Årstiderna

Vinter, sommar, höst och vår... Alla våra härliga årstider!

Våren
, det är nu man känner att det börjar bli lite varmare och hur härlig känslan är när man ser att det börjar knoppa sig lite här och var. Vårblommorna börjar titta fram; tulpaner, krokusar, vitsipporna och så vidare. Det snorgröna skimret som blir när björkarna håller på att slå ut. Naturen fullständigt lyser.

Sommaren, vad kan egentligen slå den svenska sommaren? Det är nu allt i naturen slår ut på riktigt. Bladen på träden fyller ut det som vintern har saknat, häggen och äppelträden som blommar. Grilla och bada och njuta av livet i solens strålar. Att slippa ta på sig massa kläder utan bara kunna gå ut utan att dra på sig en hel mundering.

Hösten, efter sommarens alla härliga händelser kommer hösten som ett brev på posten. Det är nu det faktiskt är legitimt att krypa upp i soffan med en bra bok och en kopp te. Det är inte massor som behöver göras eller måste göras. Höstens färger är så otroligt vackra. Att få ta en långpromenad när höstsolen skiner och det är lite kyligt i luften gör att mest bara känns uppfriskande att gå ut och att sen få komma in i värmen. Lovely!

Vintern, när hösten är som gråast, när alla blad fallit av träden och det är kargt, det är då den härliga vintern kommer. Snön som kommer lyser upp vårt gråa och lite trista mörker. Det knarrar härligt under fötterna när man tar en promenad. Och precis som hösten känns det härligt att få komma in i värmen efter en stund ute och dricka lite varm choklad och äta limpmackor. För att inte tala om vårvintern när solen börjar titta fram igen.

Alla årstider har sin charm. De stora kontrasterna mellan sommar och vinter gör att jag inte kan sluta facineras över hur fantastisk vår natur är.  Vi har mycket att tacka vårt svenska klimat för, det ska vi inte glömma bort, därför tycker jag att det är extra skrämmande att se de allt mer accelerande klimatförändringarna på vår jord. Vi har ju bara en, vi ska vara rädda om den. Dags att tänka om och tänka rätt, på mer än ett plan!  

Kommentarer
Postat av: Helena

Du har helt rätt om att varje årstid har sin charm! Och vi har turen att få uppleva alla sorters väder i vårat land.

Däremot så skulle jag (om man själv fick bestämma över sådana saker) vilja ha en kortare vinter och längre vår/sommar.Hoppas vi kan ses snart! Kram

Postat av: Jag

Eftersom man inte kan bestämma är det inte så mycket att fundera på och vill man inte ha lång vinter kanske man ska flytta söderut. ;) heheeHa en bra dag! Kram, kram

2010-10-26 @ 08:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback