Glada grisar

Från SvD igår;

"Jag tror att konsumenten vill ha glada grisar"

Jordbruksminister Eskil Erlandssons uttalande till TT angående att Centern vill införa de svenska djurskyddsreglerna till länderna inom EU. 


                                   
                      (bild från Google Bilder
www.skandinaviskhemslojd.se)


Kanske finns det hopp om mänskligheten trots allt... Det var hur som helst en väldigt trevlig sak att läsa efter en dag på jobbet! :)

Solen lyser, det är varmt och skönt! Över 25 grader ska det bli idag och imorgon enligt SMHI. Välkommen efterlängtade sommar, välkommen!

Jag står inför sista veckan i skolan och jag fokuserar för fullt på det som skall göras. Nu åter till hemtentan i arbetsrätt. Förhoppningsvis klar innan tolv idag, då hugger jag in på nästa hemtenta. Det är mycket nu, men jag tar djupa andetag och gör allt för att inte känna mig stressad. Jag hinner, jag har alltid hunnit förut, varför skulle jag inte hinna nu? 

Och med de orden lämnar jag er för ett tag...

Kärlek till er alla!

Nästsista nu!

Nattbussen i natt, flyg hem imorgon! Inte ens ett dygn i Umeå, ändå har jag ångest över att sätta mig på bussen... Det är ju bara såååå skönt att vara hemma! I Oasen lever jag i hela dagarna och det är ett sant nöje att plugga här ute! :D

Det dåliga samvetet gnager. Nästan ingen mat hemma, jag har fullt upp, jag har inte hunnit. Fredrik är superförkyld och han är helt färdig efter endast en liten tur med den STORA hunden. Kan jag känna mig mer otillräcklig än vad jag gör idag...? Men hej, jag ska egentligen inte klaga jag har själv valt att sätta mig i just den här båten, så det så! Om jag vill ta mig ur får jag väl helt enkelt göra det också, och nästa fredag är jag ur denna båt... Och hoppar i sommarbåten med arbete... Till hösten kliver jag i skolbåt igen, det vill säga den jag befinner mig i just nu... Och sista terminen som jag faktiskt ser fram emot! Spännande ska det bli! :)

Nästsista resan för denna termin, sedan slipper jag Y-buss på cirka 2-3 månader. Flängandet tar på mer än vad jag vill erkänna. Men jag har ju faktiskt lyxat på mig dessa två gånger som är kvar fram och åter till Umeå. :D Jag flyger hem imorgon och även nästa söndag när diplomeringen är över.

Om en vecka får jag träffa Nina! Underbart! Jag får träffa mamma, pappa, Maja, Dessan och mormor nästa helg! Längtar som bara den efter alla kära personer!

Nu; packa inför nattens bravader och förbereda morgondagens opponering!

Lev ditt eget liv, för du ska dö din egen död

Latinskt ordspråk

Grisar och hemtentor

Bilderna från gårdagens nyhetsinslag om danska grisars missär gör mig rent ut sagt illamående. Och det är inte bara danska grisar som far illa rapporterar dagens svd, även svenska grisar far illa under sin livstid, men inte i lika stor utsträckning. Och kanske vi inte ska vara så förvånade... Nu gör jag absolut inget påhopp mot svenska bönder, det jag menar att de senaste åren är det som att vi människor helt har tappat begreppet på vad som är rätt och vad som är fel...

Melamin i kinesiska mjölkprodukter, köttfärsskandalen på ICA (och som säkert inte är ensamma), gravar som plattas till för att marken inte ska sätta sig (Vännäs är säkert inte ensamma), matbespisningar som plockar upp uttappad mat från golvet, politiker som säger att vi ska rösta för miljön och vara mer miljömedveten men som själv kör omkring i ett bensinslukande monster som drar 1,5 liter per mil...

Ja, listan kan göras lång... Vet vi människor verkligen inte vad som är rätt och vad som är fel längre...? Kan vi verkligen inte tänka; om jag tappar ut maten på golvet, skulle jag själv vilja äta den sen? Svaret på den frågan tror jag alla vettiga människor säger nej till. Eller slår jag den här grisen gör det ont, likaväl som att jag slår en människa? 

Människor i samhället idag glömmer allt för ofta bort etik och moral, sunt förnuft och medkänsla för andra, såväl människor som djur. Och alltför många gånger är det lite av nyhetens behag. Snart kommer vi att ha glömt bort grisarna, barnen i Kina som får svåra njurskador av melaminet i mjölken och köttfärsen i affären. Vi slutar köpa fläsk för att inte gynna detta plågsamma som pågår...ett kort tag... Vi kanske ger bidrag till barnen i Kina... ett kort tag... Eller vi slutar köpa köttfärs i affären... ett kort tag... För att sedan återgå till våra trygga och välkända vanor, jag säger inte att jag är bättre, absolut inte, för det är jag knappast...  Det jag ifrågasätter är vad som händer i vårt samhälle. Var försvann etiken och moralen? 


Hemtenta i arbetsrätten. Jag och Anna suttit tillsammans över msn och haft diskussioner hela dagen lång. Imorgon fortsätter vi kl 7.00. Vi är ett bra team! Hon är min googlemästare från och med nu. -hahaa- 

Hemtenta i Organisation och ledarskap. Max 4 A4 på 4 frågor. 

Opponering på fredag, Miljörätten. Det ska nog gå bra. Jag ska fixa opponeringen nu ikväll. :)

Även fast jag har mycket just nu, har jag haft så himla tur. Som sagt max 4 A4 på en av hemtentorna, på opponeringen har jag bara två andra uppsatser att läsa och komma med kommentarer och synpunkter.  
Och jag behöver väl inte säga något..?

*viskar mycket tyst; i n s t ä l l n i n g e n...*

Äntligen...

...är det den 25:e igen! Pengar på kontot! IGEN! Det gillar jag. Det jag inte gillar är dock den här månadens utgifter. Fy för CSN, vår "arbetsgivare" under många år som nu vill ha tillbaka massor av pengar. Bara betala och se glad ut! :D

För hur var det nu...? Inställningen...  Sorry, om det börjar bli tjatigt, det är inte alls meningen... -hehee-


                                       Pengar är som gödsel, till ingen nytta om de inte sprids. 
                                                                       -Francis Bacon-
                                                  

Besök från norra sidan av staden

Den lilla tjejen med den stora hunden från norra sidan av staden kom förbi oss idag. Efter lite kaffe i Oasen slängde vi ihop lite mat för grillning och begav oss till Björksviks brygga för att göra en favorit i repris från i påskas. Underbart skönt var det att komma ut i naturen, känna lite på vattnet och vända ansiktet mot solen. :)

Den lilla tjejen åkte hem men lämnade den stora hunden hos oss, men hon kommer igen på fredag för att hämta den stora hunden. Det vill säga; vi är hundvakt hela veckan, och jag åker till Umeå någon av de kommande dagarna.

Bilder kommer imorgon...förhoppningsvis...


En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
~Nalle Puh~

Nya vänner

Efter en intensiv dag på jobbet igår begav jag mig till Veronica och Eriks inflyttningsfest. Med blodsockret nere i tårna när jag kom fram, smet jag snabbt in på pizzerian och beställde en pizza. Både på gott och ont att ha en pizzeria våningen under sitt boende. Nåja, så fort jag hade fått i mig lite mat så var jag talför igen. -skrattar- 

Mycket nytt folk men även några kända ansikten. Människor som jag redan från början vet att jag kommer tycka om. MYCKET. De bryr sig om varandra, de tar hand om varandra när livet kanske inte alltid är så snällt, men även, och det är väl kanske ännu vikitigare, de finns där för varandra när livet är TOPPEN!  

V känner jag sedan ganska många år tillbaka nu och hennes optimism smittar som vanligt av sig på alla i hennes närvaro. Hennes blogg är en av de bästa jag läser, just för att den skriker; LIVSGLÄDJE! Synd hon inte uppdaterar så ofta längre.. -pikpik- ;) Hennes Erik gillar jag starkt. Och det har jag gjort ända från början. En riktig toppenkille!

Kina har jag lärt känna genom V (och jag antar att jag kommer lära känna flera genom V) och är en riktig go tjej som verkar vara som en mamma för de flesta i deras gäng. En riktig go tjej med hjärtat på rätta stället. Kramgo är hon oxå, det gillar jag. -hihii-

Jag lämnade festen tidigt och fick sällskap av Mary en bit på vägen. Oj, vilken härlig människa! Att hon har ett intresse för miljön gör det ju inte sämre. Hon känns ärlig utan att vara skrytsam, hon är glad och positiv. Och hon känns stabil, vilket får mig att tänka på vännen på andra sidan havet. Och vad man har för inställning till saker och ting. Ganska precis vad jag tycker. Ser man allt svart, ja, då blir det det också. Även i det svartaste mörker finns det någon ljusprick.

Nya vänner som verkar härliga, go, rejäla, underbara, roliga, trevliga... Listan kan göras lång...

Vänskap och blommor måste vårdas för att överleva

Dagens vishet"Att leva är att uppleva"


Och därmed önskar jag er alla en mycket trevlig helg...

Utropstecken

En liten fundering under en torsdag som är en söndag...

Varför missbrukar folk utropstecknet när de exempelvis skriver en kommentar eller ett blogginlägg? Sluta missbruka utropstecken! Man behöver inte ha hundra tusen utropstecken efter det man skrivit. Det räcker väl gott och väl med ett för att visa att det man skriver har en "stark" innebörd. Eller...?

-skrattar lite åt min fundering-

Vilostund ute i OasenEfter en heldag ute i friska luften blev det vilostund för mannen ute i Oasen och Kissen var inte sen att följa efter det exemplet...


 Bilden får inte användas utan fotografens medgivande

Tveksam...?

Nej, nej, nej, tveksamhet är inget vi går med på! I alla fall inte jag.
 
Det enda du behöver göra är att infinna dig på sagd tid och plats. Ett leende på läpparna och ett gott humör vill vi gärna också att du tar med dig.

Så slappna av, släpp loss och ha kul! Vi fixar allt annat. Tjohooo! :D

Om aderton dagar

Om aderton dagar är vårterminen slut, för att vara exakt... Den är slut kl 15.00 den 5 juni. Förhoppningsvis! Då ska jag ha hunnit med tenta i miljörätten, arbetsrätten samt i organisation och ledarskap. Pust! Mantrat för de kommade veckorna; En dag i taget, en dag i taget, en dag i taget! 

Åhhh jaaaaaaa, inställningen är fortfarande a och o. ;) Life is great!Och jag kämpar vidare med flaggan på topp!

Livet är underbart, underbart, underbart!

Oj, livet är bara för härligt just nu! Jag sitter ute i Oasen, skriver på ett mail till ett företag, försöker hitta de rätta orden och under tiden dricker jag en kopp kaffe.

Solen skiner, vattentornet står där det alltid står, tak syns lite här och där från vår Oas. Träden har slagit ut och gräsmattorna är gröna. Utanför köksfönstret blommar äppelträden och igår gick jag förbi blommande häggar som jag bara var tvungen att stanna till vid för att lukta lite på. Överallt blommar träd och buskar och att få vila ögonen på allt detta vackra är helt underbart... De kom tillbaka i år igen... Som jag längtat...

Schemat för sommaren är inkladdad i min kalender. Nu är det bara att anpassa allt annat som ska hinnas med under dessa underbara sommarmånaderna som vi har framför oss. Sommaren kommer bli hur bra som helst. :) Jag vill bara springa runt, skratta och vara glad.

Jag känner mig jätteglad och jag ÄR glad på djupet, inte bara på ytan. Jag har så himla mycket att se fram emot, både i skolan, på jobbet och i mitt privatliv. Men det kanske inte jag får säga högt... Det är osvenskt att säga; Jag är glad och jag ser fram emot det och det. Nä, svensken ska helst vara lite butter och tycka att allt är lite småjobbigt. Som min vän från Finland sa bland de första gångerna jag träffade henne; Svenskar tycker ofta att allt är så jobbigt. Det var hennes bild av svenskar...

Men jag vänder den bilden ryggen och skapar min egen bild av mig själv som en positiv person för att jag ska må bra och förhoppningsvis smittar det av sig. Kanske på dig eller dig eller vem vet; kanske till och med på dig...! Iså fall; VARSÅGOD! Jag bjuder på det, och det är helt gratis!


Lite positiv energi från Sveriges östprovins gav en härlig kick på förmiddagen, dock var den lite snorig... -hahaa- Oj, vad jag saknar min Nina, men snart träffas vi igen. :)


Ha en skön helg med allt vad livet kan erbjuda er! So long!

En underskrift...

...från mig gör att hösten helt plötsligt känns riktigt, riktigt bra...

Men först...

...3 veckor kvar i skolan och en helt underbar sommar framför mig! :D
..................säger inte så mycket mer för tillfället.......................

Är huvudet dumt...

...får kroppen lida!

Den här gången är det inte mitt huvud som är dumt så det är inte min kropp som få lida. Men liks förbannat är det jag som känner mig drabbad av andra som inte tänker eller som inte ställer krav på andra människor. Och skulle jag säga något så rinner det bara av som vatten på en gås ändå... Jag har försökt så många gånger men det kopplar inte riktigt, så numera är det inte ens idé att yttra sig...

Jag lovar att jag ska skratta åt detta när jag är utom räckhåll för folks dumheter. Kanske blir det till och med imorgon, eller kanske nästa vecka, eller kanske när vårterminen är över...


Tjohoo! Hemåt ikväll! 10 timmar kvar tills jag sätter mig på bussen. Lovely! Lovely!

Mina härliga, härliga vänner!

På mindre än ett dygn har jag träffat två av mina underbara vänner. Och de ger mig så mycket energi och glädje!

Igår blev det en långpromenad med Dr B runt Nydalasjön, en riktigt terapirunda, som vanligt med henne. Vi vänder alltid ut och in på såväl livets vardagliga frågor som livets stora frågor. Vi pratar ofta om vilken inställning man ska ha till saker och ting. Både för att vi själva och andra runtom oss ska må bättre. Bästa terapin, absolut!

Min vän, Helena, träffade jag över lunchen idag och bara att se henne gör mig glad. En enkel person att umgås med och som enligt mig har de rätta värderingarna i livet. Så lite som möjligt av det materiella! Det drar massor av energi att vårda materiella (och onödiga) ting. Betydligt bättre att lägga sin energi på väsentliga saker i vardagen. Och jag kan inget mer än instämma. Nästa gång jag är här i Umeå ses vi igen. :)


Jag fick ett mail tidigare i vår. Det var Anna. Anna som på msn står som Anna - Arbetsrätten. :) Ett mycket trevligt mail var det, som jag omedelbart svarade på. Jag slängde in henne på msn och nu pratar vi med varandra i stort sett varje dag. Ännu har vi inte träffats, men det kommer nog snart. Anna och jag har, som det känns, hittat varandra ganska bra så jag hoppas att det klickar i verkligheten oxå. Och dessutom bor hon på "rätt" sida av stan och kanske man kan säga att vi nästan bor grannar. From Stockholm´s point of view. -hahaa-

Dagens värsting var när datorn slutade fungera i förmiddags. Tog ut batteriet, satte i sladden i väggen igen och då fungerande den. Men det är något väldigt galet som är på tok. När jag lyfte upp den, dog den igen. GAAAH! Nu vågar jag inte röra den innan jag fört över allt till stationära datorn hemma.


Imorgon sätter jag mig på y-buss igen. Tjohooooo! Hemåt igen! Bara 2 turochretur resor kvar till Umeå denna termin. Nästa termin blir det andra bullar! Sista terminen och sen kan jag fundera på om jag ska bli vuxen eller ej... ;)

Köpstämma

Köpstämman fick ett positivt utslag och kanske, kanske kan vi kalla oss bostadsrättsägare från den 1 juli om allt går enligt planerna. :)

Tjohooo! :D

Då ska det fixas och donas förfullt, främst i köket. Sommaren är räddad! -skrattar-

Jag tycker jag har sånt himla flyt just nu... -nyper mig hårt i armen för att se om det verkligen är sant- Och jag hoppas det fortsätter så ett bra tag till...

Släktkort

I helgen fick jag ett mail från storasyster med kort på pappa och andra släktingar från pappas sida. Riktigt roligt att få! Här är två stycken;

Familjen Persson - Farfar, farmor, Faster Inger, Tommy och pappa

Tommy, pappa och Faster Inger 1950

Här var vår far liten, liten och i höst fyller han 60 år! :)

Ligga lågt

Jag ligger lågt ett tag... Det är en del som händer eller ska hända i mitt liv... Som sagt, ännu en pusselbit är på plats, nu gäller det bara att fortsätta pussla ihop pusslet... En pusselbit i taget så kommer det mesta bli bra, för både mig och andra...

Och fortfarande är det inställningen som är a och o... Jag blev påmind om det ytterligare en gång igår innan jag skulle sätta mig på bussen till Umeå. En intensiv vecka blir det här i Umeå, men det känns faktiskt riktigt, riktigt bra. Jag gillar när det är en del att göra, bara det inte är över för lång tidsperiod. Hellre en del att göra än inget alls att göra..

Inställningen, gott folk, inställningen!


Snart är det sommar! Jobba, jobba, jobba! Njuta av sommaren. Läs många böcker. Mycket spännade ligger i min framtid nu och jag kan inte mer än dra extra på mungiporna idag. :D

Snart är vårterminen över...

...och jag har endast 13 dagar kvar att tillbringa i Umeå. Jag har bokat och betalat alla resor utom två stycken enkel resor. Det är så skönt att vårterminen snart är över, för det börjar bli en plåga att åka emellan. Och att inte få vara hemma... Jag älskar verkligen vårt hem och njuter verkligen av att vara hemma. Natur och vatten var man än vänder sig samtidigt som vi har ett bra utbud av butiker och restauranger. Och sedan...närheten till Stockholm stad och få känna lite på pulsen. Det är verkligen helt underbart! :D Jag har fortfarande svårt att fatta att jag bor här...

Ytterligare en bit har fallit på plats angående hösten, nu är det bara det praktiska som ska fixas. Och jag tror det är mer än jag som är nöjd över hur det kommer att bli... :)

Och jag vill tacka V för en mycket trevlig lördag, såväl dag som kväll. Och tack Kina för din gästfrihet. Och alla andra härliga människorna som vi träffade igår, vi var så nöjda när vi kom hem. Det gör vi om igen! :D 

En helt ny värld!

Det är konstigt att vi alla lever under samma himmel men i helt olika världar. Ibland får jag inblick i andras världar och vissa vill jag mer än gärna stanna kvar i lite längre. Jag har tidigare skrivit om den här tjejen, men ju mer jag lyssnar på henne, desto mer facineras jag över henne. Vilken tjej! (Inte den bästa kvalitén dock.)

 

Planering pågår!

Oj, vad kul det är att börja planera en fest! Vi är precis i startgroparna och vi är ute i god tid vilket gör att det nog kommer bli superbra. Och att träffa släkt och vänner, ja, framför allt släkt, det ska bli riktigt, riktigt roligt! :D

Jag jobbade några timmar igår och har tackat ja till mer jobb under maj månad. Nu gäller det att hålla ångan uppe. Och ta en dag i taget när det känns överväldigande. För i slutändan är det INSTÄLLNINGEN som är a och o!!

Ett träningskort...

... har jag vunnit. En vecka på Body Joy här i Gustavsberg. Oj, vad glad jag blev när de ringde upp igår. Jag? Vunnit? Men jag vinner ju aldrig något...

Kort därefter ringer mannen och säger; Har de ringt från Body Joy? Har du vunnit? Jag har också vunnit.

Så nu ska vi ta våra förslappade kroppar och träna en vecka efter vårterminens slut. En hård vecka får det nog bli med träning. Och det ska bli så himla skönt att få röra på sig lite grann förutom mina promenader.

TJOHOOO!

Kostymbyte?

Kanske händer det saker här, kanske blir det kostymbyte på gång...?

Spännande är det ialla fall. Den som lever får se... Inget säkert än... Men jag får nog veta snart... Håller tummarna...


On the bus right now

Klagovisor...

...gör inget bättre, snarare sämre. Att tänka jag-är-negativa-fraser hela tiden.... Hur orkar man med sig själv...? Visst, det går upp och det går ner men solen kan väl inte alltid vara gömd bakom molnen...?

Jag har hursomhelst haft en helt underbar dag i Umeå. En superbra föreläsning följt med ett superbra semiarium. Och snart sitter jag på den underbara ybussen igen... -ironisk- Men jag är iallafall på väg hem och det gör att jag drar på mungiporna lite extra. :D  

Så till alla puppor där ute; Tänk positiva tankar! Livet blir så mycket lättare! Och tänk på omvärlden som slipper era klagovisor, de vill gärna slippa det, tro mig! Byta ut de negativa fraserna mot positiva glada fraserna! Alla blir så mycket gladare och kanske främst DU!!!

Nedräkning!

5 veckor kvar av vårterminen. Och fyra resor till Umeå t.o.r. varav två av dessa är bokade och betalda. Det kommer att gå fort, det gör det...

Men...

...det börjar kännas slitsamt att flänga emellan och nästa terminen laddar jag för att skriva uppsats. Bara skriva uppsats och rensa upp två saker som ligger och väntar på att bli klara. Därefter får vi se vad som händer. Både spännande och nervöst på en och samma gång...

Fokusera, fokusera, fokusera och mobilsera krafterna för att fixa de sista veckorna nu! ;)

Jazz

I tisdags var vi på Fasching och såg Fredrik Norén Band. Första setet var hyfsat bra men andra setet var bydligt bättre. Och nu har jag börjat leta lite mer jazzmusiker och jag är sugen på att gå någon dag på Stockholm Jazzfestival i sommar. (Och alla som känner mig vet ju att jag värderar såna händelser högt, mycket högt! Så jag kommer nog stå där någon av dagarna. :D ) Och vilken bredd jazz har! Vi har lyssnat mest på e.s.t., så vi har lite att gå igenom vad gäller jazz. Vad vi tycker om och vad vi inte tycker om. Men hur som helst hittade jag den här tjejen, Theresa Andersson, som jag fastnade för.
Jazz på Wikipedia

Maj, sköna maj!

Så var vi redan inne i maj månad...

Ute lyser solen, träden har ett skimrande ljusgrönt ljus över sig, gräsmattorna är gröna och vissa blommande buskar har slagit ut. Det är underbart att naturen ännu ett år kommer igen med all den grönska och alla dessa underbara färger... Som jag misströstade för 2-3 månader sen...för jag trodde aldrig det skulle komma igen...

Men nu är vi här i sköna maj, sommaren står bakom knuten och det är fem veckor kvar på terminen. Det är mycket att göra men jag har redan slagit av på tempot. Dumt, men det är undermedvetet och jag borde egentligen mobilsera mina sista krafter på det som komma skall. TRE tentor och EN uppsats som ska avklaras innan denna termin är över. 

Jag ska börja med det, snart... Imorgon... Kanske lite idag...

Men nu ska jag hoppa in i duschen, åka in till staden och se de vackra körsbärsträden i Kungsträdgården... Vackra saker och ting att vila ögonen på ja, det är som balsam för själen... 


Bitarna börjar falla på plats... De var uppe och svävade i himlen ett tag, jag kunde se dem som små, små blinkande stjärnor där uppe men jag hade svårt att se linjerna mellan dem... Nu har de kommit halvvägs ner, de börjar få kontakt med varandra men ännu är de inte nere på spelplanen...  Men jag är övertygad att innan jag ens hinner blinka har bitarna i pusslet hittat sin rätta plats och jag kommer att fixa detta...

Och allt kommer ordna sig... Precis som det alltid gör, av någon konstig och oförklarig anledning...