Ensamvarg

Om jag inte ringer eller hör av mig på annat sätt så är det för att jag är inne i en ensamvarg-period. Ni är inte bortglömda. Tvärtom!

Men just nu kryper jag in i mig själv och jag trivs med det. Jag har alltid älskat och kommer troligtvis alltid älska att vara för mig själv vissa perioder i mitt liv. Jag ser mig som en social person men behöver dessa perioder i mitt liv för att fungera. Just nu vill jag inte ha så mycket inplanerat, utan mest bara ta dagen som den kommer och göra det jag känner för i just det ögonblicket.

Och om jag jämför med förra sommaren då vi hade hur mycket som helst inplanerat, så är den här sommaren verkligen motsatsen. Men jag gillar det både och. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Och skulle det vara så att ni hemskt gärna vill hälsa på, så är ni självklart välkomna! Och skulle det komma på tal om utflykt i skärgården med mat och bad så hänger jag mer än gärna med. :D

I´ll be back!


Dator på ingång

En ny dator är beställd till mig! Tjohoo! :)

Ledig dag idag, vilket innebär följande; Klippning. Promenad. Bad. Tvättning. Grillning. Åh, underbara sköna måndag! :D

Ha en bra dag allihopa!

Sommar, sommar och sol!

Den lilla tjejen med den stora hunden har varit hos oss hela helgen. De landade i vår hall kring tjugotvå noll noll på fredagskvällen. Och medan jag jobbade igår så passade mannen, den lilla tjejen och den stora hunden på att ta en picknick längst ute på Ingarö i glada vänners lag.

Hemma strax efter klockan nitton. Jag gjorde iordning maten för grillning och oj, så gott det blev. :) Grillspett med kyckling, svamp, paprika och tomater. Till spetten gjorde jag potatispaket; kokt färskpotatis med timjan, olivolja, smör och salt. Och såklart, en god sallad på det. MUMS! Och rester finns kvar till idag. :)

Och nu är allt klart med finansieringen av lägenheten! Vi är en lägenhet rikare men en miljon fattigare, men det gör inte så mycket för det blir så mycket bättre nu. Vi får betydligt färre utgifter per månad nu. Och det känns verkligen SKITBRA! :) 

Vad denna dag har i åtanke vet jag inte ännu, men jag ska ialla fall vara grymt ledig! Och detsamma gäller imorgon också! :) Skönt, skönt, skönt! :)

Och solen skiner idag också, inte bara ute, utan även inom mig! :)

Ytterligare en dag i mitt liv

Sitter med en kopp kaffe framför mig, ute skiner solen på en klarblå himmel och Uffe sjunger om öppna landskap. Underbart eller hur?

Idag är ytterligare en dag i mitt liv. Så vad ska denna dag innebära? Work såklart! Och med det; glada, underbara kunder och sedan...de mindre trevliga kunderna; de klagande kunder. Kunderna som aldrig kan sluta klaga. Det ska klagas på dit och dat, men framförallt priser. Hörni, det är ingen som tvingar er att handla. Eller? Jag har inte träffat så många nationaliteter i mitt liv, men svenskar måste vara experter i att klaga. Citat Nina; Ni svenskar tycker ofta att mycket är sååå jobbigt.

Och det är nog så överlag på oss svenskar, allt ska vara så jävla lagomt. Nu är det sommar, vilket är helt underbart, enligt min mening, men nä, inte heller det är ju bra för vissa. Alltid ska det klagas över något; är det inte för kallt så är det för varmt och är det inte för varmt så är det för kallt. Fy fasen för er som aldrig kan vara nöjda. Njut istället av värmen som är just nu, för i höst och vinter kommer ni sitta där och klaga på att det är för kallt eller för regnigt eller något annat ni kan komma på att klaga över.

OBS! OBS! OBS! Inget påhopp på någon, bara rent generellt uttalade, ingen ska känna sig påhoppad. Men om just Du tar åt sig så kanske du eller du eller du har så pass bra självinsikt att just Du är en sån människa som aldrig kan sluta klaga. Kanske dags att rannsaka dig själv...
 
Men det är tur att det finns glada, trevliga och underbara kunder (och andra människor för den delen) som verkligen kan göra min dag, där jag känner att jag har gjort en insats. Och kollegor som det är roligt att jobba med. :) Och när det är fullt upp med varor, jag gillar verkligen lagerhållningsbiten. Jag har ett slags hatkärlek till mitt jobb. Vissa dagar älskar jag det, andra dagar älskar jag det mindre. -skrattar-

Imorgon har jag en ledig dag. En riktig mysdag ska jag ha då. :D Jobbar i Sickla på lördag. Ledig söndag och måndag. Underbart skönt! :) Eventuellt blir det picnic på lördag, var vet jag inte, Fredrik styr upp det med sina (d)jurvänner och eventuellt en båttur till Sandhamn på söndag. Måndag hoppas jag på en klippning hos frissan. Alldeles för långt nu. Hade det varit för några år sedan hade jag klippt mig själv, men nu går jag till frissan istället. -hahaa-

Och snart är vi bostadsrättsägare! Japp! Nu är det verkligen KLART att köpet blir 1 juli. Renovera, renovera, renovera! :) Köket först och främst. :D Det kommer att bli superbra!

Och idag är det den 25 juni vilket innebär pengar på kontot igen. Hurra hurra hurra! -skrattar-

Och idag är ytterligare en dag i mitt liv...


                                                Åsnor är vackra i åsnors ögon, svin i svins. 
            
                                                                       Latinskt ordspråk

Ulf Lundell - "Öppna landskap"

Till FredrikDrömmer drömmar om att bo på landet... Någon gång i framtiden kommer det nog också...

Glad midsommar!

Fortfarande illamående efter tisdags gallanfall... Och även väldigt trött. Alltid något att skylla på vet ni! -skrattar-

Nåja, idag är det midsommar som ska firas hos Josefa och Sven, två mil längre ut i skärgården. Mycket trevligt! :) Och trevligt var det också igår när folket från Högdalen kom förbi på middag. Alltid lika trevligt att umgås med dessa vänner! :) 

Så; en riktigt glad midsommar till er allidehopa! :D  

           

                                                   
Bilden är tagen härifrån

Glädjeskutt...

...borde jag egentligen göra. Jag har klarat av alla vårens kurser! :D

Men ändå...

...infinner sig den där hemska känslan som jag gick omkring med hela förra sommaren...

...den stavas LOSER!

Men jag ska inte låta den vinna över mig, jag ska fajtas med näbbar och klor för att den inte ska få grepp om mig...

Vad saven är för trädet är livslusten för människan
 
 Okänd

Sanning om trötthet

JW la armen om Sophie.
Hon smuttade på vinet. "Du ser trött ut"
Ibland hade hon ett sätt som gjorde honom nerväs. När hon fäste blicken tittade hon aldrig bort.
"Jag sover för lite tror jag"
"Men förra veckan sa du ju till mig att du var trött för att du sovit för mycket. Du hade sovit till klockan tre på eftermmiddagen. Är det ditt rekord?"
JW drog med fingret längs imman på ölglaset. "Det tror jag inte. Det var den helgen jag kom hem från mamma och pappa. Man blir dåsig av att sova för mycket. Tog det för lugnt hos dem."
"Det där är så skumt. Det finns alltid en anledning att vara trött. Kan vara helt motstridiga saker. Det är rätt sjukt egentligen. Man är trött för att man sovit för lite, eller för mycket, av vintermörkret eller av vårljuset. Man säger att man blir sömning om man slöar en hel dag eller för att man varit för aktiv en dag"
"Det är sant. Alla vill ha ursäkter för att vara trötta. Trött för att man har tränat hårt på gymmet eller för att man ansträngt skallen på en tenta. Trött för att det är varmt eller för att kylan tar på krafterna. Folk har alltid skäl att vara trötta. Men jag vet varför jag håller på att somna nu. Jag var ute igår."

Utdrag från Snabba cash av Jens Lapidus, sida 268-269.

Så klockrent! Tänk på detta när ni nästa gång säger att ni är trött, för det finns alltid en anledning till att ni är trötta. Alltid något att skylla på. -skrattar-


En ledig dag!

Är det inte typiskt att gallan spökar när jag väl är ledig? Och spökar gör den verkligen eftersom den inte längre finns i min kropp och det är väl det som är det största problemet... Att den inte finns längre alltså... Och därmed inte kan göra vad den ska göra för mig... Men tacka vet jag  läkemedelsindustrin som tagit fram papavarin! Piller som bara ska finnas hemma hos mig och reser jag någonstans så är de självklart nerpackade... 

Nåja, jag har fått en hel del saker gjorda ialla fall. En sväng på biblo blev det och sedan en sväng in på jobbet för att hämta mitt kort. Jag är nämligen utlånad imorgon. Sov 2-3 timmar innan jag tog mig ner till Gustavsbergs hamn för att sätta mig och läsa i solen. En latte blev det oxå och magen klarade av det. Jag säger som min vän Helena; Vardagslyx! Och visst är det ändå den lyxen som är den bästa?

Lite sorgsen över att all vänskap inte alltid håller fullt ut... Men det är väl så... Man möts, man berikar varandras liv och därefter har vänskapen två vägar; antingen är den kvar för resten av livet eller så försvinner den av olika anledningar... I detta fall känns det som att vi har valt, eller kanske jag ska säga hamnat, på två helt olika vägar... Vi har olika värderingar och synsätt på saker och ting... Och visst, man behöver inte ha samma synsätt på allt här i livet, men i detta fall känns det avgörande... Kanske hittar vi tillbaka till varandra igen... Kanske inte... Tiden får helt enkelt utvisa vad som händer... 

                                   

Solen skiner!

Återigen är det en klarblå himmel och solen skiner. Och jag har en ledig dag! Superskönt! Förena nytta med nöje blir det hela dagen lång!                                                Att jag finns är inte samma sak som att jag lever

En regnig helg

Regnet verkar aldrig vilja ta slut. Inte för att jag tycker att det gör såå himla mycket egentligen just nu, jag har suttit och skrivit på vår uppsats lite idag...igen! Sakta men säkert går det framåt, men jag behöver nog hämta lite mer material på biblo tror jag...

Regnet gör att allt känns ganska kravlöst. Ungefär som det brukar kännas på hösten när sommarens tempo har lagt sig och det är helt "lagligt" att kurra hemma med en filt över sig, en kopp te eller varm choklad och bara se en film eller två. Jag tycker att det är ganska skönt just nu, det ger mig tid för lite återhämtning efter veckorna som har varit och veckan som kommer jobbar jag inte så mycket, vilket faktiskt är ganska skönt...


Dagen har varit helt underbar skön; jag har sovit ut, druckit en hel del kaffe samtidigt som jag skrivit på uppsatsen, sett Låt den rätte komma in och Marley och jag. Första var väl sådär, mycket av boken saknades tyckte jag men helt underbart att få se delar av min gamla mellan- och högstadieskola men även badhuset i centrala Luleå där jag simmat många längder. Det är inte utan att jag blir lite patriotisk. -hahaa- Andra var riktigt rolig men många tårar på slutet blev det, precis som när jag läste boken. Jag läste boken på planet när vi flög hem från Jordanien och med tanke på hur slutet var så läste jag slutet hemma. Och jag bölade lika mycket som när vi tog bort våran Rullebull. Fy fan, det är nog bland det värsta man kan göra som djurägare!

Men nu ska jag krypa ner under täcket och låta regnets smatter mot fönsterrutan söva mig så jag är redo för ännu en vecka med allt vad det innebär. :)

Det är ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar,
om man inte har någon att dela dem med

Nalle Puh


Att lämna små avtryck

Sista svängen i Umeå hann jag träffa min underbara vän Nina flera gånger vilket jag redan har nämnt. En middag på Costas blev det på onsdagskvällen och på vägen hem pratade vi om det som varit och det som komma skall. I snart fyra år har vi känt varandra men det känns som vi har känt varandra i en evighet. Hur såg livet ut innan Nina? Finns det ens? Fyra år och jag är inte den jag var då...

När vi lärde känna varandra var mitt liv i fullkomligt kaos, bara i trasiga bitar, och jag visste varken ut eller in. In eller ut. En vänskap som börjar på det sättet kanske inte är det ultimata, men oj, vad stark den har blivit. Jag var inte på absoluta botten när vi träffades. Den tidpunkten kom mycket senare. Men Nina var (och är) min räddande ängel! Hon har kramat om mig när det känts som mest djävligast och hon har kramat om mig när jag åter har kommit tillbaka till livet. Alltså, en vänskap som håller i bra tider och dåliga tider! En äkta och sann vänskap med andra ord...

Min andra räddande ängel är den underbara vännen Helena. Hon klarade av att stötta mig trots att hon gick igenom ett värre helvete än jag vid den tiden. Jag gillar att umgås med enkla människor, de som inte kräver så mycket av det materiella utan kan se det stora i att få ta ett bad med tända ljus eller bara en kväll med en bra bok. Hon är en sån person. En person med sunda väderingar och ofta får hon mig att tänka på sånt jag aldrig tänker på, vilket i sin tur leder till min personliga utveckling. Att hon alltid kan stå där med ett leende och en positiv inställning för vad som händer gör att jag inte kan låta bli att beundra hennes styrka.

Alla borde ha en Nina och en Helena i sina liv. Såna personer berikar ens egna liv...

(Och självklart hade jag andra stötande personer i min närhet just vid den tidsperioden, ni vet vilka ni är! Och ni betyder oerhört mycket för mig också, det vet ni!)

Det jag vill komma till egentligen är vad Nina och Ulrika hade diskuterat ut på en afterwork förra veckan. Nina ringde upp mig på söndagen och sa; Du vet när folk säger bra saker om en så ska man ju alltid framföra det till den personen. Ulrika sa att hon tycker att du är så trevlig och gullig. Och när du i onsdags önskade henne en bra sommar och lycka till i framtiden så blev hon som så glad. (Något i den stilen tror jag att det var, jag kom inte ens ihåg att jag sa det) Och vi kunde bara konstatera att du är som helt genomsnäll. (What?! -skrattar-)

Jag kunde bara svara; Jag tror att om man sänder några vänliga ord, via sms eller mail eller helt enkelt mellan två par ögon, så kan man göra små avtryck i en annan människas liv. Genom att ge några vänliga ord då och då, kan man kanske göra skillnad på en bra och en dålig dag men även att jag själv blir glad av att önska andra människor väl. (Något i den stilen)

Glädje smittar av sig!

Under dessa fyra år har jag förändrats otroligt mycket. Jag kan ärligt säga jag gillar mig själv idag, jag tycker om vem jag är och jag är mer ärlig mot mig själv. Jag har lärt mig att säga nej till en viss gräns och jag gör inte sånt jag inte känner för. Men jag har mycket kvar att arbeta på, samtidigt som jag ska hålla allt ovannämnda i balans. Jag behöver lära mig att ta konflikter på ett bra sätt för jag är otroligt konflikträdd. Jag vill lära mig att se konflikter som något positiv, något som kan leda till en bra förändring. Jag har mina små personliga mål, jag ska inte nämna alla, för de är som sagt personliga och lite småhemliga.

Med lite lördagsmorgonfunderingar avslutar jag med; Med att lämna några små avtryck i andra människors liv kan jag förhoppningsvis göra skillnad i just deras liv...
Lycka är inte sommar
Lycka är sol när det regnat länge


Jonas plats

Hög mysnivå

Första veckan på jobbet är avklarat. Och vilket tempo jag har kört i, puh! Tempot i kroppen sitter kvar från de sista veckorna i skolan. Och jag tror jag har använt blåslampan i ändan på mina arbetskamrater också. -hahaa- Mycket har vi fått gjort under veckans gång! Men det är kul när det är lite fart och inget står still! 

Idag har jag fått en liten egotrip och jag sträcker på mig lite extra när andra tycker att det jag skriver är, citat; jättebra! Men även för att jag kan hjälpa en nära släkting, kanske hon kan få det lite bättre, vilket är det viktigaste egentligen. Både jag och hon kan konstatera; ibland krävs det att man går på högsta hönset för att röra om i hönsgården. Jag hoppas bara att det hjälper henne ända in i mål... -håller tummarna-

Ikväll har jag legat under täcket ute i Oasen och läst ut Låt den rätte komma in. En kaffedrink och tända ljus. Ute är det mulet men det har slutat regna. Att kura inne (ute) i Oasen en sån här kväll är likamed återhämtning! Och mysnivån är på topp! :D

Nu ska jag krypa till kojs för imorgon blir det att träffa upp Emma på staden. Litteraturletande på universitetsbibloteket, så vi kan bli klar med vår uppsats någon jävla gång! -skrattar-


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar

Nalle Puh

Pust!

Så var vårterminen över... Diplomeringen och banketten likaså... Tre tentor och en ersättningsuppgift är avklarade. Från min sida... Nu ska jag bara invänta resultatet. Det borde komma nästa vecka.

Energiförrådet stod på ett kraftigt minus när jag klev in på jobbet i måndag. Men jobblovet började väldigt trevligt; middag på Djurgårdsbrunn med arbetskamraterna. Och nu är jag inne i svängen igen. Det känns märkligt att bara jobba 30 timmar i veckan. Vad sägs om dagar som dessa 13-18, 11-16 eller varför inte 8-13? Alla dagar är ju naturligtvis inte så, jag har dagar då jag jobbar 9-19.15. Men...jag är ju van att jobba mer än heltid när jag väl jobbar... Återhämtningstid ska jag se det som helt enkelt men framför allt möjligheten att göra klart min och Emmas uppsats. I helgen kör vi hårt med den. Nästa vecka likaså...

Sista svängen i Umeå var helt underbar (men hård)! Sushi med Helena, Costas med Nina och Helén aka Dr B sökte upp mig i tornet på torsdagen efter hennes tenta. Superbra gjort av dig, kompis, det hade känts märkligt att inte se dig innan sommaren tog vid. :D

Och såklart; mamma och Per, pappa och Maja, Nina och Miku, Ninas föräldrar, Linda och Peter och för att inte glömma Helena och Johan, Lova och Saga, Lise-Lotte och Andreas. -andas- Josefin och Fredrik, Joacim med flickvän, mormor och Dessan. En hel släktträff helt enkelt! :D

Nu ska jag kila iväg till jobbet. Solong!

Sveriges nationaldag

Klart att vi svenskar ska stå upp och fira vårt underbara land, Sverige!
 

Och det bästa är att jag ska umgås med mina härliga finländare (och min familj) hela kvällen! skrattar

Över

Nu är vårterminen 2009 över... och jobblovet börjar redan på måndag... ser fram emot att bara jobba och inte ha någon skola som hänger över mig...

Och visst är det bra att gå till rätt ställe när en tenta ska skrivas. Tentan var inte på ÖP, det var IKSU som gällde idag. Jag hamnade rätt efter ett telefonsamtal till mannen som fick kolla upp var jag skulle vara. Jag var helt säker på att jag skulle till ÖP. Tokigt det kan bli ibland!

Och det är bra att kursvakterna säger; Alla ni som inte kan svenska räck upp en hand! -skrattar- Det är humor!


Nu är det sängen som hägrar innan en lördag full med aktiviteter!  

Lite musik...

...innan jag ska traska iväg till ÖP för att skriva tentan i Miljörätt. Andas in, andas ut och känn lugnet av e.s.t:s underbara toner. Behind the yaskmak är en av mina absoluta e.s.t favoriter. :)


Bra kämpat, Lisa!

Hemtentan i arbetsrätten? Check!
Ersättningsuppgiften i Organisation och ledarskap? Check!
Hemtentan i Organisation och ledarskap? Check!
Letat upp förordningarna som behövs till morgondagens tenta? Check!

Resultatet återstår självklart, men jag har gjort mitt nu. Mitt bästa såklart! :D

Jag ska snart bege mig till bibloteket för att skriva ut förordningarna. Hemtentan i Organisation och ledarskap ska jag också skriva ut och lägga på den gula lådan. En sväng till bokhandeln och ladda upp med pennstift inför morgondagen blir det också. All kunskap som finns i huvudet ska kladdas ner på pappret. Jag ska läsa igenom miljörätten en gång till och ikväll blir det en tidig träff med Blund, John Blund.

-klappar mig själv på axlarna och berömmer mig- skrattar

Nu återstår bara tentan i miljörätten och en helg fullt med festligheter innan jobblovet börjar! Tjooohooo! Livet är underbart. Slitsamt de senaste veckorna men underbart! Resandet är snart över. Nu är det bara en resa kvar som återstår och den är på söndag. Med flyg dessutom. Lyx! Resan har destinationen Gustavsberg, men det bästa är ändå att resandet till och från Umeå är över för denna termin.


Och jag hann! :D

Lycka är att lita på sig själv och ändå förstå att andra är lika viktiga

                                                             (Tagen från
Jonas plats)


Jag vill speciellt tacka Lise-Lotte för detta läsår. Det har varit guld värt att få ha en säng ståendes hos dig! :D

Och bara så ni vet...

...så säger alla tester på Facebook den absoluta sanningen om er själva!

Ska du gifta dig 3 oktober 2011, så ska du det! Och skulle det vara så att du redan är gift, kan ju detta tyda på att du först ska genomgå en skiljsmässa för att sedan gifta om dig. Gör du ett test där det kommer fram att du är en häst, så ja, då ÄR du en häst, lev med det du! Ska din nuvarande partner vara en oxe, men testet visar att din partner ska vara en skytte, ja du, då är det bäst att du fortsätter leta, för du kan ju absolut inte vara med den rätte! Och känner du till fyra olika bilmärken (volvo, saab, toyota och honda), ja, då är du the master of cars! Och kom ihåg ditt namn säger hur sexig du är, ju längre namn desto sexigare är du! Så grattis till er alla med långa namn! (Mitt namn med fyra ynkliga bokstäver måste ju innebära att jag är osexig....eller?) Gör du ett jobbtest och det kommer fram att du ska bli polis, men kanske jobbar som kassörska idag, ja, då är det bara att du lyfter på ändan och söker in till polishögskolan!

För kom ihåg, Facebook ljuger aldrig!


Det kommer en tid när man behöver sätta stopp för saker och ting, den kommer snart det vet jag...

Är inte livet...

...vad man gör det till?

Mina dagar de senaste veckorna har sett ut som följande; sova, äta, plugga, ta en promenad om tid har funnits, rest till Umeå fram och åter, storhandlat, varit hundvakt, varit snorvakt, flera möten med banken och ja, inte att förglömma jag har ju jobbat också mitt i allt som ska göras med skolan.

Alltså, mitt liv de senaste veckorna har inte varit de mest upphetsande veckorna i mitt liv. Men ändå... Jag njuter av mitt liv varje dag. Jag sover på bestämda tider för att orka med pass från 6-7 på morgonen till 8-9 på kvällen, jag bryter mitt pluggande när jag känner att jag behöver hjärnvila och även när jag behöver fundera på svaren till frågorna på hemtentorna jag har. Men heeej, jag har valt det själv. Jag har valt att läsa 150 procent den här terminen, allt är mitt val och även om det är hårt nu så är det ju ändå jag som själv har valt det! Jag väljer min dag! Varje dag väljer jag vilken inställning jag ska ha till just den här dagen som ligger framför mig. Ibland går det inte riktigt fullt ut, men vadå, ingen är ju perfekt.

Ikväll beger jag mig till Umeå och det ska bli några riktigt intensiva men framförallt SUPERROLIGA dagar! Min älskade vän Nina dyker upp i Umeå i natt och imorgon blir det ett riktigt kramkalas! Jag ska äta sushi med Helena någon av kvällarna. Att jag inte kommer träffa henne på drygt två månader gjorde mig lite nedstämd igårkväll. En av de absoluta höjdpunkterna med flängande till och från Umeå är ju ändå att träffa henne. Äta sushi, dricka vin, snacka skit och skönlitteratur. En promenad med Dr B hade ju inte varit helt fel heller, jag hoppas hon har tid. Rensa ut tankar och funderingar, bättre terapi får jag leta efter...


                             Två riktiga glädjeskutt!

Allt är möjligt! Det gäller att se möjligheterna och bortse hindrena på vägen. Se bara på bilden ovan. -skrattar-

(Bilden är från Google Bilder. Sökord; glädjeskutt)