Hem?

Var och vad är ens hem egentligen? Är det där ens själ finns eller där en bohag är? Eller en kombination av detta. Jag försöker vänja mig vid att börja kalla Sthlm för hem, i den bemärkelsen i att vårt bohag finns där. Det är enkelt att bestämma vart ens hem är på det sättet men det är skillnad på att vara hemma och känna sig hemma. När jag nu har bott här i Umeå i nästan 12 år anser jag det som mitt hem, samtidigt som jag säger att jag ska åka hem när jag pratar om Luleå. Nu kommer det bli lite klurigt med detta.

Det är alltid vemodigt att flytta och den här gången är det med blandade känslor. Jag lämnar Umeå, kanske kommer jag tillbaka, kanske inte. Men samtidigt känner jag att det är skönt att komma till något nytt och stänga ett kapitel i mitt liv. Jag vet hur kul det var att flytta till Umeå och utforska allt som fanns och finns här. Jag känner mig mycket förväntansfull över vad den här sommaren kommer att ge och allt vi har tänkt göra. Jag blir glad bara av att tänka den tanken. :D

Och vad en vecka kan kännas långt bort, både genom att titta tillbaka och framåt. Förra fredagen tömde vi lägenheten men det känns som evigheter sedan.... Konstigt det där med tidsperspektivet. Om en vecka kommer vi sitta det sista med uppsatsen och den 8 juni åker jag ner till Sthlm. Biljetterna är bokade och klara. Underbart!

Nu ska jag försöka läsa lite uppsatser som jag ska sidoopponera på på måndag. Ha en bra helg alla ni där ute!

Tillägg...

...till föregående inlägg, då pojkvännen tagit mina saker och åkt ner till de södra trakterna är det bara jag som ska förflyttas från Umeå till Gustavsberg. Detta kommer att inträffa någon gång nästa vecka. :)

Flytten är klar!

Jag säger bara: Äntligen!

Bilägare

Så var vi bilägare igen. Särbon kommer uppkörandes på torsdag. Tömma lägenheten fredag, städa ur den på lördag. MEN innan dess händer det en hel del, kanske lite i överkant till och med....

Sju nätter

Sju nätter kvar att sova i vårt hem, sedan kommer vi förmodligen aldrig mer sätta vår fot här, det som varit vårt hem i nästan 3 år. Otroligt vemodigt och lite ledsamt. Vi stänger ytterligare ett kapitel i vårt liv för att påbörja ett nytt. Osäkerheten över vad man kommer få finns där, för hur det än är så vet man alltid vad man har men aldrig vad man får.

Allt kommer att lösa sig för det gör det alltid, men osäkerheten över framtiden är otroligt jobbig vissa stunder. Jag kan inte se mig själv vad jag gör om ett år, fem år eller tio år och det är väl kanske inte så konstigt när jag inte ens vet vad jag gör till hösten...

Rörigt

Inte bara rörigt runtom mig nu när jag håller på att packa och rensa, det känns även väldigt rörigt i mitt inre. Jag har ingen aning om vad jag ska göra i höst. Jag har väl släppt det till viss del men ibland kommer tankarna upp och då ser jag hösten som ett stort grått hål och jag vet inte riktigt vad jag ska fylla ut det med. KAOS!

Nåja, inte så mycket att göra åt just nu, bara vänta och se vad som händer...

Om drygt en vecka...

...kommer mamma hit och vi ska tömma lägenheten. Tömma, slänga och städa. Jag har det mesta nerpackat nu. Jag ska rensa lite i köket imorgon och sätta sakerna på ett och samma ställe. Nu låter det som att jag har ett jättestort kök, så är inte fallet, men det är en del som ska rensas ut och det som jag inte använder så ofta kan lika gärna hamna i en låda likaväl som att vara kvar i skåpet.

Jag har lite oro i magen över en del saker. Inget jag riktigt kan rå på, det är bara att ta vara på dagarna och göra sitt bästa. Just nu är jag bara så trött varje dag, det var som att någon drog ner en rullgardin efter sista dagen på jobbet. Jag vet att det beror på pollen från björkarna och dammet som är när jag packar. Det går över, det vet jag, men man har som aldrig riktigt tid med att vara trött eller sjuk, speciellt inte nu.

Nåja, det är inte länge kvar på terminen nu och sedan ligger hela sommaren framför mig. Underbart, så himla underbart!

Helt fel

Vissa dagar känns allt bara helt fel...

FRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Nu har jag jobbat sista morgonen och jag känner mig så FRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!! Jag skulle helst vilja öppna balkongdörren och bara skrika ett riktigt vårskri! Imorgon blir det sovmorgon ända till klockan sju. Förstår ni vilken lyx det är?!

Jag såg just att i helgen kommer det vara 20-25 grader i Stockholmsområdet och inte alls lika varmt här uppe i norr, Jag vet inte riktigt, men jag kanske ska ta och fly Norrland i helgen. ;) hahaha! Men det är bra för vår uppsats att det inte är så bra väder, då blir det mer gjort. :P

Nu till skolan för att göra något vettigt idag.

Konserter

Oj, vad jag längtar till sommaren och alla dessa konserter vi ska gå på. Så mycket kul att se fram emot!

Kylie Minogue 11 juni, Kent 28 juni, Iron Maiden 16 juli och Lars Winnerbäck 9 augusti. Biljetterna till Kent är ännu inte inköpta men det är bara en tidsfråga. Alla andra biljetter är fixade och klara. Underbart! Underbart! UNDERBART!!!

Klippning och...öhhh...blondering...?

Jag gick glad i hågen ner till stan igår för en efterlängtad klippning med slingor. När allt var klart och jag tittade mig i spegeln tyckte jag att det var lite ljust och kanske en aningen lite för mycket. När jag kom ut på gatan skickade jag ett sms till Emma och sa att nu ser jag ut som arton igen. Jag gick hela vägen hem småskrattandes och kände bara hur fel det kändes. Här börjar man närma sig trettio och blir som en blonderad tonåring igen. Väl hemma tittade jag mig i spegeln och det var ju fasen inte slingor, det är ju som att hon hade blonderat mig. Underhåret är fortfarande min naturliga färg och det är ju positivt iaf. Hela dagen igår gick jag och skrattade åt eländet.

Idag känns det dock inte lika roligt, bara otroligt, otroligt fel. Det är inte kul från början att visa leg på systemet när man närmar sig trettio och det lär ju fan inte bli bättre nu när det ser ut som det är hemmagjord blondering och jag ser ut som arton. Det saknas bara smaskande på tuggummi och diadem i håret så skulle jag vara direkt tagen från Grease tillsammans med John Travolta. haha! Kanske ska jag få F att se ut som Travolta, men det blir nog svårt med tanke på att Travolta är mörk och F väldigt ljus. Men kan jag bli så blond som jag är nu så finns det nog hopp att F kan bli lika mörk som Travolta. hahaha! Hör ni Grease sången i bakgrunden?

Nåja, får se hur det blir, det växer ju ut, men känns som att jag måste göra något åt det... :S