Juridiken avklarad!

Så var en tenta avklarad, nästa väntar runt hörnet. Bara att sätta sig vid böckerna direkt, kommer nog börja redan i kväll och titta lite på vad som ska läsas in. Men man är ju inställd på det iaf, så det kommer nog att gå ganska bra.

Och Fredrik gör middag idag, skönt! Sitter bara och ta det lite lugnt nu, är inte så hungrig då vi har varit och ätit tårta hos Nina, tonåringen, som fyller 20 år den 10 juni. Grattis till hon! 

F1 nästa!

Nästa gång F1 är, sitter vi inte hemma i soffa och tittar på det utan är direkt på plats på Silverstone.

Snart är vi där!

Om två veckor står vi på Silverstone och tittar på Formel 1, helt overkligt! Kommer jag någonsin att fatta det? Även efteråt kommer det nog att kännas overkligt, det var som när vi var i Thailand, det var först efteråt man egentligen fattade att man hade varit i paradiset på jorden. Och än idag kan det kännas otroligt overkligt att vi har varit på andra sidan jorden (nästan). Men mer resor kommer det att bli här framöver! =)

Säg bara en destination och jag kommer att ha varit där! ;)

Vad vill jag göra?

Igår satt vi i en sal där det fanns en whiteboard, en av oss föreslog att vi skulle skriva upp 5 saker vi ville göra den dagen och att det skulle gå att genomföra oxå.

Det var så konstigt att skriva upp vad jag VILLE göra, när sakerna i mitt huvud bara är en massa MÅSTE, som att fara och handla, laga mat och städa dvs vad jag hade planerat för den dagen. Jag fick faktiskt fundera en lång stund, finns det saker som jag vill göra? Eller har det blivit så att det bara är en massa måsten som bara cirkulerar hela tiden i mitt huvud? Jag kvävs långsamt av mig själv...

....för vad är roligt och vad vill jag göra EGENTLIGEN?  

Formel 1

Igår kom biljetterna till Formel 1. Om två veckor är vi i England. Det känns konstigt, det är ju så mycket som händer innan det. Två tentor, pappa kommer hit, vi ska upp till Skellefteå och lämna våra djur samtidigt som vi ska leva. =)

74433-21                                  74433-22 

Längtan

Längtan

Längtan efter sol och värme, när kommer jag dit igen?

Rätt eller fel?

Hur vet man egentligen om man gör rätt? Eller om man gör  fel?

Jag är vilsen...
 
Vill du visa mig vägen?

Min kärlek

Min kärlek har ett underbart leende som oftast följs av ett hjärtligt skratt.

Min kärlek har ett par blåa ögon, fulla av liv och rörelse, jämt och ständigt.

Min kärlek är alltid lika tokig och full av knäppa upptåg.

Min kärlek och jag har ett eget språk som bara vi förstår.

jag och min kärlek leker en kär lek genom livet


Nu är det över!

Klockan 18.22 den 21 maj stämplade 637 ut för gott.

Ljuset

Det känns som att jag står kvar i mitten och allt annat passerar med ljusets hastighet. Hur kommer jag vidare?


Sagt om Lisa av Linda


"Lisa är en super tjej, visste du d?!"


(2006-05-21 00:47:45) "Hon är otrolig smart, vacker å rolig! Visste du d?!"


(2006-05-21 00:48:44)


Sagt av min kompis Linda, som bor alldeles för långt bort från mig, vid lite nattsudderi. Love you!


Fredrik och Tjockisen

74433-19

Inte världens bästa kvalité, då det är taget med mobiltefefon.


Orka?

Hur ska man orka när man jämt och städigt är trött? Så känns det idag, tom i huvudet är jag fortfarande. Jag har sovit otroligt mycket det senaste dygnet, ska livet vara så här ojämt? Ena dagen full av energi och nästa dag kan jag sova bort en hel dag. Var är balansen? Ska livet vara så?

Jag har inget svar men jag känner inte att jag orkar något längre, vad är kul egentligen? Jag springer i ett ekorrhjul och kommer aldrig fram. Och vad ska jag komma fram till?

Man säger alltid att det och det ska jag göra sen, men nu då, vad ska jag göra nu? Vad ska jag göra när orken inte finns längre? Vad ska jag göra när allt känns grått och mörkt? Vad ska jag göra?!

Ångesten äter upp mig inifrån, kan jag aldrig få må bra? För det känns verkligen som att jag aldrig riktigt har gjort det, visst, korta stunder i livet när fullständig lycka har infunnits har jag mått bra men det har bara varit vid speciella tillfällen, vardagen då? När ska man få må bra i vardagen? Jag bara undrar...

Är det så här livet ska vara? Hur ska man orka fortsätta vara med i leken? Jag vet faktiskt inte...Vet du?

Ångesten inför att jobba imorgon är stor, fan också, inte nog med att man slösar bort TRE dagar av sitt liv på det stället, så ska man våndas en hel dag innan man ska gå dit. Fy fan säger jag bara!

FY FAN!!

Lugn och ro

Usch, vad jag mår dåligt idag, vet egentligen inte varför, jag tror att det är för att jag ska åka och jobba i morgon, kanske är det för lätt anledning att skylla på, jag vet inte. Men nu är det sista helgen, men det känns som att det kommer att bli tre långa, helvetiska dagar. Men sedan är det över, slut, FINITO!
JIPPI!

Jag vill bara ha lite lugn och ro runt mig, när kommer det? Jag vet att det kommer efter helgen då jag har jobbat färdigt på Ica, så är det efter varje helg man kan liksom pusta ut och känna lugnt lite, men kanske får jag känna lugnet längre denna gång. =)

Nu kallar böckerna! Ha en bra dag alla ni där ute.

Plugg, plugg och plugg

På dagen

Så var vi äntligen klar med vår inlämningsuppgift! Nu är det BARA tentan kvar, men det är skönt att man nu bara behöver koncentrera sig på det. Det känns bara så jobbigt att jobbet kommer in och stör mig i tre dagar nu, men nu är jag ju på upploppet och det känns så skönt. Sista helgen på stället, vilket gör att ångesten inte är lika stor som den brukar vara när man ska dit.

Vi har börjat äta enligt GI-metoden och det känns faktiskt riktigt bra. Vi äter gott och energin räcker så mycket längre. I måndags satt jag och pluggade hela dagen och när hände det sist (utan att känna sig helt död efteråt)? Kanske försvinner några kilon oxå, jag hoppas det, jag känner mig i alla fall lättare i kroppen, även fast inte vågen visar någon nergång (ännu).

I helgen ska jag ut och det känns faktiskt riktigt roligt. Det var länge sedan jag var ut på riktigt. =) Det lär vara mycket folk på staden på lördag då det är Kulturnatta, men det är bara roligt att något händer, lite liv och rörelse är bara bra.

Livet känns inte så tungt längre...jag hoppas att det håller i sig.


På kvällen

Sitter här och är mätt efter ännu en supergod måltid. Jag känner mig ganska trött och jag vet att jag borde sitta och plugga men energin räcker inte riktigt till. Det har varit två, tre dagar fulla med plugg. Igår satt jag från nio till sju! Pust!  =) Jag ska bara ta det lugnt och ladda batterierna lite och komma med nya, friska tag imorgon. Men det kommer ju en dag imorgon oxå!

Jag sitter här vid datorn och lyssnar på musik, vad skulle man göra utan musik?! Allt blir så levande, man kopplar av och lever sig in i tonerna och melodin.

Jag känner mig tom, jag har inga tankar som flyger runt i mitt huvud, det är bara tomt, en riktig urladdning har skett och uppladdning ska nu ske. Jag har lust med massor men jag orkar helt enkelt inte. Om jag slår på en film kommer jag att somna, vilket jag inte vill.

Vad ska jag göra?Vårskriet

VårskrietJag känner mig så himla glad idag, vet egentligen inte varför men så är det i alla fall. Jag började morgonen med en timmes promenad och det var helt underbart. =)

Livet börjar gå mot det bättre igen, även fast det är mycket upp och ner fortfarande, men man får väl njuta av de stunderna då man känner sig glad.

Glad?

Jag vaknade idag och kände mig lite konstig, det var något som inte var som det brukar när jag vaknar. Jag kände en liten, liten glimt av glädje, jag kände mig faktiskt lite glad. Fredrik ligger bredvid mig, man kryper tät intill och gosar lite. Helgerna är så sköna för man behöver inte vakna till en väckarklocka och man kan bara ligga och dra sig i sängen tills man har lust att stiga upp.

Jag är ledig idag och det är så skönt. Nästa helg jobbar jag min sista helg på ICA, det känns superduper bra, även fast jag hade lite ångest dagen efter jag hade sagt upp mig. Till hösten blir det jakt på ett nytt jobb, men det är och jag lever nu. =) 


Nu ska jag äta upp min frukost och sätta mig och läsa lite grann.

Berg- och dalbana

Världen är upp och ner och jag med den. Det är för mycket just nu, min kropp säger ifrån, när ska jag lära mig att lyssna på den? När ska jag känna riktig livslust igen? Jag vet att det kommer att bli bättre, att jag tillslut kommer att må bra. Men jag hatar att få anfallen jag får när jag känner mig pressad, har redan haft två på kort tid idag, och fler väntar säkert. =(

Det ska bli skönt att komma till mormor och morfar imorgon och bara vara och förhoppningsvis bli lite ompysslad. Min moster är där oxå. =) Det ska bli så kul att träffa alla och jag ska krama dem länge, länge!

Jag känner mig så avtrubbad samtidigt som det är så mycket känslor som bubblar inom mig. Dubbel? Ja! Konstigt? Ja.
Ena stunden skrattar jag och nästa gråter jag, detta är min verklighet just nu, en riktig berg- och dalbana... 

Vad gör man när man faller? Till slut landar man, tror jag, jag vet inte, för jag har inte landat ännu, tror jag. Så många tankar, de tar aldrig slut, de finns hela tiden där och surrar i mitt huvud. Jag vet att jag har slutat springa ifrån mig själv nu, jag måste våga möta mig själv och se mig i spegeln, se mitt riktiga jag, vem det nu än är...

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen! Alla mina saker där de ska vara; hemma! Det känns så himla skönt, nu är det som det ska vara igen. I alla fall på den fronten. =)

Det som är kvar är soffan, köksbordet och två stolar men det tänkte jag att vi kan ta i helgen. Var vi nu ska ställa det. Men det löser sig säkert! På något konstigt sätt brukar det göra det.

Snart är det helg igen och det är ju aldrig fel. På lördag ska jag hälsa på mormor och morfar. Jag har inte träffat dem sedan i julas. Kanske kommer min moster oxå dit, jag hoppas det. Det skulle vara så kul att träffa henne.

Jag har känt mig ganska orkeslös de senaste dagarna, allt går som på rutin. Lusten har liksom försvunnit, jag har inte lust med något längre, inte ens att sätta mig och handarbeta och då är det verkligen något som är galet! Jag försöker förberedda mig mentalt för att börja tentaplugga, men det är svårt. Men i morgon ska jag börja titta igenom anteckningar och läsa lite i boken. Jag vill så mycket men orkar så lite, bara det att träffa kompisar som jag gärna vill träffa egentligen känns jobbigt. Jag letar efter orken men hittar den inte riktigt.

Jag vill helst bara vara hemma och mysa, för nu är jag hemma igen!
På riktigt!


Maja och jag

Maja och jag


Lycka?

Vad är Lycka? Är det som är de små stunderna i livet då man bara känner enorm glädje?

Vi lever nu!

Vi lever här och nu i denna minut, denna sekund, vem vet vad nästa minut, nästa sekund har att ge oss?Kanske allt eller kanske ingenting....

Livet är varje dag, vänta inte med att leva det!

Sommartecken

74433-14

Taget av Fredrik 5 maj 2006


I´m bored!

Jag är såååå less på mig själv, sååå jävla less på att jämt vara så duktig, såååå less på att alltid tänka på allt åt alla. Jag är som en jävla kalender åt alla andra och ska se till att saker och ting fungerar.

JAG ÄR LESS PÅ MIG SJÄLV! OCH ALLA ANDRA OXÅ FÖR DEN DELEN!

Jobbångest

Så var det dags att jobba igen... *suckar djupt*

Men det är nästsista helgen, det är 6 dagar, det är 46 timmar kvar.

Därefter är det finito! Så himla skönt. Snart är jag fri....*ler*

Nu är det gjort!

Nu har jag gjorde det jag skulle göra, det var inte lätt, det var svårt. Trevande tog jag mig sakta men säkert framåt. Nu är det gjort! Jag vet inte hur det blir efter detta men jag gjorde det jag var tvungen att göra. Det fanns inget som jag kunde ha gjort annorlunda, detta var enda vägen.


Och nu får tiden utvisa om jag har gjort rätt eller fel...


...men en sak vet jag och det är att det känns bra i mitt ♥ nu...

Umeå i vårens tecken

74433-13

Taget av Fredrik den 20 april

Försäkringskassan sparar pengar?

Jag vet inte om ni har läst om fallet Anna Eklund, men det har ialla fall gjort mig väldigt upprörd. 

En kort bakgrund; Anna Eklund gjorde en knäoperation i höstas och hennes läkare sjukskrev henne i ett halvår, då med en rehabilitering som beräknades ta 6-12 månader. Efter 2 månader vill försäkringskassan att hon ska börja jobba igen. En rehabsutredning genomförs UTAN att läkaren som opererat Anna informeras. Hennes sjukersättning dras in och tar för givet att hennes läkare har informerats. När hon vid återbesöket i början av året berättar för sin läkaren vad som har hänt, blir han upprörd och säger åt henne att vara försiktig med det opererade knäet. Han skriver ett kritiskt brev till Försäkringskassan. Anna Eklund får alltmer besvär med sitt opererade knä och läkaren säger åt henne att sluta arbeta, men Försäkringskassan står fast vid sitt beslut. Detta leder till att Anna Eklund fortsätter jobba och att hon nu inte klarar av att fälja rehabprogrammet. Vid återbesöket sex månader efter operationen konstaterar hennes läkare att hennes rehabilitering försenats minst två månader och att av erfarenheter så visar att belastning av knän som opererats ofta får bestående men och att en eventuell omoperation kan komma att bli aktuell.
Fakta taget från Västerbottens Kuriren 27/4 2006

Det jag reagerar på är;
1. Försäkringskassan vill få ut så många sjukskrivna som möjligt utan att tänka på att dessa människor är verkligen sjuka.
2. Detta ger följder såsom att Försäkringskassan indirekt ifrågasätter läkarnas kompetens genom att dessutom inte rådgöra med den berörda läkaren. Genom detta beteende måste de ju se sig som en övermakt och vad läkarna har att säga betyder ingenting.
3. För den enskilda personen kan det komma att bli så att man får bestående men, som i Anna Eklunds fall.

Försäkringskassan har hårdare krav än någonsin att spara pengar och detta för att få ut så många som möjligt i arbete, och det kanske är en god tanke om man ser det på detta sätt: Försöka få ut sjuka människor i samhället för att tex arbetsträna och så småningom komma tillbaka. Men Försäkringskassan verkar ta det som en häxjakt på alla sjuka, man ska istort sett vara döende för att få sjukpenning, om ens det.

I detta fall, och säkert många andra fall, så har/kommer det att kosta oss skattebetalare så mycket mer än om Försäkringskassan hade lyssnat på läkaren och rådgjort med denne. Detta beteende som Försäkringskassan har, har lett till att Anna Eklund eventuellt kommer att få bestående men, rehabiliteringstiden har försenats med minst två månader och eventuell en till operartion kommer att bli aktuell. Ser Försäkringkassan sig som någon övermakt över läkarna?

Jag kan inte i siffror uppge vad detta kommer att kosta den svenska staten men jag kan tänka att notan inte är billig. Man måste se det i flera led dessutom; vården som får behandla samma skada en gång till, arbetsgivaren som blir av med sin personal och eventuellt måste anställa en vikarie och framförallt  för den enskilda personens lidande, både fysiskt och psykiskt.

Men det är ju klart är det en häxjakt Försäkringskassan vill ha så har de ju lyckats väldigt bra!

Detta händer under en socialdemokratiskt regering och jag kan väl inte påstå att något annat parti skulle göra annorlunda för den situationen har jag inte varit med om ännu. Men du/ni/vi kanske ska tänka en gång till innan du/ni/vi sätter ett kryss för Socialdemokraterna i höst?

Ge gärna kommentarer!Thailand

74433-12

Vi kommer igen... Vi kommer tillbaka till solen och värmen...             
Snart hoppas jag...

Min energi tryter

Det var en trött, kliande och snorig Lisa som klev upp ur sängen imorse. Detta är värsta och bästa tiden på året. Värsta för att pollen kommer in min näsa och irriterar, näsan rinner och ögonen kliar. Och det är ju som inte bättre när man bor i björkarnas stad, det är nästan så att det är ett hån mot oss allergiker. Bästa för att nu är sommaren på väg och allt kommer att vara så vackert när det blommar och grönskar för fullt. Men det bästa överväger den värsta!

Idag börjar verkligheten igen....tyvärr! Det har varit FEM underbara och härliga dagar då jag bara har känt lugnet. Usch, nu måste man börja ta tag i detta igen! Och energin var tog den vägen? Letar fibrilt efter den..

Mamma och  Per var förbi en sväng igår, det var väl både och. Det var ju ändå skönt att träffa henne men efteråt var jag sååå ledsen. Det är jobbigt med små korta möten och så känns det ju inte riktigt bra mellan oss. Jag är fortfarande så besviken på henne. Jag måste ta en ordentlig funderare på vad jag ska ta mig till och vad jag ska göra....

Nu är det 38 dagar kvar tills vi åker till England. Tyvärr känns det så långt borta och jag har 2, ev. 3 tentor innan dess som jag bara ser framför mig. Men sedan när det är över så då åker vi till England. Jippi!Ted Gärdestad - "För Kärlekens Skull"

Till min älskling, Fredrik. För att du alltid finns här och för att du alltid är full av tokiga upptåg. Jag lever livet med dig. Du är alltid på väg någonstans och du drar alltid med mig.

Ted Gärdestad - För Kärlekens Skull

Utanför fönstret slår våren ut.
Marken blir grön igen.
Allt som var dött, väcks till liv,
det kan också vi.
Så länge vi andas.
Ute till havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont.
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn.
Så länge vi älskar.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Vi älskar varandra.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Lyser som guld, för kärlekens skull
Lyser på oss, för kärlekens skull

Svensk sommar

          

       Den svenska underbara sommaren, snart är den här igen!

Full fart mot sommaren

Valborg är överstökad, en lugn hemmakväll med en tidig kväll. Det var skönt! Grillningspremiären har varit och nu är det bara att köra på! Grilla och dricka öl hela sommaren. Kan LIVET bli bättre?

EN månad kvar på denna termin, tentapluggandet ska nog snart sätta igång. 39 dagar tills vi åker till England, 42 dagar tills British Grand Prix går av stappeln.

Vi har pratat lite om att åka upp till fjällen och fjällvandra. Det blir nog i augusti. Vi har pratat om det i så många år, kanske blir det av i år?

Annars blir det nog bara små utflykter här hemmavid. Det finns så mycket att se i ens närhet men man blir så hemmablind.

Sommaren 06 ska bli så himla skön! Jag ska njuta av livet, mitt liv, hela sommaren...