick den helgen utan Porsche-Cupen och GP2 oxå. Vi gick över området innan vi bestämde oss för att ta oss till bilen. Vi var ganska trötta efter en lång och varm dag.

Vi åkte från banan vid halv fyra. Vi kände oss nöjda och belåtna över F1-helgen. När vi kom hem så åt vi och såg på fotbolls VM.

Måndag
Vi packade ihop våra saker och åt frukost innan vi begav oss mot Luton, där vi skulle lämna hyrbilen. Från Luton tog vi oss in till London med tåg. Väl i London, kände jag mig ganska less, det hade varit en lång helg med mycket intryck och upplevelser, men det ändrades så fort vi hade kommit till vårt hotell där vi kunde lämna väskorna och börja utforska London.

Väl ute på staden så bestämde vi oss för att bara strossa omkring och ev ta tunnelbanan. Vi gick förbi Big Ben och jag ville åka London Eye och tror det eller ej, jag fick med Fredrik i den. Som högst går den 135 meter över marken och man ser 4 mil åt varje vädersträck. jag var väl inte så kaxig heller, man har ju lite respekt för höjder. Men väl upp var det läckert att se alla byggnader från den höjden.

När vi kom ner så gick vi omkring en del och bara njöt av atmosfären. Vi gick på en pub nära Covent Garden och satt bara och pratade och hade det mysigt. Precis som livet ska vara! *ler vid tanken*

Väl på hotellet igen så höll vi på att att dö nästan av värmen. Det fanns ingen AC förutom i lobbyn, trappan upp till vårt rum var smal och hade en blå heltäckningsmatta. Fredrik kallade den för en astmatrappa och det var det fan oxå, man höll ju på att dö innan man var uppe. Vi la oss och tittade på tv och det var helt oroligt att man kunde sova för det var så varmt. Vi låg i samma säng men man ville inte röra vid varandra för då kändes det som att man klibbade ihop. Äckligt!

Kl tolv vaknade jag av att det var så varmt och svetten rann om en. Fredrik tog handdukar och blötte dem med kallt vatten så man kunde svalka sig med dem, det var så skönt, för det kändes som att man höll så att koka bort. Tillslut somnade jag igen...

Tisdag
Vi checkade ut från hotellet tidigt på morgonen. Vi gick och åt frukost på Starbucks innan vi gav oss ut i storstaddjungeln igen. Vi bestämde oss för att strossa omkring lite och vi tog oss till Hyde park och gick där en stund. Det var jättehärligt med en stor park mitt inne i stan även fast vi bara gick en liten del av den. Det var en hel del ekorrar inne i parken, det är väl inte det första man tänker på ska finnas i en storstad.

Efter vi hade varit där, åkte vi till Covent Garden och gick runt där lite. Vi satte oss på en pub och åt med varsin öl. Det var jätteskönt. Vi hade några timmar kvar innan vi skulle åka till flygplatsen men motivationen började tryta. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, tillslut bestämde vi oss för att åka till Londons Bibliotek. Där var det en utställning med bla Darwins och Newtons skrifter. Det var läckert att se men som sagt vi började bli trött och less.

Vid två åkte vi till flygplatsen, vi åt lite och gick runt och tittade i affärer där. Som vanligt på en flygplats är det bara en endaste väntan. Flyget var dessutom försenat nästan en timme, så ännu mer väntan.

Väl hemma i Sverige var det bara att köra hem till Umeå, i en svensk sommarnatt.....

Hej Sverige!

Nu är vi tillbaka i Sverige och vi har haft det såååå UNDERBART i England. Jag ska berätta mer någon dag då jag har mer ork, just nu är jag ganska trött och slut, det har varit långa och delvis hårda dagar.

Kram, kram

Hej då, Sverige!

Nu åker vi idag ner till Stockholm och imorgon lämnar vi Sverige kl 10.00. Så nu kommer jag inte att skriva på cirka en vecka, men när jag kommer hem ska jag redovisa min resa. =)

Ha det bra!

Måndag igen

När vi kom hem från Skellefteå igår, upptäckte vi att vår bästaste cykel var borta. Det är alltså någon som har tagit den och jag känner mig ganska arg! Vi som hade pratat om att köpa en till bra cykel så vi kan vara ute och cykla mer, men nu går ju inte det, för vi har ju knappt råd att ens införskaffa EN ny cykel. Så denna sommar blir vi cykellösa kan man säga. =(

Idag har jag en del att göra även fast jag är ledig. Jag ska försöka avsluta lite projekt jag har haft liggande ett tag. Jag ska åka och träna på eftermiddagen, det ska bli sååå skön!

Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker. =) Om 3 dagar är vi på väg mot England. Så kul det kommer att bli, jag kan knappt fatta det, snart är vi där.

Jag ska ha en bra dag idag, ska ni ha det?

Lördag- en hel skön dag framför mig

Så var det lördag och jag håller på att tvättar för fullt. Ett nödvändigt ont, tvyärr. Jag har tillochmed hunnit med en timmes promenad och det var så skönt, nästan inga människor ute och det skiljer sig verkligen mellan vardagarna och helgerna här på Berghem. Kontrasterna är stora. Men det är oxå det som är det härliga här inne i staden.

Idag åker vi upp till Skellefteå, det ska bli riktigt skönt faktiskt, bara ta det lugnt och ha det skönt med nära och ♥. Jag saknar dom så mycket ibland, och nu ska vi ha ett riktigt kramkalas. =)

Nu ska jag gå och fixa tvätten och sedan ska jag krypa ner i den varma säng som Fredrik ligger i. ;)

Öl är gott

Sitter här framför datorn och dricker lite öl. Är ensam hemma, Fredrik är på tentafest med sina kompisar. Ganska skönt egentligen men känner mig lite ensam.

Nina har åkt hem till Finland idag. *ledsentårar i mina ögon*
 Nu får jag inte träffa min vän på jättemånga dagar, hur ska jag överleva? Ja, jag hittar nog något sätt för att lyckas med det oxå. *ler med glimten i ögat*

Jag tränade idag och det var så skönt. En timme spinning, så underbart, hon spelade helt underbara låtar som man verkligen kom igång på. Jag älskar verkligen känna svetten rinna.

Sitter och pratar med min "lillasyster" över MSN, en helt underbar, go, "liten" tjej. Kramar i massor till min Helena.

Vill oxå skicka en STOR kram till min svärande moder, Lise-Lotte, som alltid finns för mig och lyssnar alltid (förutom när hon har eländiga kunder som vill handla av henne ;) )

FYRA hela dagar!

Nu är sista omtentan gjord för vårterminen och oj, vad jag känner mig slut i huvudet. Två hårda veckor har det varit, och omtentan idag var väl en lite chansning då jag bara hunnit läsa i 2 dagar innan, men om jag inte hade gått dit hade jag ju absolut inte klarat den, nu kan man ju hoppas, det är ju något ialla fall.  

FYRA dagar ledig, kan knappt fatta det! Imorgon, i övermorgon, i överövermorgon och dagen efter det behöver jag inte öppna en endaste bok. Underbar känsla!

Jag är L E D I G ! När var jag det sist?

Idag ska jag åka iväg och träna, har väl inte varit bäst på det den senaste tiden, men nu ska jag börja ta tag i det igen. Och tänk, om en vecka är vi ej i detta land längre utan i England, så underbart!

Vad allt känns underbart idag!


Slow dance

SLOW DANCE

Have you ever watched kids
On a merry-go-round?
Or listened to the rain
Slapping on the ground?
Ever followed a butterfly's erratic flight?
Or gazed at the sun into the fading night?
You better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

Do you run through each day
On the fly?
When you ask, How are you?
Do you hear the reply?
When the day is done
Do you lie in your bed
With the next hundred chores
Running through your head?
You'd better slow down
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

Ever told your child,
We'll do it tomorrow?
And in your haste,
Not see his sorrow?
Ever lost touch,
Let a good friendship die
Cause you never had time
To call and say,"hi"
You'd better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

When you run so fast to get somewhere
You miss half the fun of getting there.
When you worry and hurry through your day,
It is like an unopened gift.... Thrown away.
Life is not a race. Do take it slower
Hear the music Before the song is over.

Taget från min vän, Marias blogg. Så sant, så sant.

Jämt & ständigt

Jämt är den där, vissa dagar mer än andra. Ständigt är den där, lurpassar på mig bakom varje hörn, hur ska jag blir av med den? Den ligger där, drar ur mig all energi och hur ska jag kunna undvika alla hörn?

Kommer knuten i magen att försvinna? Och varför är jag så rädd?