Allvaret

Såå, då var det officiellt den sista lediga dagen sommaren 2009. Imorgon börjar allvaret igen. Prestera ska jag göra igen. Jag är laddad. Jag ska göra mitt bästa. Jag ska kämpa som bara den den här sista terminen.

Och eftersom jag inte har så mycket mer att skriva just nu så bjuder jag på en rolig bild från sommaren. En bild på två personer (bland många andra) som betyder oerhört mycket för mig.

Mamma och Fredrik. Söta va? -hahaa-

Mamma och Fredrik. Visst är de söta?!


Inflyttning i Umeå

I veckan har jag gjort min inflyttning i lägenheten i Umeå. Magasineringen är tömd och det känns så himla bra. Äntligen har vi tillgång till alla våra ägodelar, även om häften är här i Gustavsberg och andra hälften i Umeå. Sängen är på plats. Soffan är klädd och vintrinskåpet uppfyllt. Det står kartonger i mängder i mitt rum i lägenheten och de flesta innehåller böcker. Böcker i mängder. Nästa helg blir det att montera upp lite hyllor så jag får upp de böcker som jag behöver ha framme för mina studier. Tack Helena och Andreas för hjälpen! Otroligt bra kämpat! :D Och det känns så härligt att ha sitt eget krypin under hösten vilket gör att jag ser fram emot hösten enormt mycket. Faktiskt. På riktigt. Nu kör jag hårt sista terminen. :D

I måndags, samma dag som jag körde upp Veronicas skruttibangbangbil till Umeå, var jag hos min läkare. Tre rör med blod fick jag lämna och i onsdags på väg hem från Umeå ringde hon upp. Proverna såg bra ut förutom lite förhöjda levervärden men det brukar jag har så det kanske är min normalanivå. Hursomhelst, så har jag fått remiss till röntgen på Ersta sjukhus. Och de har drop-in! Snabba puckar! Imponerande!

Planen var att åka in idag och röntga mig men en förkylning har slagit till vilket gör att jag är lite orkeslös, så jag får göra det när jag kommer hem nästa gång igen. Min förkylning leder även till att jag inte kommer att delta på Tjejmilen på söndag, så tråkigt! Jag hade verkligen sett fram emot att springa milen.

Ändå är jag otroligt glad över att förkylningen kom nu och inte nästa vecka då skolan börjar igen. Det gäller att se allt ur rätt synvinkel, eller hur? -hahaa- Och jag har så mycket att vara glad för att inte ens en förkylning kan ta bort mitt glada humör! :D 

Sommaren 2009 i bilder - del 1

Kvarnsjön i GustavsbergJag ute på promenadEn vän på vägenSommaren när den är som bäst - Gustavsbergs hamnGustavsbergs hamnMidsommar hos Josefa och Sven. Deras son Theo. Midsommar. Festligheter på gång!Stranden nedanför Josefa och SvenTuva, Josefa och Svens dotter, fiskar. Josefas familj på fiskejakt. MidsommarfestTrappan ner till stranden
Det mulnar på senare under dagen. Fortfarande midsommar. Midsommar. Mat, mat och återigen mat. Nu grillning på gång. Josefa och hennes syster på midsommar. Världens bästa Josefa! Josefas syster med man; Hanna och Johan.Midsommardagen. Tuva. Kusinträff, Theo och Emil. Fixar och donar tillsammans. På bryggan

This is me now!

Under helgen i Åbo pratade vi om allt mellan himmel och jord. Precis som jag kan göra med Nina. Och det var som ett ljus gick upp för mig. Jag har känt Nina i knappt fyra år, fastän det känns som att hon och jag alltid har känt varandra. Under dessa fyra år har det hänt så otroligt mycket i mitt liv, eller från och med tsunamin kanske jag ska säga. Det känns som en lång tid, men egentligen inte med tanke på allt vad som har hänt under dessa år.

Jag lärde känna Nina under en period i mitt liv som var minst sagt kaotisk. Allt, verkligen allt, var upp och ner, ner och upp! Mitt inre var i tusen bitar och jag visste varken ut eller in. Och jag vet precis vilken tidpunkt jag verkligen var nere på botten. Jag vet var jag satt, vem jag pratade i telefon och vem jag hade bredvid mig. Jag vet vad det var för väder och jag minns hur ironiskt jag tyckte det var. Solen lyste och himlen var klarblå, men inombords var det svartmörkt. Att avsluta något som varit med i hela mitt vuxna liv var det svåraste jag någonsin har gjort. Att ta bort en familjemedlem...

Strax efter vi tagit bort vår hund började jag min terapi som gick över två terminer. Helt klart en av de bästa investeringarna jag har gjort i mig själv. Jag har fått verktyg för att hantera mina tankar och situationer som händer i vardagen. Jag arbetar med de varje dag men nu är det en naturlig del i min vardag och jag ger mig själv utmaningar för att växa och utvecklas som människa. Och målet? Att må bra. Det är det enda jag vet är att jag vill, det är att må bra. Varje dag. Jag fokuserar på hurdan person jag vill vara, inte vem jag inte vill vara. Om man fokuserar på vem man inte vill vara så tror jag att man till slut blir den man inte vill vara. Just för att man fokuserar på just de (dåliga) egenskaperna. 

När jag skrattar och ler idag gör jag det med hela själen. Glädjen kommer djupt inifrån och den är på riktigt. Inte som förut då det bara var ytligt. Idag kan jag uppskatta det lilla i livet som jag oftast tycker är det största. Och jag är betydligt bättre på att säga till mina nära och kära hur mycket jag gillar dem och vad de betyder för mig. Att skicka ett sms eller ett mail hinner man alltid med. Det behöver inte vara långt. Huvudsaken är att man gör det. Glädje föder glädje. 

Att jag idag skulle lägga ner en massa tid på personer som drar energi finns inte på min livskarta. Dessa personer utesluter jag fort som bara den. Och det spelar inte så stor roll vilken relation vi har i grunden. Drar de energi av mig så är de inte välkomna i mitt liv. Så är det bara. Min energi vill jag lägga på upplevelser och personer som jag tycker mycket om. Helt enkelt det som gör livet värt att leva. Idag prioriterar mig själv men samtidigt som jag vill vara till för mina nära och kära. Men absolut inte på bekostnad av mig själv. För hur det än är så har jag mig själv närmast. Jag är först och främst Lisa, sedan är jag allt annat. Dotter, vän, svägerska, barnbarn, sambo, kattägare, systerbo, student, etc.

När jag startade den här bloggen 2006 beskrev jag mig själv som följande;

En Lisa som är 163 cm KORT (observera kort) över havet. Föddes i staden Luleå år 1980 och då kan ni ju, om ni kan räkna, räkna ut hur UNG jag är. Vad jag gör just nu? Jag sitter ju och skriver, ser ni inte det? Och när jag INTE sitter här, så kan ni se mig på UMEÅ UNIVERSITET, eller på IKSU eller någon annanstans.

Bor gör jag oxå, i en trea med en liten hund och en stor katt samt en FREDRIK. VÄNNER har jag många av, och de jag inte tycker om har jag gjort mig av med.

Jag skulle själv beskriva mig som en liten människa med HJÄRTAT på rätt ställe, sedan är det väl upp till andra att säga
ANNORLUNDA.

Så vem är jag idag då 3 år senare?

En Lisa är jag fortfarande. Ung vet jag inte längre. Allt är ju relativt. Födelseåret är fortfarande detsamma. Lite svårt att ändra på det. Att jag är på universitetet stämmer oxå. IKSU är uteslutet. Numera bor jag både i Gustavsberg och Umeå. Hunden är i himlen. Katten är fortfarande stor och världens bästa Fredrik har jag fortfarande i mitt liv. Hjärtat är fortfarande på rätt ställe. Men det är kanske andra som ska uttala sig om det...? ;)

Detta säger väl egentligen inte så mycket om mig som människa. Jag är så mycket mer än bara dessa få meningar. De jag har närmast känner mig nog ganska bra. Och bloggen använder jag som en slags dagbok. Självklart skriver jag inte allt, men det mesta som händer i mitt liv. Jag hoppas att mina funderingar kanske får läsarna att se annorlunda på saker och ting eller kanske bara tycker det är kul att läsa det jag har på hjärtat., men när jag skriver så skriver jag framför allt för mig själv. 

Hursomhelst, det jag ville komma fram till i detta inlägg är att jag inte är den person som jag var när jag var 15, 19, 22 eller 25 år. Mina värderingar i livet har förändrats och jag ser helt annorlunda på saker och ting än vad jag gjorde förut. Så om du tror att du känner mig bara för att du kände mig för 5 eller 10 år sedan så får du nog tänka om. Och det är ömsesidigt. Bara för att jag kände dig för några eller till och med många år sedan kan jag inte säga att jag känner dig idag. För hur det än är så formas vi alla av vad som händer i ens livet och kanske blir du eller du eller jag en helt annan människa än vad vi var förut. Tråkigt vore det väl annars. Ialla fall from my point of view...

                                            Det enda som är konstant i livet är förändring

Lars Winnerbäck - "Jag får liksom ingen ordning"



Han är tillbaka. Winnerbäck är lite av en husgud hemma hos oss. Och jag SKA gå på någon av konserterna i höst. Lix! Någon som vill med? Hojta till! Jag ska köpa biljetter så fort jag får studiemedel. :D

Helgen i Åbo var underbar! Fint väder. Kulturella var vi. God mat och dryck. (Iofs drack jag bara vatten hela helgen, magen krånglar.) Bastu såklart! Och framför allt; UNDERBART SÄLLSKAP! Världens bästa Nina och Miku, kan man annat än att skratta och njuta av livet i deras sällskap?

Kaknästornet

Gårdagen var en helt underbar dag. Strålande sol, klarblå himmel och ett glatt humör. Ryggsäcken packad med pastasallad, kaffe och dryck. Kring tolvtiden klev vi av tunnelbanan vid Karlaplan för att ta sikte på Kaknästornet. Det var ett av dagens mission. Krossade Gärdet för att komma fram till Kaknästornet. Betalade inträdet och med hiss åkte vi upp 30 våningar. För att komma till den 31:a våning fick man ta trapporna. Väl ute i den friska luften gick jag fram till kanten för att kika på Stockholms vyer, eller ialla fall så långt ut man kom, medan Fredrik stod som fastlimmad längst väggen och sa; Usch! Är man höjdrädd så är man. -hehee- Men det går bättre och bättre för varje gång vi är på höga höjder och han har ju faktiskt varit uppe i The London eye så.... ;) Och vilken vy! Helt underbart väder för att vara uppe i Kaknästornet. Och vi såg faktiskt vattentornet i Gustavsberg. Home sweet home! :D

Efter att ha studerat Stockholm ovanifrån så tog vi en promenad längst Djurgårdskanalen tills vi hittade ett ställe att sitta på. Och vilket ställe! En liten sjö där hägrar befann sig. Trollsländor och småfåglar. Solen sken och vi tog fram lunchen. Fotograferade lite och drack kaffe efter lunchen. Njöt av tillvaron. Livet kan inte bli mycket bättre än så här faktiskt. Promenaden fortsatte runt Djurgården tills vi kom till Waldemarsudde där vi tog spårvagnen till Norrmalmstorg. Hade Fredrik varit frisk hade vi självklart gått ända till Slussen. Vi är ju trots vandrare. ;) Väl hemma slängde vi oss på bänken i Oasen och oasade lite...

En helt underbar dag som jag ska ta fram i vinter när det är ruskigt och mörkt. Vårda minnet av denna dag och tänka att snart är det sommar igen.

Kajak

Efter 12 år har vi äntligen fått tummen ur! I 12 år har vi pratat om att åka iväg och paddla kajak. Ikväll, tro det eller ej, så hände det! Kors i taket!

Jag, Fredrik och Kalle har paddlat kajak i Velamsund ikväll. Helt underbart skönt! Ett underbart sätt att komma nära naturen. Förutom vi tre var det ytterligare en person som skulle testa och till vår hjälp hade vi 3-4 instruktörer. Inte illa va?! Helt gratis var det oxå! Klubben heter
Boo IF. Mycket bra organiserat! Härliga och tillmötesgående människor samt ordning och reda! Det gillar jag.

Varje vecka tittar jag i NVP för att se vad som händer i Nacka/Värmdö-området och varje dag i SvD tittar jag på vad som händer i Stockholm. På så sätt kan man hitta en hel del roligt att göra utan att det behöver kosta speciellt mycket. Och i vissa fall, som kajakprovningen ikväll, är det helt gratis! :D Samt att jag håller mig uppdaterad om vad som händer i min närhet. Ibland dyker guldkornen upp.

Och jag kan inte låta bli att undra vad vi ska göra om 12 år. Vi har ju pratat om att pröva golf. Men ska det verkligen dröja 12 år innan vi prövar det...? Vem vet? -hehee-

Tidsbeställning

Tid är beställd. NU är jag på gång. Frågan är bara när jag får en tid. Men huvudsaken är att jag får en tid. :)  

En helt vanlig tisdagsmorgon

Beslutsamhet direkt på morgonen. Letar fram min sportbh. Hämtar shorts i mannens garderob. Hämtar en tröja från min garderob. På med sockar och löparskorna. Telefonen med hörlurarna. Letar fram nycklarna. Går ut genom dörren och låser den innan jag med raska och beslutsamma steg går ned för trappan och ut genom dörren.

Genar över gränsmattan till trottoaren. Dan, Esbjörn och Magnus spelar sina ljuva toner för mig. Känslorna bubblar inom mig. Frustation. Aggression. Ser grannen. Viker in vid seniorboendet. Vill inte träffa någon. Jag vill bara vara för mig själv. Raska steg. I vitmossebacken möter jag en mamma med två barn. Raska steg. Zickzackar förbi två betonghästar längst nere på vitmossen. Kvinna med hund trycker på knappen vid övergångsstället. Grön gubbe när jag är framme vid övergångsstället. Raska steg förbi skolan där föräldrar lämnar av sina barn.

In på elljusspåret i skogen. Timberland får spela sina ej helt rumsrena texter för mig medan jag tar mina första löparsteg in i naturen. Lövträden är fortfarande gröna men hösten hänger i luften. Möter en kille. Springer med lätta och kanske lite för snabba steg. Flåsar. Möter sedan en pappa med två döttrar. In på asfalten runt kroken med hästen. Raska steg nu. Möter flera skolelever som är på väg till skolan, antagligen. Rundar hörnet ner till stallets väg. Raska steg. Flyttar mig för en bil.

In i skogen igen. Springer. Lövkronorna sträcker sig över mig. En hästhage på vänster sida. Lite mörkt till att börja med men vid en glänta når solens strålar mig. Springer längst den avlånga hagen. Längst bort i hagen ser jag det stora stenblocket som är ett välkänt kännetecken. Möter en tonårsflicka. Timberland sjunger Kill yourself. Som sagt inte rumsrena texter men grymt bra träningsmusik. I en stenig backe saktar jag in på stegen och går ner för den.

Framme vid vändplan som är början för ett område med fina hus. En lund som heter Sofie. Hus med hagar. Hus med strandtomter. Hus med natur bakom knuten. Springer halvvägs upp i en brant backe. Raska steg. Ute på en större väg som kommer att leda mig hem. Springer. Efter en stund öppnar träden sig och jag ser den spegelblanka insjön på vänster sida. Jag njuter. Springer.

Framme vid min badplats där insjön har en smal midja. Sätter mig ner vid vägen. Njuter av naturen. Stänger ögonen. Njuter av ögonblicket. Samtidigt som jag för ett samtal med mig själv. Frustation. Aggressionen har försvunnit och jag känner mig nu lite ledsen istället. Jag trycker undan tårarna. Öppnar ögonen och andas in naturen. Den vackra naturen som är lika med återhämtning för mig. Men jag känner oro. Pappa. Mamma. Lillasyster.

Jag går vidare längst vägen tills en äng breder ut sig. Viker ner till ängen. Jag springer i bilspåren som slingrar sig fram över ängen. Möter en kvinna. Jag funderar på var hon är på väg. Och var hon kom ifrån. Springer. Över bron till andra sidan av insjön. Ett vackert svanpar längst bort på sjön. Harmoni. Esbjörn, Dan och Magnus får ta över från Timberland. En gnutta sorg växter i mitt bröst. Vissa personer försvinner för fort från denna jord. Esbjörn är en av dessa.

Framme vid den märkliga trampan med ojämna trappsteg. Raska steg genom bostadsområdet som ligger nedanför oss. Dodge the dodo. Adrenalinet pumpar. Jag laddar och springer allt vad jag kan. Över vägen och halvvägs uppför en backe. Stum i benen när jag stannar. Raska steg. En Till salu skylt. För täta byggda hus. För många personer. Och för få tomter gör att vi packas in som sillar i bostadsområden.

Går genom en gång med täta buskar på vardera sida om mig. Framme vid ett av de många daghemmen som finns på detta område. Massor med bilar. Föräldrar som lämnar sina barn. Barn som leker för fullt. Personer som väntar på bussen. På väg till jobbet. Skolan. Eller kanske någon annanstans. Vem vet? 

Över vägen. Laddar för sista rycket. Springer uppför vår långa trappa. Svettas. Flåsar. Raska steg den sista biten. Genar över gränsmattan. In genom porten och uppför trappan. Låser upp dörren. Möts av en hungrig katt. Stretchar medan katten går runt och jamar efter mat. Innan jag hoppar in i duschen ger jag katten mat och väcker mannen.

Rensning av själen samtidigt som kroppen får jobba lite extra. En ganska så skön start på dagen, enligt mig. :D   

Min släkt, din släkt, vår släkt

Jag har funderat några dagar på att avsluta mitt konto på Facebook. Men nu inser jag att jag inte ska göra det.

Och här kommer anledningen; Över denna (allt mer patetiska) community site får jag reda på att pappa har fått känningar av sitt hjärta. Och inlagd på sjukhuset.

Jag ska inte ens säga vad jag tycker om detta sätt att kommunicera, men hej, bättre än ingen kommunikation alls, eller...?

(Jag är ialla fall grymt tacksam att Syster Maria skrivit det på sin status.Tack!)

Drottningholm idag. Jag såg varken Knugen eller den vinkande Silvia. Liiiite besviken där va? -hehee- Skrattade åt några fåglar. Ja, ja, jag vet! Jag är lättroad, men hellre det än att aldrig dra på mungiporna. Och när jag skrattar som en galning åt något som Nina skulle kalla Egenkul, så skrattar Fredrik så gott åt mig. Det kan man väl ändå kalla en win-win situation...?

Blodsockret är nere i tårna nu, så det är dags för Frk Persson att inta lite föda.  Imorgon fortsätter vi vår egen lilla version av Amazing race genom Stockholm. -heheee-

En trevlig kväll till er alla!

Kusinerna på Perssons sida

Mina syskon och kusiner på pappas sida

Marcus, Petter, jag, Daniel, Sofia, Evelina, Maria och Tobias. (Maja ej född vid denna tidpunkt)

Blod, svett och tårar!

AJJJJJJJJJJJJJJ! *En lång och inte så trevlig ramsa* om hur ont jag hade igårkväll! Kramp, svår smärta och tårar...

Ni som läser min blogg vet vad jag pratar om. Japp, det är rätt! Gallan spökar. För spökar gör den. Ordentligt. TRE anfall bara nu i sommar. 

Tjata inte! Nu SKA jag beställa tid för vidare utredning.

Nya tag!

Okej, jag erkänner, jag hade väl inte mitt livs bästa dag i onsdags.... Men efter senaste inlägget kändes det så mycket bättre! Och nu tar jag nya tag!

Och att sedan vakna upp idag till ett långt mail från Anna-Panna var inte helt fel. Och att jag har fixat allt till tömningen av magasineringen den 25 augusti känns riktigt bra. Släp är bokad. Bil är fixad. Och jag har några personer som ska hjälpa mig med detta. Det enda som är kvar att göra är att fixa elen. Och det känns faktiskt riktigt bra att få det mesta fixat innan skolan börjar om. Jag tror att det kommer bli riktigt bra. Faktiskt.

Trots alla planer för framtiden så finns det bara en sak jag kan göra. Och det är att leva här och nu. Det är det enda jag  vet något om. Framtiden vet jag egentligen absolut inget om.
 
Ikväll blir det Eldkvarn med Josefa. Jag har nästan inte lyssnat något på dem men livemusik är enligt mig bland det bästa man kan göra. Vi ska prata, äta mat och dricka lite öl. Riktigt kul ska det bli!


Jag får väl helt enkelt bara acceptera att livet är uppuppupp och nernerner. Och att detta är en följd till mina ständiga funderingar... Med överanalyseringar jämt och ständigt... Men vem skulle jag vara utan mina funderingar? Absolut inte den Lisa jag är idag...

Jag vill verkligen inte...

...tillbaka till Umeå! Jag sitter här hemma och känner bara sån jävla ångest för att börja skolan igen. I Umeå! Försöker tänka positiva tankar men det är svårt. Skitsvårt!

Positiva tankar. Positiva tankar. Positiva tankar.

Bara resorna fram och åter. Drar energi som bara den. Och dessa ständiga avsked som alltför ofta slutar i att jag gråter på bussen till Umeå. Det är en riktig energitjuv.

Positiva tankar. Positiva tankar. Positiva tankar.

Den största fördelen är att jag har eget boende i höst. Det ser jag fram emot. Och sista terminen nu! Och sen aldrig mer universitetsvärlden... :)

Och vill ni ha ett råd? Att vara särbo är ingen hit för ens förhållande! Så undvik det så långt ni bara kan! 

Positiva tankar. Positiva tankar. Positiva tankar.

Just nu älskar jag verkligen vårt vardagsliv. Det känns som att vi har en bra balans. Vi skrattar. Vi har roligt tillsammans. Varje dag. Och jag älskar att bo där vi bor. Inte sagt att jag vill bo här hela mitt liv, absolut inte. För livet för en på helt okända stigar ibland...

Samtidigt som det är efter-studie-perioden jag ser fram emot så blir jag stressad av att prata om framtiden. Jag har läst så länge att jag bara vill kräkas över allt vad studier heter. Nu vill jag börja jobba och känna att jag är på gång i arbetslivet igen.

Positiva tankar. Positiva tankar. Positiva tankar.

Men nu är nuet! Och jag kan väl inget annat än att komma till acceptans att nu är det som det är nu. Men det är väl så att när man är nära mållinjen så börjar man slappna av och känna efter alldeles för tidigt... Eller?

Positiva tankar. Positiva tankar. Positiva tankar.

Så nu har jag fått skriva av mig om mina funderingar, och tänka sig, det känns redan så mycket bättre. Bättre terapi än så här kan man ju inte ha. ;)

Positiva tankar. Positiva tankar. Positiva tankar.

Aldrig mer hund

Eller aldrig och aldrig kanske jag inte ska säga. För jag kan ju egentligen inte veta om vi skaffar hund igen. Men det jag vet är att en hund inte kommer innanför våra väggar de närmaste 20-30 åren. -hahaa-

Been there, done that!

När Rulle fanns i mitt liv älskade jag att ta promenader med honom på mornarna. Det var ju våran stund och dessutom ett härligt sätt att börja dagen på. Jag njöt verkligen att ta en morgonpromenad för att sedan komma in och äta en välbehövlig frukost.

Men nu när vi är hundvakt till Marias hund.... Fy fan för att gå ut på morgonen det första jag gör! Nä, nu vill jag bara läsa tidningen, göra lite frukost, sätta igång vattenkokaren för vatten till kaffe och låta dagen komma till mig. För hur det än är så är mornar den del av dygnet som jag tycker bäst om.

Någon kanske tänker nu; Ja, men det är ju inte er hund, det skulle vara annorlunda om det var er hund. Ja, kanske, men hunden ska ändå ut på morgonen. Och många gånger därefter. Det är ett evigt springande ut och in för att hunden ska göra sina behov och få motion.

Nä, jag klarar mig superbra utan en hund. Jag är betydligt mer friare nu för tiden än när vi hade hund och jag tycker det är helt underbart. MIna promenader har jag inte slutat med som man kanske skulle kunna tro efter att Rulle flög till himlen. En ljudbok är en mycket bra vän på promenaderna. Eller lite jazz. Eller Winnerbäck. Det gör susen för mina promenader och livet i övrigt.

Vi kan åka in till stan direkt efter jobbet utan att behöva åka hem innan för att gå ut med hunden och ge den mat. Plus att vi dessutom slipper det dåliga samvetet som ständigt gnager i en för att man inte är hemma en kväll, då hunden redan varit hemma ensam en hel dag. Vi kan vara borta en helg utan att det ska vara ett stort projekt att antingen ha med sig hunden eller fixa någon som kan ta hand om hund.

En hund ger ovillkorlig kärlek åt oss människor och självklart, det är ju en underbar känsla. Men behöver man alltid någon som gör det? Varför kan man inte bara älska sig själv utan att hela tiden bli bekräftad av någon annan jämt och ständigt?

Kissen finns fortfarande kvar. Hon lever och mår gott. Det vet alla som sett henne. Rund och go! Och det bästa är att hon sköter sig själv ganska bra. Och ska vi resa bort över en helg klarar hon sig själv. Men jag ska inte försköna att vi inte behöver någon som kan titta till henne om vi är borta en längre period, för det behöver vi. Och framför allt behöver hon det. Men som sagt, hon sköter sig själv ganska bra och det är riktigt, riktigt skönt.

Livet utan hund är helt underbart! Så jag kommer nog tänka till både två och tio gånger innan en hund kommer innanför mina väggar igen.

Tisdagsunderhållning

 

Detta måste ju bara vara årets humorklipp på tuben! -vrider mig i skratt-

På äventyr...

...med skruttarna från norr! Sandhamn. Ingarö. City. Har vi hunnit avverkat.

Idag går skutan (=hyrbilen från OKQ8) mot Gålö för att fortsätta semestern i skärgården! Bad och sol, mat och dryck! Och jag tror familjen Blomhage/Sundin/Persson får kora en ny badkruka. -skrattar-  

Det är väl ungefär detta jag hinner uppdatera just nu. But I´ll be back! :)

Att kunna bjuda på sig själv

Jag badar

Inte den mest smickrande bilden på mig kanske... Men med självdistans kommer man långt och visst är det ganska kul att skratta åt sig själv ibland. -skrattar för fullt-

Operation Oas Del 4

Ja, nu var det ett tag sedan jag gjorde en uppdatering om vår underbara Oas! :D

Nu på eftermiddagen har vi snickrat ihop sista delen av bänken. Ja, jag vet, det skulle ha varit gjort för länge sedan. Men nu är det gjort ialla fall. Madrasser köpte vi förra månaden så nu ligger de oxå på plats efter lite pyssel. Kuddöverdrag och madrassöverdrag ska även göras under semestern. Tyg är inhandlat.

Men det får vänta lite.

Det finns annat i livet som är viktigare. Speciellt soliga dagar som denna. Vi hittade en avskild vik i närheten av oss idag. Även kallad Piratviken av mannen. Lite jordgubbar. Lite bad. Även av mannen. Tyvärr inget bildbevis. ;) Lite fåglar att beskåda. Samt några få båtar. Favorit i repris imorgon om vädret är samma lika som idag.  

Besök av Helena och Johan från onsdag till söndag. Då ska vi passa på att göra massor med roligheter och framförallt återhämta oss med härliga utflykter till natur och hav. Äta gott och bara ha det bra, helt enkelt. 

Välkomna till oss, ni är efterlängtade! :)


Nu ska jag fortsätta att njuta av vår Oas...


P.S. Mer uppdatering kommer såsmåningom. Även med bilder. Jag lovar.

Monica Zetterlund - "Sakta gå hem genom stan"



Semester!

Semestern är äntligen här! Och vilken härlig start vi fick på den. Helgen har varit helt, helt underbar!

Lördagen; Bondens marknad på Katarina Bangata. En långpromenad innan vi mötte upp folket från Högdalen med flera vid slussen för att se Prideparaden. Riktigt kul att se! Avslutade turen i staden med att gå och äta lite thaimat. 

Söndagen; Efter många om och men kom vi äntligen ut till Ingarö för lite avkoppling, bad och sol. Efter några timmar på klipporna begav vi oss hemåt för att grilla. Mums! Somnade som ett litet barn efter ett skönt och avkopplande bad.

Dagens mission; Fixa och dona! Men vädret är super så kanske det blir att hitta på något annat som är betydligt roligare. :)

Life is great! :D