Färdigpackad och redo för Jordanien

Så nu är vi färdigpackad och imorgon kl fem på morgonen är det Lisa och Fredrik som står nere vid busshållplatsen för att ta bussen till Arlanda.

Vi hörs igen om drygt en vecka! Ha det bäst, det ska vi ha! :D

Jeff Dunham...

...kommer till Sverige! Jag kommer vara där! 8 april är datumet!

Jag säger bara: Tjohoooo!!!!

Mot Jordanien
Bilder från Apollos hemsida

Imorgon beger vi oss till Jordanien. Äntligen! :D

2 dagar...

...kvar tills vi flyger iväg. :)

Lusten vet jag inte var den har försvunnit, om någon hittar den, hojta till så kommer jag och hämtar den...

Generad nr 2

En av mina närmsta och bästa vänner har börjat blogg och hennes blogg kan verkligen bli bra. Det är en tjej med skinn på näsan som alltid säger vad hon tycker och tänker.

Läste ett av hennes inlägg nu på förmiddagen och vad får jag se: "Imorgon blir det nämligen sushi och vin med världens bästa Lisa som har flyttat till Stockholm, men som förärar gamla Ume me ett litet besök då och då."

Så återigen sitter jag här lite generad i min ensamhet, och funderar på om jag verkligen är så bra som mina vänner verka tycka.... Hmmm, återkommer med det...

Tiden, den går...

...och går och går... 12 år går så fort... Jag skickar massor med kärlek till mannen som är där och jag som är här... Pussarna får du imorgon på morgonen...

Ikväll åker jag hem och nu är det bara 4 dagar kvar tills vi flyger iväg

Måndag igen

Så var det måndag igen och en heldag i skolan väntar på mig. Men efter föreläsningar och seminarium kommer belöningen, nämligen sushi och lite vin hos Helena på Tomtebo. Och ja, vin på en måndag, eftersom vi inte hunnit träffas tidigare så är det bara att ta tillvara på de få dagarna jag är här i Umeå. Så då får det bli vin på en måndag. :)

Jag är inte lika trött som jag var igår men jäklar vad svårt det var att ta sig ur sängen i morse. Jag klev inte upp förrän halv åtta, drygt en timme efter klockan ringde... Så jag välkomnar onsdagen då jag är hemma igen men tacka vet jag lördag denna vecka. Lördagen vi har väntat efter så länge och snart är vi där, men först ska jag njuta av dagarna innan lördagen. Massor med trevliga saker som händer. :D 

Och jag har tänkt på att jag kan verkligen inte köra på så här. Visst, det går bra när jag väl är uppe i det men sen kommer den hårda smällen rakt i ansiktet vilket gör att jag står där lite förvånad över hur ont det gör och att jag sedan faller platt som en pannkaka... Men det var ju det där med att sätta gränser för sig själv... IGEN... Jag vet att det börjar bli tjatigt, tro mig, jag tycker oxå det... Man ska lära sig av sina upplevelser och misstag men i detta fall verkar jag vara ett hopplöst fall.... *hahhaa* Jag jobbar på det kan man väl säga... ;)

Nu ska jag göra mig iordning för en dag i skolan.

Kärlek till alla!

5 dagar kvar till Jordanien och imorgon åker jag hem.

En dag med återhämtning

Efter en intensiv period bakom mig ska jag tillbringa en dag med absolut ingenting inbokat. Jag ska sitta på min ända framför tvn med massor av skidskytte, skidor och alpint. :D Kanske blir det att lufta lungorna en stund i eftermiddag med en promenad...

Fredagen var verkligen en ordentlig urladdning, tentan räknar jag med att få skriva om. Efteråt var jag så slut att tårarna kom under tiden när jag satt och väntade på mannen och lillasystern. Helt tom i huvudet och kroppen som överkokt pasta. Jag som lovat att laga mat hos vännerna Nina och Miku slog om planerna fort, det blev istället inköp av kinamat och semlor. Och som alltid i dessa härliga människors sällskap kan man inte annat än ha det underbart trevligt.

Lördagen började med en lång frukost. Vi tog det lugnt innan vi åkte iväg för sista inhandlingen till födelsedagsfikat jag skulle ha hos Helena och Johan. Jag somnade i soffan under skidskyttet. Vännerna kom, vi fikade och vännerna åkte igen. De andra spelade tv-spel medan jag somnade i Fredriks knä. Vi åt middag och därefter åkte vi till Håkan och Maja. Strax efter tio åkte vi hem igen. Jag som var halvt medvetslös, somnade direkt jag la mig i sängen...

Och nu sitter jag här med en dag med återhämtning... Och det är riktigt, riktigt skönt...

På tisdagkväll åker jag hem igen och nu är det bara 6 dagar kvar tills vi sätter oss på flyget till Jordanien.

En saknad morbror

Mannens äldsta systerdotter, Lova, hade fått panik igår. Hon hade skrikit och gråtit för att hon saknade sin morbror så mycket. Min svägerska hade då frågat: Men saknar du inte Lisa? Lova svarade: Nej, bara Fredrik. Jag vill att han ska jaga mig och Saga. Och Saga, den lilla grodan, hade bara nickat och sagt: Pippi! (Pippi=Frippe=Fredrik, kan ju nämna att Lova sa Pippa åt F när hon var mindre, men det är en helt annan historia.)

En rolig historia från verkligheten så här på en torsdag.

Underbara träningsvärk

Länge har jag längtat efter att gå på ett träningspass, ett riktigt hårt ett, för att känna alla muskler i kroppen öma och för att det ska göra lite skön-ont. Efter en dag med flyttstädning åt vännen V behöver jag inte ett hårt träningspass, för idag sitter jag med riktig skön och underbar träningsvärk i armarna, ryggen och benen. *haha*

Jag pluggar det sista inför omtentan imorgon och senare idag ska jag jobba fem timmar. Träffa vännen J som har det lite jobbigt på jobbet, peppa henne och göra henne på lite bättre humör.

Ikväll åker vi till Umeå och 9 dagar kvar till Jordanien.

10 dagar

Exempel på att kunna hantera oväntade situationer: Du har lovat en vän att flyttstäda, men när du kommer till lägenheten upptäcker du att både övre och undre låset är låst och du står där med endast EN nyckel som går till ETT av låsen. Ringer vännen, som dessutom är bortrest från stan, vännen ringer pojkvännen, som dessutom håller på att riva i deras nya lägenhet. Vännens pojkvän säger att han komma förbi om drygt en timme. Idag är den enda dagen du kan under veckan. Vännen som inte ofta blir irriterad, du kan räkna på handens fem fingrar hur ofta du har sett vännen bli irriterad, blir irriterad. Du menar på; det är inte mycket att göra åt saken, varken du eller vännen kan göra något vid just den tidpunkten. Hade du varit mikroliten hade du krypit in genom brevinkastet, men nu är du inte det, så du tar en promenad medan du väntar på vännens pojkvän, som dessutom inte alls dyker upp efter drygt en timme utan betydligt tidigare.

Slutsats: Du tog en promenad och passade på att njuta av solen. Du tog det lugnt medan du väntade för du kunde ändå inte påverka situationen. 


Njut av varje ögonblick, livet blir inte alltid som man planerar det! Ibland gäller det att kunna växla sina planer snabbt och som slutkläm; ALLT LÖSER SIG! (På något konstigt och underligt sätt!) 10 dagar kvar till Jordanien och imorgon åker vi norrut!

En pojke

Nu har en liten pojke kommit till världen. Och jag grattulerar våra två underbara vänner i Luleå till deras son.

Oj, vad jag längtar hem nu...

13 dagar

Jiiiiho! 13 dagar kvar tills vi åker iväg. Men först en helg i Umeå tillsammans med nära och kära, en del pluggande och nötande av saker och ting.

MEN...

...NU ner i böckerna med näsan för att göra nästsista heldagen med pluggande. Och jag ska inte hymma med att jag är så grymt less på att plugga....

Balklänning

In i affären på Linnégatan kl 11.20 i förmiddags, fick hjälp att välja ut några klänningar, tog med mig tre klänningar in i omklädningsrummet, kom ut i en blå, helt underbar klänning och kände mig som en prinsessa, tittade mig i spegeln och kunde bara konstatera följande mycket bestämt:

Jag utbrast: Den här ska jag ha!
Hon som hjälpte mig sa: Men ska du inte prova de andra oxå?
Jag bestämt; Nej, den här ska jag ha.

Mannen provade ut det han skulle ha, vi betalade handpenning, efter knappt 50 minuter stod vi ute på gatan igen, gick till tunnelbanan, åkte till Slussen för att ta bussen till Forum Nacka. Fixade med Forex inför resan, åt lunch. Sprang runt på olika affärer, hittade det mesta av det vi ska ha med oss till Jordanien.

Sitter här i fåtöljen och bara ler åt våra inköp, men mest åt min helt underbara klänning. Bild på mig och mannen kommer upp när vi har varit på bal. Jag lovar. :D Och självklart bilder från Jordanien när vi varit där, mindre än 2 veckor kvar nu. Livet är, ta mig fan, helt, HELT underbart!

Nu ska jag fortsätta att njuta av denna underbara dag!

Kärlek till er alla!


Tentaångest

En vecka kvar och nu börjar tentaångesten slå in på den högre växeln. Jag vill sååå gärna klara den här tentan, så jag har ännu en sak ur världen. Jobbade igår sista dagen för denna vecka, skönt! Jag satt mestadelen i kassan så jag kan väl säga att jag var på jobbet och vilade upp mig lite. Haha, snacka om lättförtjänta pengar!


Nu är det snart helg men det är fullt ös ändå. Imorgon ska vi titta ut kläder till balen, fixa inför Jordanien resan och eventuellt fika med några vänner på staden. På söndag blir det plugg för hela slanten då kommande vecka är fullt ös som vanligt. Ikväll blir det att göra en god middag och mumsa på en semla till På spåret. Längtar....

Nu åter till böckerna, kanske det kan lindra tentaångesten lite, lite...

Supermänniska

Jag kör på som att jag vore någon slags supermänniska som kan göra allt; plugg, jobb och samtidigt vara den trevliga människa jag faktiskt tycker att jag är...

                                                                               ...MEN...
                                                                                ...vem...
                                                                                ...tror...
                                                                                ...jag...
                                                                                ...att...
                                                                                ...jag...
                                                                                 ...är...
                                                                          ...egentligen...
                                                                                     ?

 
Idag kan jag bara konstatera; JAG är INGEN supermänniska! Jag är "bara" Lisa! Jag är inte mer än en människa, även fast vissa dagar tror jag att jag är betydligt mer... 

Dags att dra ner på tempot och säga nej ibland oxå, men det är svårt när det är såååå mycket roligare att säga JA! :D Positiv är min melodi, allt negativt ska bort. Måsten finns inte längre i min värld, fick jag bestämma skulle ordet måste inte ens existera i det svenska språket. Jag har lyckats radera det ur mitt medvetande och önskar att många andra oxå skulle göra det, det skulle verkligen behövas...

Lite återhämtning ikväll och rensa hjärnan, det som inte hunnits göras finns kvar... Oh, yes, it does! Även fast det kan vara svårt att tro ibland...

ABBA - "Money, money, money"
I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay
Aint it sad
And still there never seems to be a single penny left for me
Thats too bad
In my dreams I have a plan
If I got me a wealthy man
I wouldnt have to work at all, Id fool around and have a ball...

Money, money, money
Must be funny
In the rich mans world
Money, money, money
Always sunny
In the rich mans world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
Its a rich mans world

A man like that is hard to find but I cant get him off my mind
Aint it sad
And if he happens to be free I bet he wouldnt fancy me
Thats too bad
So I must leave, Ill have to go
To las vegas or monaco
And win a fortune in a game, my life will never be the same...

Money, money, money
Must be funny
In the rich mans world
Money, money, money
Always sunny
In the rich mans world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
Its a rich mans world

Money, money, money
Must be funny
In the rich mans world
Money, money, money
Always sunny
In the rich mans world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
Its a rich mans world

Its a rich mans world

18 dagar

Tiden bara rusar iväg, var tar den vägen? 18 dagar kvar tills vi beger oss, och oj, vad vi längtar! Men innan dess ska en hel del göras som ni säkert ha sett. But I just love it! Jag gillar verkligen mitt liv just nu, vi har det bra och framtiden ligger och väntar med spänning på mig. En spänning som är rolig men ändå lite skrämmande då jag inte riktigt vet vad som väntar. Men det är helt klart en del av tjusningen. :D

Jag jobbar lite då och då, eller lite, jobbar en hel del faktiskt med tanke på att jag även studerar heltid. ;) 70 timmar i januari och nu uppe i drygt 40 timmar i februari, men svårt att säga nej, när det är så härligt att få pengar in på mitt konto i slutet av månaderna. :D Bara att jobba på nu, för andra delen av terminen kommer att spenderas betydligt mer i Umeå än vad jag nu gör, vilket leder till mindre jobb. Iallafall vill jag intala mig det.. -hahaha-

Pluggandet till omtentan börjar kännas ganska bra, kanske, kanske, KANSKE sätter jag den den här gången... Håll tummarna! Klänning till balen ska hyras i helgen. Min första bal, jag ser fram emot att få klä upp mig riktigt fint, synd att jag inte kom in i Ninas klänning, men är man en Filur som är liten, satt och knubbig så är man. -hahahaha- Skönt med självinsikt, är det inte så säg.

Och imorgon en långlunch med Josefa, ÄNTLIGEN! Nu har hon hämtat sig från alla sjukdomar hon och familjen har haft. Jag ser verkligen fram emot morgondagens lunch på en helt underbar restaurang, Ni-Ho, här i Gustavsberg. Deras lunchbuffé kan jag varmt rekommendera, såååå gott! MUMS!

Men NU ner med näsan i böckerna igen!

Kärlek till er alla!

Tillägg

Ett tillägg till föregående inlägg; hunden är i hundhimlen för er som inte vet, men det betyder inte att jag älskar honom mindre för det. Han är en del av vår familj och även fast det snart gått 2 ½ år (herregud var tar tiden vägen, känns som igår) sedan han flög i väg, finns han med oss varje dag. Vi pratar om honom, tittar på korten vi har på honom och mig vid tvn och ja, återigen, han finns med oss varje dag ändå.

Vår lilla Rulle kommer alltid vara med oss. Kärlek....

Kärlek

Mina största kärlekar; mannen, katten, hunden och naturen.

Fånga känslor

Jag känner mig riktigt motiverad, eller det kanske var att ta i, men jag vet hur jäkla skönt det är att klara en tenta så det ger mig faktiskt motivation. Så jag blundar en stund, försöker glömma bort tentaångesten som jag vet att jag kommer att få ju närmare tentan jag kommer, och försöker hitta motivationen. Och framför allt känna känslan av att ha avklarat ännu en tenta... Hur glad man känner sig i själen och hur nöjd man är över sina prestationer...

Så snart ska jag sätta mig med näsan i böckerna och lära mig massor med nyttigheter.... 

Gone

3 gone, 6 left to go! And 1 before we go to Jordan! YEAH!!!

3 veckors planering framför mig

Idag: plugg, sjukgymnast, handla, tvätta, promenixa ner stumparna, dö i fåtöljen ikväll
Imorgon: plugg hela dagen lång, en promenad blir det med all säkerhet, dö i fåtöljen på kvällen
Lördag: arbeta 10-17, middag ute, dö i fåtöljen efteråt
Söndag: plugga hela dagen lång, funderar på en promenad runt Farstaviken, dö i fåtöljen på kvällen

Måndag: plugga hela dagen lång, eventuell inhandling av diverse föda=promenad, Jordanien-boken ligger över mitt ansikte när jag ska sova
Tisdag: plugga inte hela dagen lång, men halva, simning innan arbete och födointag, halvt i kors med ögonen ska jag försöka inta fakta om Jordanien i min redan fullproppade hjärna
Onsdag: plugga hela dagen lång, promenad blir det alltid, fortfarande ska jag försöka inta fakta om Jordanien men risken är stor att boken ligger kvar på nattduksbordet
Torsdag: plugga hela dagen lång, en långpromenad blir det den här dagen, rensa hjärnan, Jordanien...hmmm...vid den här tiden lär jag ha så mycket resursfördelningsteori, organisationsteori och arbetsrätt i hjärnan att det sväller ut genom öronen
Fredag: plugga hela dagen lång, en god middag och ett glas vin till det, SEN dö i fåtöljen med en film rullandes på tvn
Lördag: plugga mesta delen av dagen, ut på jakt efter vissa klädesplagg inför resan, och ja, boken, lär jag ju inte ha hunnit läsa så mycket i..
Söndag: Nu är det nära, omtentan är 5 dagar bort, kommande vecka uppbokad, in med öronproppar, stänga av omvärlden, plugga, plugga, PLUGGA! Vilken bok?! John Blund kommer att vara så välkommen på kvällen.

Måndag igen: Plugga mesta delen av dagen, hjälpa V flytta och ja, stupa i säng och hoppas att en vänlig själ (F) tar av mig kläderna
Tisdag: Simning på morgonen, plugga på fm och jobba på em, gärna middag serverad när jag kommer hem och sedan kan mannen få bära mig till sängen
Onsdag: flyttstäda åt V hela dagen. PUNKT!
Torsdag: Sista dagen av plugg inför omtentan, en dag som bara blir halv, jobb på eftermiddag, hem, packa, äta, åka till Umeå på kvällen, uppsvällda fötter och ben samt en halvdålig nattssömn
Fredag: Omtentamen, umgås med folk och fä, middag hos Nina och Miku med en del ölintag på kvällen, dö någonstans där jag vet att jag kan vakna skönt dagen efter
Lördag: Fullt ös medvetslös! Nu ska det bakas och firas. Vänner är välkomna till den unga familjen Blomhage för fika under lördagen, annat löst folk kan hålla sig borta.
Söndag: Kanske en sväng hit och dit till olika vänner. Förbereda för måndagen och tisdagen (som jag även ska hunnit läsa igenom och skrivit när allt annat bara flyter på)

Måndag: heldag i skolan, föreläsning, förberedelse inför redovisning på tisdag, stupa in i min tältsäng på kvällen och sova hela natten
Tisdag: förberedelse och redovisning av arbete, stupa som en stolt soldat ner i min tältsäng på kvällen, det saknas bara ett tält ovanför
Onsdag: fixa och dona, ta reda på fakta om höstterminen, hemresa på kvällen, tröttheten kommer redan vid sex-tiden, det är som att min kropp ställer in sig att nu ska du sova och oftast somnar jag innan vi ens har lämnat Umeå busstation, dvs före kl tjugoett noll noll
Torsdag: dra den förbannade väskan från centralen till slussen, hoppa på OCH av bussen, dra den förbannade väskan upp för vår mardrömsliknande trappa, vara frustrerad och arg när jag sätter nyckeln i låset, men de känslorna försvinner lika fort när jag får se mannen stå i morgonrock och vänta på mig med öppna armar. ÅTERHÄMTNING!
Fredag: tvätta, packa, se till så vi har allt vi behöver ha med oss till Jordanien, och ja, boken får jag nog läsa på flyget, 6 timmar (om inte mer) har jag på mig att läsa allt jag behöver veta. 
Lördag: JUST FLYING AWAY! 
Söndag: FIRA MIG! :D 

Med reservation för eventuella fel

Helen Sjöholm - "Gabriellas sång"

 

Jag har lagt ut texten förut, nu lägger jag ut själva låten.

Middag i härliga vänners sällskap

Lördagskvällen avnjöts tillsammans med tre härliga vänner, en underbar man, en rädd katt och en mycket stor men söt kalv. Sällskapet fick vara försökskaniner (som vanligt) men jag tror att det gick hem hos alla. Jag vill bara tacka för en mycket trevlig kväll och jag hoppas vi ses snart igen. Detta ska göras till en vana. *hihii* Det är de små sakerna i livet som oftast är de största. Det gäller bara att se det ur ett större perspektiv och uppskatta de "små" sakerna i livet.

Återigen, tack för en trevlig kväll!