Skämt

Jag brukar inte tycka om skämt där man förnedrar mannen, jag anser att det är bara ett mycket dåligt sätt för oss kvinnor att hävda sig mot männen. Men så fick jag en rolig historia på min telefon av Emma som jag bara måste dela med mig av.

"Det stora bekymret var att ta reda på när männen tänker som bäst. Efter många års forskning kom man fram till att männen tänker bäst vid samlag. Hur kommer det sig? Jo, det är ju då kabeln är kopplad till huvuddatorn!!"

HAHAHAHAHAHA! Den tyckte jag var hur kul som helst! Och det bästa är ju ändå när jag får ett sms av Vännen som säger att snart får vi ansluta till huvuddatorn. HAHAHAHA! Underbart med självdistans.

Hemlängtan

Jag har hemlängtan. Ja, alltså till Luleå. Jag saknar mina nära och kära. Jag saknar Luleå för den vackra staden Luleå faktiskt är. Jag vill inte bo där, bara vara där ett tag, känna närheten till vattnet och lugnet som vattnet inger.

Jag tror det är därför jag trivs så bra i Gustavsberg, det är närheten till vattnet som gör det så underbart. Så jag ser fram emot långa promenader längst vattnet i sommar. Även en del cykelturer kommer det att bli. Vi har mycket att utforska och jag ser verkligen fram emot sommaren.

Och framtiden? Hösten? Ja, det ordnar sig det vet jag, men det finns stunder då det känns jobbigt att leva i ovissheten. Som jag sagt förut; jag är ganska inställd på att börja jobba och det skulle vara riktigt skönt att börja jobba faktiskt. Jag har varit student lite för länge nu.

Igår fick jag en hel del packat och jag ska fortsätta lite idag. Jag slängde en hel del igår och det lär väl bli mer i dag. Jag fixade även med elabonnemang och magasinering av bohaget. Det är knappt en månad kvar nu och samtidigt som jag ser fram emot det så är det alltid vemodigt att flytta. Det har jag alltid tyckt och det kommer jag nog alltid att tycka...

Äntligen, ÄNTLIGEN, fredag!!

Underbart väder, solen skinner och jag är snart på väg ner på staden för att avnjuta en öl eller två med H. Kanske lite god mat på det oxå!

Underbart, underbart, underbart! Bara två veckor kvar att jobba. Uppsatsen har gått mer framåt än bakåt den här veckan, så det är ju helt klart åt rätt håll. Nu vill jag bara att terminen ska vara över så jag får flytta ihop med min Vän igen. Vardagarna går hyffsat, men det är just helgerna jag känner att jag saknar mest, det är oftast då man hinner umgås med varandra. Och speciellt nu när våren verkligen är på gång och allt som följer med den, sol, grillning och öl. Mums! Grillpremiär på valborg, mycket sent för att vara oss men inte mycket att göra åt. Bara äta och vara glad på onsdag. :D

Helgen ska tillbringas utomhus så mycket som möjligt och eventuellt ska jag rensa en del oxå. Städa upp lite så det inte ser ut som fan till veckan när folk kommer hit.

Underbara, underbara helg! NU, åter ut i solen! :D

Torsdag 24 april

Om en månad är det flyttdags. Lägenheten ska vara utstädad och möblerna magasinerade. Då har jag två veckor kvar i Umeå. Boende är fixat för den sista tiden. Jag ska bo hos Nina och Miku de sista dagarna här.

Hösten är fortfarande oviss eftersom min utbildning är inställd... :( Jag är väl mest inställd på att börja jobba faktiskt. Men vi får se vad som händer...

Två veckor kvar på jobbet, antar jag, eftersom jag inte hört något från min arbetsgivare om att jag skulle kunna sluta tidigare.

Nu mot skolan!

Vissa dagar

Behöver i alla fall jag lite påminnelser om att livet faktiskt är värt att leva... Ni vet, när allt känns tungt, man står fortfarande upp men man går som i ett vakkum och vet inte när det är över. Idag är en sådan dag.

Då blir jag alltid glad av musik, ibland djup men ändå upplyftande musik. Låtar man inte hört på länge men gör att man faller tillbaka några år och blir lite sentimental. Låtar som får en att minnas glada stunder. Eller varför inte bara lite Johan Glans? 

Och längtan bort till något som nog egentligen inte är bättre, men som förmodligen skulle kännas bättre just nu i denna stund...om så bara för en sekund...

                          image88

Gallanfall...

...är aldrig roliga att få...

Underbara, sköna och soliga dag

Idag har jag tillbringat några timmar till promenad och solen har lyst på mitt vinterbleka ansikte. Jag har vänt ansiktet upp mot solen och intagit detta underbara ljus som är just nu. Klockan är just nu 20.10 och det är fortfarande ljust ute. UNDERBART! Det är inte helt förfånande att man blir lite euruforisk av sig. När jag åker till jobbet på mornarna är solen på väg upp och det är tyst och lugnt på gatorna, endast mitt trampande hörs. Jag längtar ändå tills jag slutar jobba på mornarna för att åter igen börja ta promenader på morgonen. Jag kommer mer och mer till den jag egentligen är och jag njuter mer och mer av livet.

Terminen är snart över och nu börjar jag faktiskt se fram emot att börja jobba, även fast det är på apoteket. Det ska bli skönt att få in lite pengar och framför allt jobba. Visst jag jobbar nu oxå, men det blir som på ett annat sätt. När jag kommer hem från jobbet är jag ledig, ingen skola som hänger över mig och stressar på.

Idag började jag höra på bok nummer fyra av Mari Jungstedt, Den döende dandyn. Karaktärerna är underbara och bara att få följa deras liv på sidan om är så mycket värt. Kanske är det mest det jag är facinerad över, nyfikenheten över hur det går för alla i boken. Jag tycker om att jag åter är nyfiken på folk och deras liv, nu menar jag verkligheten. Det var som att jag tappade nyfiken på andra ett tag när jag mådde som sämst, fast det är kanske inte så konstigt, för när man knappt orkar med sig själv och sitt eget liv, hur ska man då orkar engagera sig i andra?

Nu ska jag avsluta denna dag med att lägga mig i sängen och läsa Inger Frimanssons Katten som inte dog.

Lättnad

Sista tentan för terminen är gjord. Wonderful! :D Hur det gick? Återkommer när resultatet kommer. Hoppas, HOPPAS det gick vägen... Det känns bara såååå skönt att jag är ett steg närmare den här terminens slut.

Efter tentan tog jag en promenad till Skruttarna på M-hem, drack lite kaffe och fortsatte min vandring hemåt. Oj, vilken härlig dag! Solen skiner, himlen kornblå och jag vandrandes med min underbara bok i öronen. Imorgon börjar jag på bok nummer fyra av Mari Jungstedt. Den jag lyssnat på nu, Den inre kretsen, var helt underbar, precis som de andra två av Jungstedt som jag har lyssnat på. Jag har funderat lite på en sak några dagar nu. Jag är helt såld på Läckbergs böcker, men jag undrar inte om Jungstedts böcker ligger LITE över hennes nivå. Men bara lite, som sagt. ;)

Nu ska jag tillbringa kvällen med att bara ha det skönt och le åt livet som jag lever i just här och nu.

Onsdag

Underbart! Två dagar till helgen, den här dagen räknas inte, visst omtenta på lördag, men wtf! Jag längtar efter att känna lugnet, hoppas på vackert väder så det kan avnjutas långa promenader och självklart lyssna på mina böcker. Ja, jag är helt såld på ljudböcker!

På lördagkväll ska jag laga god mat, göra en äppelkaka och dricka lite öl för att sedan somna in gott i min sköna säng. :D

Snart till skolan för plugg till omtentan, tvätten ska bara hämtas från tvättstugan. Ja, jag har hunnit tvätta på morgon oxå förutom jobb.

Bye, bye!

Halva månaden

Halva jobbmånaden har gått nu och det känns mycket bra att det snart är över. Larmet går varje dag fortfarande... Inkompetenta *pip* personer som inte kan fixa det. BLÄÄÄÄÄ!

Idag; handledning, hämta biljetter och plugga med Fridas hjälp. 

Och nu ska jag lyssna klart på min underbara bok; I denna stilla natt med Mari Jungstedt för att sedan börja på hennes tredje bok. Underbart! :D 

12 eller 19

Ja, då var en dag över... Antingen har jag 12 dagar eller 19 dagar kvar att jobba ...  Vem vet? Jag vet då inte ännu...

Funderingar på vad vi lever i för samhälle fortsätter idag efter beskedet om lilla Englas död igår kväll... Jag blir arg, förbannad och samtidigt alldeles tom. Tankarna går till hennes familj och vänner... Jag kan inte ens sätta mig in i den smärta de känner just nu... Vad är det för värld vi har skapat?

Jag har hursomhelst haft en helt UNDERBAR helg med pojkvännen. Vi har haft det så bra; åt god mat, drack vin och öl, fikade, promenerade och såg film. Det var skönt att fly verkligheten ett tag, synd bara att den slår en i ansiktet när man landar på hemmaplan igen. Men trots att det är måndag känns det faktiskt helt okej...

...och hur det än är, allt ordnar sig i slutändan på något märkligt och oförhappandes sätt...

Uppsägning

Nu har jag varit och sagt upp mig, men uppsägningstiden var en månad och inte två veckor som jag hade fattat det. Men, men, de skulle försöka att fixa så jag kunde sluta den sista april. Och om jag skulle behöva jobba en månad från och med idag så skulle jag bara behöva jobba 7 dagar extra. Jag har redan förlikat mig med tanken, så det är väl bara att köra på, får jag sluta den sista april ska jag se det som en bonus. :)

Snart är det helg. :D Imorgon åker jag till my Love och då slipper jag verkligheten i 2 dagar. Bara krya in i hans famn och glömma Umeå och verkligheten som just nu kryper in under skinnet på mig. Nötande och tärande. Jag längtar så till dess att denna termin är över. 

Snart ska jag bege mig till en god vän för lite gofika. :D 

14

Två hela veckor kvar och idag åker jag in på kontoret och säger upp mig. Jag hade tänkt göra det på måndag men när jag ändå ska ut och ränna kan jag lika gärna dropa in på kontoret fylla i en blankett och så snart har jag gjort mitt på det företaget. YAY!

Och just nu tycker jag inte om våren. BLÄ och USCH för våren med sina bakslag, nu är det ju fasen vinter igen! Det gillar jag inte!

15

Så var det femton dagar kvar. Jag skriver på ett personligt brev, eller egentligen två, samt två stycken dokument som ska innehålla vad jag vill skriva min masteruppsats om till Stockholms universitet. Det ska vara inne på tisdag. Lite panik, mycket att göra och ingen egentlig ork. 

Och så var det Johan Glans. Helt klart min favoritkomiker just nu.

Love this one:
http://www.youtube.com/watch?v=FvM0ryhD5rY  Se och njut sanningens ord. ;)

Sex ton

Så tung känns min ryggsäck just nu, jag behöver lasta ur lite... För mycket som händer nu...på en och samma gång...eller ska hända rättare sagt...

Och så var det bara sex-ton dagar kvar på jobbet...

17

Sjutton dagar kvar att stiga upp i ottan för att cykla ner på stan och jobba...


Och blä för måndagar...


Och tack, mina små Mumintroll, för en mysig kväll igår. :D  Tack för middagen! ;)

Sköna söndag

Det var länge sedan nu jag skrev ett längre inlägg så jag passar väl på nu när jag har lite paus i pluggandet.

Uppe i ottan, då jag gick och la mig tidigt igårkväll, iofs så går jag ju och lägger mig tidigt varje kväll. hahaha! Vaknade av fågelsång utanför mitt fönster. Jag sover med vädringsfönstret öppet så jag får skönt och svalt i sovrummet. Friskt och härligt! Och så får jag sova med två täcken. Mysigt!

Jag har nu tagit paus i pluggandet till omtentan. Detta är nog tråkigaste kursen någonsin jag har läst, så jag är inte motiverad för fem öre, MEN det måste ju göras. Jag funderar mycket numera vad F*N jag egentligen håller på med. Jag är en pratiker, inte en teoretiker, och så läser jag nationalekonomi som istort sett BARA är teori. Ja, livet kan utveckla sig konstigt.

En tråkig sak jag fick reda på i veckan är att mitt masterprogram, Sustainable managment, eventuellt blir inställt till hösten på grund av för få sökande. :( Jag har velat fram och tillbaka ända från nyår och nu visar helt i onödan eftersom mitt program kanske inte ens kommer att gå till hösten. *suckar* Jag har ingen vidare lust att fortsätta med nationalekonomi, jag vill ha lite mer tvärvetenskaplig utbildning och den här hade ju varit perfekt. Men jag har sökt ett annat program oxå, som går under nationalekonomi, som heter Sustainable development, om inte det heller kommer att gå, då vet jag inte vad jag ska göra till hösten faktiskt... Jag ska gå och prata med studievägledaren på nationalekonomin till veckan. Annars får jag väl jobba och söka till hösten efteråt, surt, jag vill ju bli klar någon gång. För jag kan ju inte ta massa med studielån bara för att fördriva tiden och sedan har jag inte så mycket studielån kvar att ta, så jag vill spara på lånet. Det känns som att jag svävar i det blåa just nu och har inte fotfäste någonstans...

Nåja, jag börjar må bättre nu iaf och det känns så skönt. Den värsta tröttheten har lagt sig och jag ser fram emot sommaren så mycket. Jag längtar verkligen till att börja jobba igen, även fast det är på apoteket. Jag försöker ta en dag i taget och mars var inte den bästa månaden, orkade nästan inget, men nu ser jag ljuset i tunneln. Jag har kommit på den underbara uppfinningen med ljudböcker, kan stark rekommenderas när det ska promeneras. Jag har redan hunnit avverka 2 böcker. Camilla Läckbergs "Snöstorm och mandeldoft", den var väl sisådär, helt okej, men inte en av hennes bästa böcker. Igår lyssnade jag klart på Mari Jungstedts "Den du inte ser", och oj, den kan jag verkligen rekommendera. Jag har gått extra långa sträckor bara för att det har varit så spännande. :D Idag ska jag börja på hennes andra bok, "I denna stilla natt", jag ser fram emot att lyssna på den. Det är helt suveränt att jag kan få litteratur även när jag är ute och går. Jag läser inte så mycket numera, lite på kvällen innan jag ska sova men det blir inte många sidor innan jag blir så trött att jag stänger igen boken. Jag ska ta igen det tio gånger om i sommar. :D Jag har en hel hög med böcker som ska läsas. Jag myser vid tanken.

Ikväll blir det hemmagjord pizza hos två av de mest underbara personerna som vandrar på denna jord. Längtar! Jag har bakat morotskaka åt dem oxå, så jag slipper tjatet. ;) haha! Innan dess ska det pluggas, slänga massor med tidningar som ligger på hög här, jag har börjat med utrensingen nu. Det är befriande och skönt. Jag ska kolla igenom mina skolhögar som är inne på kontoret, det är ju inte så mycket att ha kvar. Jag har ju böckerna kvar och jag har inte så mycket som ens tittat i anteckningarna vi hade första terminen och det var höstterminen 2005, så... SLÄNG! Underbar känsla... :)

Men nu åter till de tråkiga böckerna och pluggandet... BLÄ!

image97

Aderton

En dag till på jobbet är över och så var det bara aderton dagar kvar att jobba. :D

19...

...dagar kvar...


Och Emma och jag kämpar med vår uppsats...

Snart

Nu har jag bara 20 dagar kvar att jobba. Underbart! Nedräkningen pågår förfullt.