Ett nytt år är på ingång

Så var det dags igen, ett ny år i ankommande och ett gammal år som vi lägger till handlingarna. Jag kan väl sammanfatta 2007 som till en början var väldigt jobbig men som blev bättre och bättre ju längre in vi kom i året.

Jag ser fram emot 2008, väldigt mycket faktiskt. Jag tycker att jag har mycket att se fram emot nästa år. Det blir två flyttar och därmed två nya städer. Jag har börjat sökandet efter ett sommarjobb och jag ska ta tag i det ordentligt nu i veckan innan vi ska göra sista rycket med uppsatsen. Det är nu 5 månader kvar i Umeå, både vemodigt och skönt. Jag lämnar tryggheten och kastas ut i något jag egentligen inte vet hur det kommer att bli. Men jag längtar faktiskt till hösten då jag börjar mitt masterprogram i Ö-vik. Jag har även bara 5 månader kvar att jobba de tidiga mornarna. Och nedräkningen har börjat där, för det är det tråkigaste jobb jag någonsin har haft, strax efter det kommer kassörska. Men det ger ju pengar i kassan och det är lika skönt varje månad den 15:e då det ramlar in pengar på kontot. Det gäller bara att inte känna efter, vilket går bra vissa dagar och sämra andra dagar.

Mitt största löfte till mig själv är att fortsätta må bra och bejaka mina intressen. Detta är inte ett nyårslöfte utan detta löfte har jag till mig varje dag jag slår upp mina vackra blåa. Allt annat kommer i andra hand, för vad är det materiella värt om man inte mår bra..? Inte så mycket för mig i alla fall. Jag är nöjd med det jag har. Jag kräver inte mycket, bara jag får må gott. Jag stannar upp när allt blir för mycket och hittar balansen igen. År 2007 har till viss del (och även år 2006 och 2005) varit en prövning, men jag mår bra nu och det är det viktigaste.

Så ett gott nytt år till er alla!

Jag laddar batterierna

Jag laddar upp batterierna för vårens bravader. Skola, resor till Stockholm, flytt och jobbsökande. Det är mycket roligt som ligger framför mig och 2008 tror jag kommer bli ett mycket roligt år. :D  Det jag ser fram emot mest är flyttarna jag ska göra under nästa år. Det ska bli skönt att röra på sig för Umeå känns alldeles för hemmavant och tråkigt. 5 månader kvar här och nedräkningen har börjat. Nu ska det börjas renas ut i lägenheten så det blir enkelt och smidigt att flytta alla saker. :D

Så nu är det några dagar kvar med lugn och ro och sedan blir det FULLT ÖS!




Julen

Så var julen över och vi har haft det såååå bra. :D Det har varit precis som en jul ska vara. God mat, goa personer och nästan inga julklappar. Det sistnämnda var nog ändå det bästa. hahaha  Alla som känner mig vet ju att jag inte är ett stor fan av varken julklappar eller julen överhuvudtaget. Men den här julen kan jag leva på länge.

Det som jag dock får lite panik över är att tiden går så himla fort, borde i och för sig inte vara en överrakning. Fredrik åker snart igen... Han åker på måndag och vi har knappt hunnit vara hemma och bara ta det lugnt. Hmmm, det kanske kommer ikväll. Vem vet?!


Nu ska jag iväg ner på stan och äta lunch med två goda vänner.

De två sista tentorna

Jag glömde ju att säga; De två sista avtentorna är avklarade och jag klarade den båda!! :D Ett STORT grattis till mig!

Norrut

Så är vi snart på väg norrut för att fira julen. De två klapparna som vi ska ha med oss är inslagna och vi har även gjort rim på dem, detta var på Fredriks initiativ. De blev faktiskt riktigt bra. På mitt initativ vill jag bara påpeka att jag gick upp halv sju imorse för att baka en saffranssockerkaka. Den är nu i ugnen och det brukar väldigt sällan gå fel när jag bakar. ;)
 
Så nu vill jag önska er alla en riktigt god jul!

Slut

Så var det slut, över, och nu är det inget mer kvar.

Medlemskort

Alla dessa medlemskort man får till höger och vänster, man samlar bonus, poäng och gud vet vad och därmed får man massor med erbjudanden. MEN då ska man ju veta var man har alla dessa kort... Jag kan erkänna att hålla reda på detta är inte min starka sida, jag har inget riktigt system över var dessa kort ska vara. Och nu tänker ni säkert; I plånboken var annars? Vilket jag i och för sig kan hålla med om, men handlar man kläder 1-2 gånger per år, varför då dra med sig massor med onödiga kort?

mmmm..... Jag får nog ta och ändra på det i alla fall för när jag väl ska ha dem så blir jag vansinnig över att jag inte hittar dem. Nu har jag i alla fall beställt ett nytt H&M kort för jag hittar inte det någonstans, kanske är det i Gustavsberg? Vad vet jag? Här hemma hittar jag det i alla fall inte...

En skön helg

Det är söndag, en skön söndag, en mycket skön helg överhuvudtaget kanske jag ska säga. Gårdagen tillbringande jag till att läsa, ta promenader och se alpint. Grattis Anja, till första platsen i störtlopp igår! Håller tummarna för att det går vägen i Super-G idag, både för Anja och alla andra duktiga svenskor.

Som sagt en mycket skön helg! Igår blev två promenader, en på dagen så jag fick lite ljus på mig och en på kvällen med stavar, mycket skönt. Jag hade ont i ryggen när jag vaknade igår och då brukar det alltid hjälpa med att promenera och efter jag hade gått med stavarna på kvällen kände jag inte av ryggen längre. Och det ska ju vara bra för ryggen att gå med stavar så det ska jag fortsätta med, för så här kan jag ju inte ha det. Jag har fått in tekniken med stavar, förut tycker jag att det har varit jobbigt/konstigt att gå med stavar, har som inte fått till det riktigt, men kanske nu ska det gå vägen. :D

Dagen blir ungefär som igår. Efter damernas Super-G ska jag ta en lång promenad, sedan lite mat i magen och fortsatt plugg.

Nu är det bara en vecka kvar till jul och det ska faktiskt bli skönt att få vara ledig FEM hela dagar utan att behöva göra något, jag ska bara vara. Äta gott, vara med nära och kära och bara njuta. :D Jag längtar efter att träffa mamma, Maja, pappa och Patrik och Ulrica.

Ha en bra söndag alla ni därute!

Jag är rustad!

Nu är jag ordentligt rustad för mina promenader!!!

 
(Bild från www.stegraknare.se)

Jag har en stegräknare...


(Bild från www.salomonoutdoor.com)

...ett par nya och MYCKET sköna skor för mina fötter...


(Bild från www.prisjakt.se

...samt en ny fin telefon som jag kan spela mp3 i. :D

Alldeles, alldeles underbar!

Oj, vilken alldeles, alldeles underbar helg det har varit i helgen som gått. Den har varit fruktansvärd intensiv, men oj, vad bra vi har haft det. :D Ner till Stockholm på torsdagkväll för att sedan på fredag eftermiddag flyga ner till Ängelholm för att med taxi åka vidare till Helsingborg där vi åt julbord med Fredriks jobb. Mycket trevligt, jag trivs verkligen med dessa människor, de är bara så trevliga allihopa. Åkte hem (till Stockholm alltså) på lördag där vi blev avsläppta på Nacka Forum, där vi shoppade lite tills klockan var halv fem. Åkte hem och gjorde en super god middag. :D

Söndagen började vi med att virra runt lite i stan innan vi åkte ut till Skärholmens köpcentrum. Jag kan verkligen rekommendera Skärholmens köpcentrum, lite under uppbyggnad fortfarande men mycket bra shopping. Vi smet in på JC för att träffa Sarah, en vän från Luleå, som jobbar där och numera är Stockholmsbo. Hon ska dessutom få barn i början av mars. Superkul! Sprang omkring där som några tok i några timmar och vi båda två hittade en hel del. Och återigen, MYCKET bra shopping!

Vid halv tre tiden begav vi oss in till city för att leta rätt på The Phonehouse i Gallerian för att inhandla varsin ny telefon. De hade inte inne modellen som vi hade tittat på, men han kollade runt på andra affärer in Stockholm och efter mycket om och men så skulle en från Jakobsberg (tror jag att det var) komma in till stan efter jobbet, så han skulle ta med sig två telefoner så vi kunde hämta dem efter en timme. Det kan man verkligen kalla service minded! Stort plus till dom i The Phonehouse i Gallerian, den lilla butiken. Så vi strossade runt lite mer, lite slut och trötta nu, till slut slog vi oss ner i ett fik och tog varsin latte. Efter ett tag ringer de och vi kan hämta våra telefoner. :D

Vid halv sex var vi hemma igen och då skulle det hinnas med en hel del innan jag skulle iväg igen. Äta, klippning, packa, fixa min telefon och medan Fredrik gjorde det sistnämnda passade jag på att städa lite. Så vid halv nio sprang vi istortsett ner till bussen. Jag hoppade på bussen och vidare till Arlanda för att flyga hem till Umeå igen.

Halv ett somnade jag i natt för sedan vakna till väckarklockan 4.45 imorse. Men efter en helg som denna så var det absolut värt det! :D

Min alldeles egna "toffelhjälte"

Igår när jag in i lägenheten i Gustavsberg såg jag direkt ett par tofflor som stod i hallen men jag påpekade det inte och undvek att titta på dem ordentigt. Vi gav varandra en STOR kram och satte oss vid matbordet för att äta lite middag. Efter middagen packade jag upp mina kläder och jag gick förbi tofflorna flera gånger, till slut säger Fredrik; "Har du inte sett tofflorna jag har köpt åt dig?" Jo, sa jag, men jag vågade inte säga något, jag blev lite blyg. hahahaha Jag har klagat ett tag på att mina tofflor hemma är så slitna, det är till och med hål på en av dem. Så en dag hade Fredrik varit på affären för att handla lite, då han såg en korg med tofflor och införskaffade ett par till mig. :D

Är inte detta äkta kärlek så säg...

Jag är mitt liv

Mitt liv just nu är både upp och ner, mest hela tiden faktiskt. Det kan tyckas ganska påfrestande, och det är det väl till viss del men samtidigt jag skulle nog inte vilja ha det annorlunda just nu. Det är bara att acceptera att vi ska vara ifrån varandra ett tag. Det känns som att vi INTE faller in i vanor utan när vi är med varandra får vi verkligen kvalitetstid med varandra. Vi faller inte in i normen, och JUST NU känns det faktiskt riktigt bra.

Jag har bestämt mig för Ö-vik. Jag har läst mer ingående om kurserna som ingår i masterprogrammet och det kändes återigen bara: "Detta är jag i ett nötskal". Så nu är det bestämt. :D Det känns som allt bra ligger framför mig nu. Det är mycket spännande som kommer hända inom ett år eller egentligen inom ett halvår. :D

Väskan är packad och jag beger mig av igen.

Pengar

Nu är skattepengarna inne på mitt konto och det känns väldigt, väldigt bra just nu! Och bättre blir det; imorgon åker jag till Stockholm. Jag säger bara en sak: SHOPPA KLÄDER!!! :D :D :D :D :D :D

Jag mår bra

Ja, det är sant, jag mår bra, trots svackor, som jag hade igår och även in lite på denna dag. Är det någon dag i veckan som är min svaghet så är det måndagar, det är konstigt, vet egentligen inte varför det är så, men det är faktiskt inte mening att jag ska förstå allt... Det är bara att acceptera och gå vidare, imorgon är det tisdag och på något sätt känns det mycket bättre. Det är bara så jättekonstigt att det är så här...!

Och om man inte hade svackor, hur skulle man då veta när man mår bra? Med de orden stänger jag ner för idag, lägger mig i sängen för lite sömn innan det blir morgon igen och en ny dag gryr.

Val

Jag har gått runt hela hösten, och även nu i denna stund, och funderat på vad jag ska läsa nästa höst när vi ska börja på våra masterprogram. Herregud, MASTERPROGRAM, det låter hel konstigt i mina öron, ska lilla jag börja läsa på en så hög nivå? Nåja, har det gått bra hittills så ska väl även det gå. sträcker lite på mig och är stolt över att jag snart har klarat av 2 ½ år (Plus 2 sommarkurser och endast har en resttenta från förra sommaren) :D

Problemet, eller funderingarna ska jag kanske säga, är då följande:

1. Vad ska jag välja? Program alltså.

Jag har varit inne på att läsa i Ö-vik och jag är väl egentligen det fortfarande. Det är ett program som heter Substainable Management och verkar superintressant. Det tar stora drag upp hur människan, naturen och ekonomin samverkar, vilket i sig är en stor utmaning. På min sommarkurs i somras, var egentligen slutsatsen att naturen och ekonomi är två starka motpoler, och det är en utmaning att få ekonomiska incitament överensstämma med naturens behov. Och jag tyckte den kursen passade mig så otroligt bra och när jag fick höra om det här Masterprogrammet tänkte jag direkt: "Det där ska jag läsa!"

Men...

...sen är ju Nationalekonomi så otroligt intressant! Jag trivs verkligen med att läsa det och jag skulle gärna fortsätta med det. Det skulle vara kul att fortsätta för att det är så himla intressant att veta hur allt sitter ihop, nationalekonomin sitter tätt ihop med politiken och vi kommer in på juridikens område när vi nu skriver vår B-uppsats. Mycket roligt att skriva. :D

2. Stad?

Som sagt, Ö-vik blir det om jag väljer förstnämnda.

Men läser jag nationalekonomi kan jag lika gärna läsa det i Stockholm som i Umeå. I Stockholm för att Fredrik bor där så klart! Men jag vill ju samtidigt inte att det ska hänga på det, huvudsaken är ju att jag läser det jag vill läsa och inte styrs av var han bor. Jag är väldigt rädd om mitt eget liv och tänker inte hänga upp det på någon annan person, hur mycket jag än älskar honom och hur jobbigt det är att bo ifrån varandra. Men vi är två individer i vårt förhållande, inte EN, och att inte välja det jag vill för att vara med honom skulle helt enkelt inte fungera, i alla fall inte i den värld jag lever i.

Sedan finns ju Uppsala också med en del utbildningar. Jag har väl hittat någon som jag kanske skulle kunna läsa, men ingen som jag kände inför den som finns i Ö-vik.

3. Slutsats

Jag återkommer, men det lutar åt Ö-vik, som var ursprungsplanen. Men det skadar ju inte att titta runt lite... :)


Ha en mysig första advent! Jag fortsätter med mina funderingar...