Innovativt?

Det är någon som satt upp en julkärve i ett träd nedanför vårt vardagsrumsfönster. Och det är ju helt okej och trevligt för småfåglarna under den gångna vintern, som jag kan tänka mig varit ganska tuff för djuren. Men vad tänkte de med när de band fast kärven med SILVERTEJP?! Man tager vad man har och har man inte snöre så är väl silvertejp en universal lösning. Och om personen ifråga inte förstår det komiska i detta så har denna ialla fall bjudit oss på ett gott skratt. 

Universal lösning?

Silvertejp verkar fungera till många olika saker. Här är ett tips om man inte har råd med flyttbil och kanske ett bra tips tills den dagen vi flyttar till Umeå...eller inte... haha


Världens bästa sambo?

I helgen bad jag F hämta något från köket (jag kommer inte ihåg vad det var nu) av ren bekvämlighet från min sida, och när han kom tillbaka sa jag;

- Jag har världens bästa sambo!

- Nej, svarar han då, det kan du inte ha, för det har ju jag.

Ja, vem som har "rätt" i den här frågan kan nog ingen avgöra...  Kanske är vi helt enkelt är bäst för varandra...

Inbjudningskort

Inbjudningskorten är gjorda och beställda. Kanske hamnar ett just i din brevlåda... Vem vet?Oj, är den här reklamen från 1994? Ja, vissa reklamsnuttar fastnar för gott vad det verkar som...


Ha en skön söndag allihopa!

En liten pojke

Äntligen har Helena och Jimmie fått sin lille son och Freja och Viggo har fått en lillebror. Ett stort grattis till er alla! Nu har jag en riktigt bra anledning att komma upp till Umeå. :) Sköt om dig och din familj, kära vän, så hörs vi snart igen.


Vårt nya hemDet har varit lite tyst här på bloggen de senaste veckorna. Verkligheten har varit i fokus. Och jag har inte kunnat ge ett samlat intryck och beskrivning om det som skett. Allt har gått i ljusets hastighet och jag kämpat med att strukturera upp det som händer i nuet. Och framförallt inte tänka så mycket OM, vilket jag nästan aldrig tänker egentligen, det är folk utifrån som har många om-frågor. Därför ogillas det starkt när frågor såsom; Men OM du inte får jobb, vad händer då? uppkommer. Ja, du, jag kan inte sia framtiden, jag vet inte mer än dig om vad som händer imorgon, nästa vecka, nästa månad eller nästa år. MEN det jag vet är att så länge jag är handlingskraftig så fixar jag det mesta. Allt har sin tid och tar man saker och ting i tur och ordning ordnar det sig.

Beslutet om att lämna Gustavsberg är taget, inte helt utan sorg i hjärtan, men med nya spännande mål i siktet. Vi beger oss till Umeå igen och blir särbo några månader till. Men den här gången vänder vi på steken; Fredrik i Umeå och jag här i Gustavsberg. Fredrik flyttar redan i maj och jag stannar här till mitten av augusti. Och mitt i detta så håller vi på att planera en 30-årsfest.

Snabba bud blev det, i början av mars åkte vi upp till Umeå, beslutet om att flytta hem igen togs under helgen då Fredrik blev erbjuden ett jobb. Vi hann titta på två lägenheter och en av dessa fick vi. Berghem igen. Nära till det mesta. Och jag kommer att ta långa promenader på Berghem, åter till min favoritsväng där jag hämtar upp energi och kraft. Jag kommer ha nära till Ålidhem och många fikastunder med världens bästa Helena och hennes bäbis (om den nu vill komma ut). Jag har nära till stan och nära till IKSU. NU ska det börja tränas igen; squash, spinning, body balance och så vidare.

Äntligen ska vi ha ETT hem och alla våra saker på ett och samma ställe. Även om det egentligen är en bisak, för det viktigaste är att vi vaknar upp tillsammans varje dag och har ett vardagsliv tillsammans. Och jag är glad att vi har bott här. Det har gett oss så mycket och framför allt perspektiv på livet och vad som egentligen är viktigt. Vad som är viktigt för oss och det vi värderar högt i våra liv... Och jag kan säga att det absolut inte är det materiella...

Nu ska jag bege mig in i jobbjakten på riktigt. Tips mottages gärna.


Ha en bra och ett bra liv! Det ska jag ha, var dag och var stund...

Berör mig

Det finns mycket som berör mig här i livet; händelser, upplevelser och personer och så vidare... Självklart ligger fokus på det braiga... Det där lilla extra som gör livet värt att leva.

Ösbyrundan. Sol. Regn. Sommar. FREDRIK. Oasen. Wii. Fest. Fika. Himmel. Mail. sms. Beröm.  Böcker. Esbjörn. Lunchdate. KISSEN. Blommor.  Promenad. Simma. mms. Ingarö.  Bada.  VÄNNER. Kärlek.  Blommande körsbärsträd. Båttur. Värmeljus. RULLE. Vatten. Trundön. Teater. Lasse. Natur. MAJA. Moln. Efterrätter. Vinter. Finlandssvenska. Stockholm.  Dansa. Luleå. Grilla. Träna. PAPPA. Vår. Stockholms skärgård. Cykeltur. Sova. Resor. Längtan. Farstaviken. Ironi. Kanelbullar. MAMMA. Bibliotek. Gustavsbergs hamn. Kaffe. Fredagsmys. Lönebesked. Träd.  MORMOR och MORFAR. Indisk mat. Bilsemester. Norrbottniska. Umeå.

Både Rulle och Morfar är i himlen tillsammans men det betyder inte att de är obetydliga, tvärtom, jag tänker på dem nästan varje dag. Och det finns säkert tusen andra saker som uppskattas av mig, men det är svårt att komma på bara så där... Använd din fantasi, lyft blicken, det finns tusentals saker att bli berörd av och saker som gör livet lite extra bra. Varje dag.

Rulle och Kissen

Rulle och Kissen i action. ;)


Plötsligt händer det

Nä, jag pratar inte om trisslotter, jag pratar om gardiner. Jag är ingen gardinmänniska, jag tycker att fönster i sig själv är fina och vill egentligen inte täcka mina fönster med tyger som hindrar ljuset att komma in i lägenheten. Och sedan är jag grymt kräsen när det gäller gardiner, men när jag väl hittar några jag gillar så sitter de där till de nästan faller ner från gardinstången. Men nu har ialla fall två kappor kommit upp i vardagsrummet och jag gillar de starkt. Varje gång jag kommer in i vardagsrummet säger jag; Oj, vad fina gardiner vi har! :) Dagen i övrigt bjuder på promenad och fika inne i stan med en avslutning på Cirkus tillsammans med Fredrik Lindström. Och ja, jag tror den här dagen blir ungefär lika bra som många andra dagar i mitt liv.

Ha en skön söndag allihopa!

Tre sekunderDen senaste tiden har jag inte alls varit på humör på att läsa, eller rättare sagt så fort jag har satt mig med en bok har jag somnat efter bara några sidor. Men nu har jag ialla fall läst Tre sekunder av Roslund och Hellström. Jag älskar deras böcker men just denna hade nog upplevts bättre från min sida om jag hade läst den när jag varit på humör för en bok av detta slag. Men hursom helst, så tycker jag att den helt klart är värd att läsa, första delen bygger upp vad andra delen reder ut och knyter ihop säcken i slutet. Så...LÄS den! Ser redan fram emot deras nästa bok...

Höga hästar

I fikarummet kan många intressanta och roliga diskussioner pågå. Och ibland väldans skrattretande, speciellt när vissa personer inte tycker sig kunna plocka varor på grund av deras långa utbildning. Personer som utrycker sig på följande sätt "om en läkare skulle stå och plocka varor skulle detta påverka läkarens trovärdighet" eller "jag har inte läst fem år på universitetet för att plocka varor."

Jag tänkte bara; vad säger männskan? Första känslan var att jag blev arg men sedan skrattade jag bara. Jag tycker hela situationen blev otroligt komisk. Snacka om att ta sig själv på förstort allvar. FÖR...tror man på allvar att en "fin" titel och några år på universitet gör en för mer än andra? Och om man jobbar på min arbetsplats så ingår det att plocka varor oavsett vilken titel man har under sitt namn. Och tycker man att man är för fin för att plocka varor, ja, då kanske man ska titta sig om efter ett nytt jobb.

OCH kanske, men bara kanske, är det inte så konstigt att vi har oupplockade varor från två-tre dagar tillbaka om den här inställningen finns i resten av personalen med en "finare" utbildning...
Att sitta på höga hästar och tro att man är för mer än andra är inget jag beundrar direkt...


Tankspridd

Oj, det är många bollar i luften vilket gör att jag är grymt tankspridd just nu. Vad sägs om följande; 

Somna med linserna för att vakna dagen efter och tänka; Fan vad bra jag ser! Mmm, har jag inte tagit ut linserna? Det har hänt en gång tidigare att jag omedvetet sovit med linserna på, det var när vi hade haft middagsgäster och jag hade druckit lite alkohol.

Eller som att jag hade stängt badrumsdörren helt och hållet igår när jag gick och la mig. Dörren var alltså stängd, hela natten, det är bara tur att kissen inte har gjort sina behov någon annanstans. Haaaallå, vi har haft katt i 12 år snart och vi har ALLTID haft hennes låda inne på toaletten vilket innebär att dörren ALLTID ska vara öppen. Var var mina tankar igårkväll?

Eller laga mat i ugnen, sätta in maten och inse att ugnen måste vara på ett tag innan det är värme, tar ut maten och väntar lite. Tittar på ugnen och inser att jag inte satt någon temp utan bara slagit på varmluften.

Tankarna är överallt men inte här hos mig. Någon som känner igen sig när det är lite väl mycket på gång? *skrattar*

Men jag klagar inte... Livet är som bäst när det är som det är just nu! :D

100 sätt att rädda världen...Lite tänkvärda tips vad den enskilde personen kan göra för att påverka klimatet.


Köket

Äntligen kanske många säger, jag säger det ialla fall, nu kommer två bilder på köket!

Köket

Ännu en bild på köket

Nu ska bara tapeter upp på väggarna, lister på plats och luckorna omlackeras, därefter är köket istort sett klart. :)

Det är mycket nu...

...därav tystnaden här på bloggen. Det är många tankar som åker genom huvudet under dagarna; bostad i Umeå, jobb just nu, jobb i sommar, vår 30-årsfest och renoveringen av köket. Jag skulle skriva flera sidor om allt som händer just nu men jag lägger just nu min energi på verkligheten, men jag lovar att återkomma så fort orden vill flöda igen.  

Ha en bra helg!

Framtiden

Framtiden är spännande. Det är min slutsats efter en helg i Umeå. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i saker och ting. :)

Avsked

Helgen har varit riktig, riktig trevlig. God mat, mysigt sällskap och nya härliga upplevelser. Jag har verkligen blivit uppvaktad, inte bara från besöket som varit här utan även från vänner och övrig släkt.

Men alla dessa avsked...

Avsked är alltid fruktansvärd tråkiga, ledsamma och trista. Jag avskyr avsked, såväl långa som korta avsked. Små spår finns kvar några dagar efter att de besökande lämnat ens hem, ända till dess att man återställt sin normala vardagsordning. Sorgligt... Och man vet aldrig när man ses igen...

På återseende, kära ni!

30-talet

Hejdå 20-talet, du har varit ett spännande årtioende med allt vad du har bjudit på. Välkommen 30-talet, jag ser med spänning framemot vad du har att erbjuda mig.

30 år